Κόσμος

Ο Ερντογάν «τρέμει» την «αποκαθήλωσή» του: Eνεργοποιεί φονικές παραστρατιωτικές ομάδες - Σε εφαρμογή σχέδιο των ΗΠΑ στην Τουρκία;

Τρομερές εξελίξεις έρχονται από την Τουρκία μία ημέρα πριν το ταξίδι του Α.Τσίπρα.

Ο ηγέτης της τουρκικής μαφίας Sedat Peker, οπαδός του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε τους υποστηρικτές του να εξοπλιστούν εν αναμονή των τοπικών εκλογών της Τουρκίας που είχαν προγραμματιστεί για τις 31 Μαρτίου.

Απευθυνόμενος σε μια εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, ο Πεκέρ κάλεσε υποστηρικτές του Προέδρου να αναλάβουν όπλα, υποστηρίζοντας ότι οι αντίπαλοι θα προσπαθήσουν να απονομοθετήσουν τα αποτελέσματα των εκλογών.

"Σχεδιάζουν να καλέσουν τους υποστηρικτές τους να βγουν στους δρόμους μετά τις εκλογές. Στόχος τους είναι να εξεγερθούν και σε συνεργασία με μέλη τρομοκρατικών ομάδων να προκαλέσουν καταστροφή σε ολόκληρη τη χώρα. Η αστυνομία και ο στρατός μας είναι ισχυροί, αλλά τα παιδιά αυτής της χώρας θα έρθουν επίσης στην υπεράσπιση των δρόμων", δήλωσε ο Πεκέρ.

"Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όσοι έχουν τα μέσα πρέπει να αποκτήσουν άδεια πυροβόλων όπλων. Πρέπει να είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι", πρόσθεσε ο Peker.

Το σχέδιο που εφαρμόζουν ήδη οι ΗΠΑ κατά του Μαδούρο με την κωδική ονομασία «άνοιξη στην Βενεζουέλα», το οποίο και βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες, τώρα ετοιμάζεται για την Τουρκία και το στυγνό καθεστώς Ερντογάν, το οποίο όπως φαίνεται έχει λάβει κατεπείγοντα μέτρα, με αφορμή τις δημοτικές εκλογές.

Σύμφωνα με πρόσφατα άρθρα μας, η Τουρκία και το καθεστώς Ερντογάν, μετά την Βενεζουέλα, θα είναι πλέον το επόμενο θύμα των ΗΠΑ.

Οι Τούρκοι ουσιαστικά ομολογούν ότι ετοιμάζεται με αφορμή τις δημοτικές εκλογές, λαϊκή εξέγερση με προσπάθεια σύλληψης ή αποχώρησης Ερντογάν οπωσδήποτε με ατιμωτικό (παραδειγματικό κατά την δύση) τρόπο, ώστε να μην βρεθεί ποτέ άλλος Τούρκος ηγέτης να αμφισβητήσει την νέα τάξη πραγμάτων… σε καμία περίπτωση.

Βέβαια αυτό δεν θα χρειαστεί διότι η Τουρκία θα δώσει και έδαφος για το νέο κράτος του Κουρδιστάν που ετοιμάζεται εδώ και πολλά χρόνια.      

Σύμφωνα με το γεωπολιτικό ινστιτούτο Gatestone, έρχονται στο φως τα πραγματικά σχέδια του Τούρκου ηγέτη, ο οποίος τρέμει ώστε να μην έχει το τέλος είτε του Μεντερές που οδηγήθηκε στην αγχόνη από τους αντιπάλους του Κεμαλιστές, είτε το τέλος που επιφυλάσσουν οι ΗΠΑ στον Μαδούρο.

Τουρκικό «σημείωμα» από την κυβέρνηση σχετικά με τις επικείμενες δημοτικές εκλογές στην Τουρκία προκάλεσε βαθιά ανησυχία μεταξύ της αντιπολίτευσης σε ολόκληρη τη χώρα…

Πρόκειται για το σημείωμα που έστειλε το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών στους κυβερνήτες (περιφερειάρχες) της χώρας αναφέροντας ότι στις εκλογές της 31ης Μαρτίου, εκτός από τα μέλη της αστυνομίας και της ασφάλειας που θα ελέγχουν τις ψηφοφορίες και θα παίρνουν τις απαραίτητες "προφυλάξεις που απαιτούνται για την ασφάλεια των εκλογών", θα υπάρξουν και "εθελοντές φύλακες".

