Πατριαρχεία

Στήριξη από την Ρωσική Εκκλησία στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για τα ιδιοκτησιακά

"Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία συμμερίζεται την ανησυχία της Εκκλησίας της Ιερουσαλήμ για τις ενέργειες της κυβέρνησης του Ισραήλ, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν στην κατάσχεση της γης ή στην κατάσχεση της εκκλησιαστικής περιουσίας", δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, στο τηλεοπτικό κανάλι Russia-24.

Υπενθυμίζεται πως πριν από δέκα μέρες ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος είχε εκπέμψει εκ νέου σήμα κινδύνου για αρπαγή της εκκλησιαστικής περιουσίας στους Αγίους Τόπους (Διαβάστε εδώ)

Αυτήν την κοινή δήλωση εκπροσώπων των κυριότερων χριστιανικών δογμάτων στην Ιερουσαλήμ, οι οποίοι κατηγόρησαν τις ισραηλινές αρχές ότι παραβίασαν το αιώνιο παλαιό καθεστώς και για καταπάτηση των εκκλησιαστικών περιουσιών, σχολίασε το Νο2 του Πατριαρχείου Μόσχας .

Ο μητροπολίτης Ιλαρίων σημείωσε ότι το παλιότερο κλείσιμο του ναού της Αναστάσεως από τους θρησκευτικούς ηγέτες της Ιερουσαλήμ, που σκοπό είχε την διεθνή ευαισθητοποίηση, οδήγησε σε έναν προσωρινό συμβιβασμό: οι ενέργειες των ισραηλινών αρχών και του Δημαρχείου της Ιερουσαλήμ ανεστάλησαν, με σκοπό την άρση των εκκλησιαστικών εκτάσεων και την καθιέρωση τέτοιου φόρου που θα καθιστούσε ανέφικτη τη διατήρηση αυτών των εδαφών.

"Όμως οι δράσεις για την αρπαγή γης συνεχίζονται," αναφέρει

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Εκκλησία των Ιεροσολύμων δεν έχει σημάνει αδίκως συναγερμό: η Ιερουσαλήμ είναι ένας ιερός τόπος για εκπροσώπους τριών θρησκειών, μιας πόλης όπου κάθε θρησκευτική κοινότητα έχει κρατήσει περιουσία και γη εδώ και αιώνες, τόνισε.

"Και η εύθραυστη ισορροπία που έχει καθιερωθεί τώρα και η οποία επιτρέπει τη διατήρηση της διαθρησκευτικής ειρήνης, φυσικά, δεν πρέπει να σπάσει. Εάν ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την κατάσχεση περιουσίας και γης, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες συνέπειες ", κατέληξε ο μητροπολίτης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές