Οπλικά συστήματα

Βήμα-βήμα «τελειώνουν» τον Ερντογάν: Το εβραϊκό λόμπι «βούλιαξε» τα F-35 - Έτσι θα αλλάξουν οι ισορροπίες στο Αιγαίο για την Ελλάδα

«Φωτιά» πήρε ο ελληνικός τύπος μετά την σχετική ανακοίνωση των ΗΠΑ  για την πιθανότητα πώλησης αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35, σύμφωνα με άρθρο που μεταδώσαμε πρώτοι από όλους, σκορπίζοντας αγαλλίαση σε ειδικούς και μη.    

Εάν η Ελλάδα επιλέξει όμως να αγοράσει 20-30 μαχητικά F-35, αξίας αρκετών δις δολαρίων τι θα γινόταν με την αναβάθμιση που έχουμε υπογράψει για τα 83 F-16   σε VIPER, η οποία θα έδινε «ζωή» στα πολύτιμα  αυτά αεροσκάφη  για πολλά ακόμη χρόνια;

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο  θα αναγκαζόταν η ΠΑ να ακυρώσει τα πάντα χάνοντας  τον βασικό κορμό της δύναμης της και «θυσιάζοντας» τα  F-16 Block 30 και 50, μένοντας σε λίγα χρόνια μόνο με  30 αεροσκάφη Advanced και  Block 52 Plus;

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα αναζητούν απάντηση εν μέσω οικονομικής κρίσης και ποσών τα οποία ναι μεν δεν υπάρχουν στα ταμεία μας, αλλά …στο μέλλον θα βρεθούν οπωσδήποτε.

Άλλωστε για τους γνώστες των αμυντικών θεμάτων, η ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου έγινε με αφορμή τον Ερντογάν και την στάση του, αλλά υπάρχει στο συρτάρι καιρό και αφορά προώθηση προϊόντος σε νέους πελάτες, απλά πράγματα . 

Για να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση, το αεροσκάφος  F-35  δεν είναι επουδενί  μαχητικό για  αερομαχίες, αλλά αεροσκάφος κρούσης, του οποίου η κυρία δυνατότητα είναι η βολή πυραύλων από απόσταση ασφάλειας, δρώντας αθόρυβα και αθέατα από τα εχθρικά ραντάρ κατά  της τουρκικής ενδοχώρας.

Φυσικά και  χρειαζόμαστε στο ελληνικό οπλοστάσιο ένα τέτοιο εναέριο οπλικό σύστημα για αποστολές κρούσης κατά στρατηγικών στόχων και εγκαταστάσεων, αλλά χρειαζόμαστε παράλληλα και τα F-16 VIPER για να ελέγχουμε το Αιγαίο από οποιονδήποτε επιβουλέα, που θα θελήσει να εισέλθει σε αυτό,  αλλά και σε ολόκληρο το FIR της χώρας, αλλά και των Σκοπίων, της Αλβανίας κτλπ.

Δεν θα απογειώνουμε (εφόσον υλοποιηθεί το σενάριο) αεροσκάφη F-35  για να φυλάμε τους Σκοπιανούς , Αλβανούς και λοιπούς, ούτε να το χρησιμοποιούμε σε αποστολές παραβιάσεων με εικονικές εμπλοκές.

Πως θα αποκτηθούν τα F-35

Τα σενάρια απόκτησης όμως του αεροσκάφους αυτού, έχουν μια και μόνη διέξοδο για να υλοποιηθούν κάποτε, αυτή της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων μας, κάτι που γνωρίζουν οι ΗΠΑ, για αυτό και ανέσυραν από το συρτάρι την περίπτωση  απόκτησης του αεροσκάφους F-35, ενώ παράλληλα  επιδιώκουν μια σχετική ισορροπία ισχύος  στο Αιγαίο από τον απρόβλεπτο Ερντογάν, αλλά και τον κάθε Ερντογάν …στο μέλλον.     

Ναι είναι αλήθεια , η Ελλάδα χρειάζεται μια ισχυρή εναέρια οπλική πλατφόρμα, που θα προκαλεί δέος και θα “ακυρώσει” τα πλεονεκτήματα της τουρκικής πολεμικής μηχανής.

Όπως οι Τούρκοι τόσα χρόνια φοβόντουσαν τους ελληνικούς S-300, τώρα θα φοβούνται τα ελληνικά F-35, αν και εφόσον βέβαια αποκτηθούν, τα οποία θα τα χειρίζονται οι καλύτεροι πιλότοι του ΝΑΤΟ, οι Έλληνες.

To F-35 είναι πράγματι το μέλλον των μαχητικών αεροσκαφών. Ίσως κανένα άλλο αεροσκάφος  μέχρι τώρα δεν έχει υποσχεθεί τόσα πολλά, αλλά και δεν έχει αμφισβητηθεί τόσο πολύ.

Αυτό το υπερμαχηττικό  μπορεί να «τρυπήσει» οποιαδήποτε  εχθρική αεράμυνα και να πλήξει ς εχθρικές αντιαεροπορικές συστοιχίες  με  έξυπνα όπλα, αλλά και με ειδικούς για την περίσταση πυραύλους .

Το αεροσκάφος είναι απόλυτα ψηφιακό, κι έχει έναν από τους πιο σύγχρονους υπολογιστές που είχε ποτέ  μαχητικό αεροσκάφος.