Ο λόγος που η ανακοίνωση αυτή ανησυχεί ιδιαίτερα την τουρκική αντιπολίτευση, έχει να κάνει με αυτό που αφορά την φύση και την σύνθεση αυτών των ομάδων "εθελοντών",  ιδιαίτερα με την παρουσία ανεπίσημων εξοπλισμένων παραστρατιωτικών ομάδων που συνδέονται με το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο αντιφρονούντας συγγραφέας Ίντσι Χέκομογλου, παρομοίασε την ίδρυση αυτών των ομάδων με τους «Φρουρούς των χωριών», μια παραστρατιωτική δύναμη που ιδρύθηκε στη δεκαετία του 1980 από τον τουρκικό στρατό για την καταπολέμηση της εξέγερσης του (PKK) στην ανατολική Τουρκία.

Οι «Φρουροί των χωριών», οι οποίοι εξακολουθούν να υπάρχουν, έχουν διαπράξει αμέτρητες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των Κούρδων αμάχων.

Σύμφωνα με έκθεση του Human Rights Watch αυτές οι παραβιάσεις περιλαμβάνουν: «δολοφονίες, βιασμούς, ληστείες, καταστροφή σπιτιών και παράνομη κατοχή ακινήτων».

Ο Τούρκος συγγραφέας προειδοποιεί ότι παρόμοιες ομάδες έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί σε ολόκληρη τη χώρα και είναι σε απόλυτη ετοιμότητα δράσης σε περίπτωση που κάποιοι αμφισβητήσουν το καθεστώς «Μαδούρο»… συγγνώμη, Ερντογάν.

Μια τέτοια οργάνωση, οι «Οθωμανικές εστίες», η οποία ιδρύθηκε το 2005 και στη συνέχεια καταχωρήθηκε το 2009 ως «ένωση πατριωτών», κατηγορείται ότι επιτέθηκε παλαιότερα στα γραφεία της εφημερίδας Hürriyet στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και σε γραφείο του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Ο δηλωμένος στόχος της οργάνωσης είναι να προωθήσει τον «οθωμανικό πολιτισμό και τρόπο ζωής», έναν στόχο που συμφωνεί απόλυτα με τον νεο-οθωμανισμό που διαπνέει του Ερντογάν.

Τα κεντρικά γραφεία της Εστίας είναι διακοσμημένα με οθωμανικά σύμβολα και φωτογραφίες του Ερντογάν, στον οποίο η οργάνωση δεσμεύεται για πλήρη αφοσίωση ως ένα νέο Κεμάλ Ατατούρκ.

Σε βίντεο μιας τελετής ορκωμοσίας των νέων μελών, φαίνονται  μέλη που χρησιμοποιούν την ίδια φορεσιά και σύμβολα.

Στις 12 Ιανουαρίου, ο επικεφαλής της οργάνωσης «οθωμανικών εστιών» Kadir Canpolat, δήλωσε: «Ο μεγάλος ηγέτης Ερντογάν, ο οποίος έσωσε το έθνος μας από κάθε άποψη, είναι η μεγαλύτερη τιμή μας, εκείνοι που τον προδίδουν, προδίδουν εμάς τους ίδιους».

Για την ιστορία, ο Canpolat, είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2006 ως ένας από τους έξι υπόπτους στην υπόθεση σχεδίου δολοφονίας του Πάπα Βενέδικτου του XVI κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία.

Ένας άλλος ύποπτος ήταν ο Mustafa Öztürk, στενός φίλος του Canpolat, ο οποίος συνελήφθη επίσης κατά τη διάρκεια της έρευνας για τη δολοφονία του Τούρκο-Αρμενίου δημοσιογράφου Hrant Dink.

