Εκκλησία

H “προφητεία” του Μητροπολίτη Πειραιώς για το πως ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας οδηγεί στην «Κοσοβοποίηση» της Θράκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ φώναζε από το 2016 για τον κίνδυνο «Κοσοβοποίησης» της Θράκης κάποιοι τον χαρακτήριζαν γραφικό και επεδίωκαν να τον απαξιώσουν.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, βρισκόμαστε ενώπιον αυτού του μεγάλου κινδύνου, μετά τα αποτελέσματα της κυριακάτικης κάλπης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον μάλιστα, είχε το γεγονός πως ο δυναμικός Ιεράρχης είχε συσχετίσει την πρόταση Τσίπρα τότε για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας με την «Κοσοβοποίηση» της Θράκης.

Μέσω επιστολής του προς τον Αλέξη Τσίπρα ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ανέλυε το 2016 με τρόπο σαφή τους κίνδυνους που ελλοχεύουν και τα προβλήματα που θα προκύψουν εάν τελικώς προχωρήσει ο περιβόητος διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους.

Μεταξύ άλλων σε αυτήν την επιστολή αναφερόταν και στην Θράκη και στο καθεστώς των μουφτήδων:

“Σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο αντιμετωπίζει διεθνώς το πολύ ευαίσθητο νομικό θέμα του διορισμού αντί της εκλογής από την Μουσουλμανική μειονότητα, στηριζόμενο στο γεγονός ότι οι Μουσουλμανικές Μουφτείες είναι δημόσιες υπηρεσίες του Κράτους και έχει το Δημόσιο την αρμοδιότητα του διορισμού των ασκούντων την σχετική δικαιοδοσία.

Εάν η Κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα με την «εκλογή» των Μουφτήδων από το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής η «Κοσοβοποίηση» της Θράκης θα είναι θέμα ολίγων μηνών”.

Ενώ σε συνέντευξή του προς το τέλος του ιδίου έτους επαναλαμβάνε:

“Για να υπάρξει χωρισμός, πρέπει να υπάρχει γάμος. Γάμος Ορθόδοξης Εκκλησίας και Ελληνικής Πολιτείας δεν υπάρχει. Αν η Εκκλησία μετατραπεί από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, όπως αριστεροί και νεοφιλελεύθεροι σήμερα επιθυμούν, τότε οι μουφτήδες της Θράκης θα ορίζονται από το Τουρικό και όχι από το Ελληνικό κράτος, άρα θα ξεκινήσει η κοσοβοποίηση της Θράκης”

https://www.youtube.com/watch?v=er54zuJEs_4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