Η Τουρκία σήμερα αντιμετωπίζει μια δύσκολη  κατάσταση στην οικονομία, η οποία επιδεινώνεται διαρκώς , η λίρα κατρακυλάει και όλα τα προγράμματα ακυρώνονται ή τουλάχιστον προς τα εκεί οδεύουν.

Εκτιμάται πιθανόν, ότι ο Ερντογάν είτε θα  αναγκαστεί να κάνει πίσω, είτε μέσω μιας καλά σχεδιασμένης εξέγερσης θα φύγει από την εξουσία και όλα θα αλλάξουν μαζί και η παραλαβή των «τουρκικών» F-35.

Σε διαφορετική περίπτωση θα μιλάμε για σενάρια δράσης του ΝΑΤΟ κατά των Τούρκων και πολύ επικίνδυνες καταστάσεις για την Ελλάδα πριν ακόμα έρθουν  F-35 στις δύο χώρες.

Η ουσία παραμένει όμως, στο κλειστό περιβάλλον του Αιγαίου, με πλήθος ραντάρ και αισθητήρων, οι συνθήκες μιας πιθανής  αεροπορικής σύρραξης είναι ευνοϊκότερες για τους Έλληνες χειριστές με αεροσκάφη F-16 VIPER σε συνδυασμό με τα F-35 για φόβητρο των Τούρκων ή οποιουδήποτε άλλου.

Το F-35,  δεν είναι  αεροσκάφος κυριαρχίας και επίδειξης ισχύος σε κάθε φίλο ή εχθρό και αποτελεί το μέλλον της ΠΑ , όπως ήταν κάποτε τα F-16.

Για αυτό λοιπόν εφόσον αξιοποιήσουμε τα κοιτάσματα μας, οφείλουμε να εκτελέσουμε παράλληλα και τα δύο προγράμματα στο εγγύς μέλλον ( F-16 VIPER-F-35), διότι εκτός όλων των άλλων η Α.Μεσόγειο και το Αιγαίο κρύβουν πραγματικό «θησαυρό» στο υπέδαφος τους, ο οποίος θα μας σώσει από τους Αγαρηνούς  και τα υπερφίαλα σχέδια τους για αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Το Ισραήλ που δεν συμμετέχει στην παραγωγή, έχει ήδη παραλάβει επτά F-35 τα οποία μάλιστα το 2018 πραγματοποίησαν αποστολές στον εναέριο χώρο του Λιβάνου. Το Τελ Αβίβ σκοπεύει να αγοράσει δεκάδες F-35 με σκοπό να ξεπεράσει τα 100 αεροσκάφη.

Παρόλο που επισήμως το Ισραήλ αρνείται πως έχει οποιαδήποτε ανάμειξη στην κόντρα που ξέσπασε, εκτιμούν ότι υπάρχει ισραηλινός δάκτυλος στην άρνηση των ΗΠΑ να παραδώσουν τα F-35 στην Τουρκία.

Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στη ρωσική Sputnik, την ισραηλινή Haaretz και σε άλλες ιστοσελίδες, το Ισραήλ επιθυμεί να είναι η μοναδική χώρα στην περιοχή που έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα που δίνει το υπερσύγχρονο F-35.

Τα δημοσιεύματα αυτά λένε πως οι εν λόγω θέσεις προωθήθηκαν έντονα τόσο από το αμερικανοεβραϊκό λόμπι όσο και από το αρμενικό αλλά και το ελληνοαμερικανικό.

H επιχειρηματολογία της Τουρκίας

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι αρχικά είχε αιτηθεί να αγοράσει το αμερικανικό πυραυλικό σύστημα Patriot ωστόσο δεν έλαβε απάντηση. Την ίδια ώρα η Άγκυρα έβλεπε τους Αμερικανούς να εξοπλίζουν τους Κούρδους του YPG/PYD στη βόρεια Συρία, οι οποίοι μάχονταν κατά του ISIS και ταυτόχρονα αποτελούν εχθρό-απειλή για την Τουρκία. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Ουάσιγκτον όπως η Άγκυρα εγκαταλείψει το εξοπλιστικό πρόγραμμα των S-400, αυτή τη βδομάδα σε αμερικανικό έδαφος και στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας διαμήνυσε πως πρόκειται για τελειωμένη συμφωνία.

Πρέπει να διαλέξετε

Για να πάρει αυστηρή απάντηση από τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς ότι η Τουρκία θα πρέπει να διαλέξει κατά πόσο θα παραμείνει ένας κρίσιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ ή αν θα ρισκάρει την ασφάλεια του συνεταιρισμού παίρνοντας απερίσκεπτες αποφάσεις που την υπονομεύουν. Μάλιστα ο Πενς ανακοίνωσε επισήμως ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναβάλουν τις παραδώσεις των μαχητικών F-35 προς την Τουρκία. Το Πεντάγωνο διαμηνύει επίσης πως εξετάζεται το ενδεχόμενο πώλησης των μαχητικών σε άλλες χώρες όπως η Ελλάδα, η Ρουμανία και το Βέλγιο.

Η συμβολή της Τουρκίας στο project των F-35

Στο project συμμετέχουν HPA, Iταλία, Αυστραλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Δανία, Καναδάς και Τουρκία. Η Τουρκ

https://youtu.be/fHZO0T5mDYU?t=3

https://youtu.be/ZD-J1KksHUQ?t=20

https://youtu.be/w0btzIvlScI

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...