Πατριαρχεία

"Τιμωρία" ή "προειδοποίηση" στους Σέρβους το συλλείτουργο Φαναριωτών με σχισματικούς του Μαυροβουνίου;

Στην φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο ο "Αρχιμανδρίτης" Μπόρις Μπόικοβιτς παίρνει ευλογία από τον Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ...

Την στιγμή που το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτμα έχει διχάσει την Ορθοδοξία οι παρεκτροπές του Φαναρίου συνεχίζονται. Για το κόλπο με την παρουσία Επιφάνιου παρά τω πλευρώ του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προκειμένου να δημιουργηθούν οι εντυπώσεις πως η Ελλαδική Εκκλησία αναγνωρίζει την νέα εκκλησιαστική δομή του Κιέβου τα γράψαμε και χθες

Το Φανάρι όμως μετά την ατέρμονη προσπάθεια να προωθήσει με το ζόρι την νέα Εκκλησία της Ουκρανίας στέλνοντας αντιπροσωπείες στο Άγιο Όρος, στην Πάτμο κλπ, φαίνεται να ανοίγει περισσότερο το παιχνίδι "τιμωρώντας" ή "προειδοποιώντας" τους αντιδρώντες.

Η Σερβική Εκκλησία έχει αρνηθεί επισήμως την αναγνώριση της νέας εκκλησίας της Ουκρανίας και το Φανάρι της...απάντησε δεόντως μέσω Μαυροβουνίου!

Στις 26 Μαΐου, γιορτάστηκε στο Κίεβο η 19η επέτειος της αποκατάστασης του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Μιχαήλ, που ήταν παλαιότερα του «Πατριαρχείου Κιέβου»  και τώρα καθεδρικός ναός της «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας» (OCU).

Ο προκαθήμενος Επιφάνιος συλλειτούργησε με δύο ιεράρχες από το Οικουμενικό Πατριαρχείο: τον Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ  και τον Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων από τη Μητρόπολη του Μαυροβουνίου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ένας κληρικός της σχισματικής και μη αναγνωρισμένης "Ορθοδόξου Εκκλησίας του Μαυροβουνίου" συλλειτούργησε επίσης με τους ιεράρχες της Κωνσταντινούπολης και την νέα ουκρανική εκκλησία.

Ήταν ο "Αρχιμανδρίτης" Μπόρις Μποϊντόβιτς όπως φαίνεται στις φωτογραφίες αν και στην επίσημη ανακοίνωση δεν αναφέρεται .

Η «Εκκλησία του Μαυροβουνίου» είχε επανειλημμένα επαφή με το "Πατριαρχείο Κιέβου"πριν από τη δημιουργία της νέας Εκκλησίας και ο Φιλάρετος εξέφρασε ανοιχτά την υποστήριξή του για την προσφορά της αυτοκέφαλης "Εκκλησίας του Μαυροβουνίου", η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Ο πρόεδρος Μίλο Ντζουκάνοβιτς του Μαυροβουνίου δήλωσε επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες ότι θα εξασφαλίσει αυτοκεφαλία για την "Εκκλησία του Μαυροβουνίου", η οποία ξεκίνησε ως σχίσμα από την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όπως έκανε και ο πρώην πρόεδρος Ποροσένκο για τη σχισματική ουκρανική εκκλησία.

Και καλά αυτά τα γνωρίζουμε... Τι κάνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν ξέρουμε, αλλά κοντά στο νου και η γνώση...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