Το 2015, ο Furkan Gök, επικεφαλής των οργανώσεων της νεολαίας των Οθωμανικών Εστιών στην Κων/πολη, έδωσε έπαινο στον βομβιστή αυτοκτονίας του ISIS, ο οποίος πραγματοποίησε επίθεση σε κλάμπ διασκέδασης στο Suruç, σκοτώνοντας 33 ανθρώπους.

Μια άλλη αμφιλεγόμενη οργάνωση του Ερντογάν, που όπως φαίνεται ενεργοποιήθηκε, είναι «Ιδιωτικές Δυνάμεις του Λαού» (HÖH). Ιδρύθηκε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

Επικεφαλής της είναι ο Fatih Kaya, πρώην αξιωματούχος τουρκικού στρατού, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξή του πέρυσι ότι η "πιο όμορφη δημοκρατία είναι ο ισλαμικός νόμος". Όταν ρωτήθηκε σε μια συνέντευξη του 2016 για τη Συρία είπε : «Αυτός ο αγώνας... είναι τώρα ένας πόλεμος του ummah [ισλαμικού έθνους].

Τον Φεβρουάριο του 2018, οι "Ιδιωτικές Δυνάμεις του Λαού" (HÖH) έκλεισαν και μετατράπηκαν σε τοπικό σύλλογο, αλλά τώρα τον Δεκέμβριο 2018 επανεμφανίστηκαν με την ίδια ηγεσία και νέο όνομα ως «πλατφόρμα για το Εθνικό Κίνημα Κινητοποίησης» με στόχο να «αντιμετωπίσουν παράνομες αντιλήψεις εναντίον του προέδρου και των κρατικών αξιωματούχων».

Ο Murat Bakan από το κεμαλικό κόμμα CHP δήλωσε:

«Όταν εξετάζουμε τα παραδείγματα των παραστρατιωτικών δομών σε όλο τον κόσμο, μπορούμε να δούμε ότι όπου ο φασισμός ήταν σε άνοδο αυξήθηκε η πίεση και η βία μέσω αυτών των παραστρατιωτικών οργανώσεων με στόχο την απόλυτη εξουσία. Στην Ιταλία, τα καφέ πουκάμισα, στη Γερμανία η Ένωση Άμυνας του Ulster… είναι οργανώσεις με αυτόν τον σκοπό».

Σύμφωνα τώρα με παλαιότερο άρθρο μας πριν τρεις μήνες είχαμε κάνει λόγο για την παρουσία στο τελευταίο τουρκικό συμβούλιο εθνικής ασφαλείας, του επικεφαλής της ιδιωτικής μισθοφορικής εταιρείας SADAT.

Οι ειδικοί εκτιμούν το γεγονός ως προοίμιο άσχημων εξελίξεων και «μαύρων επιχειρήσεων» εντός και εκτός Τουρκίας.

Οι νέο-Οθωμανοί του ΑΚΡ τρέμουν μην έχουν την τύχη των καθεστώτων της Λιβύης, της Τυνησίας, της Αιγύπτου (αυτό θα έχουν σίγουρα) και θέλουν να ελέγξουν την κατάσταση.

Στην προσπάθεια τους αυτή θα ενεργοποιήσουν τα πάντα και πιθανόν μέσα σε αυτά και σενάρια διενέξεων εκτός τουρκικών συνόρων, όπως πιθανόν σε καταυλισμούς σε ελληνικά νησιά αλλά και αλλού με σκοπό την πρόκληση χάους για εκτονώσουν τα δικά τους προβλήματα.

Τα πιθανά σχέδια είναι σε γνώση των ελληνικών αρχών που κάνουν ότι μπορούν στην χώρα μας με τόσες χιλιάδες «μετανάστες και πρόσφυγες».

Ένα ερώτημα μένει όμως... Μέσα σε ένα τέτοιο άκρως «ανθυγιεινό κλίμα», τι ακριβώς θα πάει να κάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός Α.Τσίπρας στην Τουρκία συναντώντας τον «Μαδούρο» της ΝΑ Ευρώπης με το όνομα Ρ.Τ. Ερντογάν;

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης