Ελληνοτουρκικά

Σχέδιο αποσταθεροποίησης της Ελλάδος; - Στo τουρκικό συμβούλιο ασφαλείας ο επικεφαλής της SADAT - Eτοιμάζουν «μαύρες επιχειρήσεις»

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε σε πολλούς ειδικούς αμυντικούς αναλυτές η παρουσία στο τελευταίο τουρκικό συμβούλιο εθνικής ασφαλείας, του επικεφαλής της ιδιωτικής μισθοφορικής εταιρείας SADAT.

Οι ειδικοί εκτιμούν το γεγονός ως προοίμιο άσχημων εξελίξεων και «μαύρων επιχειρήσεων» γύρω από την Τουρκία.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πρόσφατο αυτό συμβούλιο, η Ελλάδα και η Κύπρος ήταν πολύ ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Κουρδικές πηγές αναφέρουν ότι το Τουρκικό Συμβούλιο Ασφαλείας είναι επίσημα παραστρατιωτικό μιας και φέρεται να προετοίμαζει μυστικές επιχειρήσεις πιθανόν σε πολλά σημεία εκτός Τουρκίας.

Ο ιδρυτής μάλιστα της εταιρείας SADAT, διορίστηκε επίσημα μέλος στην επιτροπή του Συμβουλίου Ασφαλείας που αφορά την Εξωτερική Πολιτική.

Ο ιδρυτής της International Defense Consultancy Corp. (SADAT), πρώην ταξίαρχος Adnan Tanriverdi αποτελεί το «δεξί χέρι» του σουλτάνου.

Η παρουσία του και ο διορισμός του σε επίσημη κυβερνητική επιτροπή τον καθιστά αυτόματα μέλος της καθεστώτος, ενώ πληθαίνουν οι φήμες για πιθανές παραστρατιωτικές επιχειρήσεις κατά Ελλάδος και Κύπρου, λόγω των ερευνών για την εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Το θέμα της ενέργειας βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα του Τούρκου προέδρου και ειδικά τον τελευταίο μήνα ο ίδιος, έχει προβεί σε πολλές δηλώσεις περί αδιαπραγμάτευτων «τουρκικών συμφερόντων» σε Αιγαίο και Κύπρο.

Εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν ότι αυτήν ειδικά την περίοδο, πρέπει να τα αναμένουμε στην κυριολεξία όλα από την Άγκυρα που παλεύει με την οικονομική κρίση, διότι οι Τούρκοι «δίνουν τα ρέστα τους», για μερίδιο σε δύο θάλασσες (Αιγαίο και Α.Μεσόγειο).

Η ένοπλη παραστρατιωτική δύναμη του καθεστώτος του AKP, η περιβόητη SADAT είναι στην δημόσια ατζέντα μετά το νομοθετικό διάταγμα που εκδόθηκε και προσδιόρισε ότι η εταιρεία θα αποτελεί την «ασπίδα» προστασίας του καθεστώτος.

Ο ιδρυτής αυτής της μισθοφορικής εταιρείας είναι ο Adnan Tanriverdi, ο οποίος παρακολούθησε την πρόσφατη συνάντηση του τουρκικού συμβουλίου ασφαλείας, με θέμα και το Αιγαίο καθώς και την κυπριακή ΑΟΖ.

Ο εν λόγω Ταξίαρχος ε.α. αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον τουρκικό στρατό εδώ και χρόνια (επί κεμαλιστών) λόγω «αντιδραστικής δραστηριότητας».

Η εταιρεία Τούρκων μισθοφόρων μέχρι τώρα ασχολούνταν αποκλειστικά με τους Κούρδους σε Συρία, Ιράκ, και Τουρκία.

Οι Τούρκοι μισθοφόροι έχουν προβεί σε εκατοντάδες παραβιάσεις τα τελευταία δύο χρόνια.

Η παραστρατιωτική δομή με το όνομα SADAT, ξεχωρίζει για τις απαγωγές, τις εκτελέσεις, τα βασανιστήρια και τον εκφοβισμό των Κούρδων, ενώ διαπράττει συνεχώς εγκλήματα έχοντας πλήρη ατιμωρησία, τονίζουν κουρδικά ΜΜΕ.

Ειδικοί αναλυτές εκτιμούν όμως, ότι το τελευταίο κύμα μεταναστών που έχει εισβάλει από την Τουρκία στην Ελλάδα, ειδικά από τον Έβρο αποτελεί μέρος μιας πιθανής «μαύρης τουρκικής επιχείρησης».

Μάλιστα σύμφωνα με δηλώσεις δημοσιογράφων στο κανάλι ΑLPHA, η περιοχή της Θράκης έχει «γεμίσει» με πράκτορες δυτικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι αναζητούν Τζιχαντιστές πριν αυτοί διέλθουν τα σύνορα των χωρών τους.

Οι Τούρκοι παραστρατιωτικοί μπορούν να εμπλακούν σε «αυθόρμητες διαμαρτυρίες» προσφύγων και μεταναστών στα hot Spot στα νησιά μας, αλλά και στην ενδοχώρα προσπαθώντας να προκαλέσουν χάος και προβλήματα στην ελληνική κοινωνία.

Το ίδιο μπορεί να λάβει χώρα και στην Κύπρο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο (Έτοιμη να εκραγεί η χώρα – Σκηνικό πολέμου με τους μετανάστες – Βγήκαν μαχαίρια και στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας), είχαμε αναφέρει ότι η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, η περιβόητη ΜΙΤ, ήταν ύποπτη για συμμετοχή σε περιστατικά παλαιότερα στην Λέσβο σύμφωνα με γνωστή κουρδική ιστοσελίδα.

Οι εκθέσεις δείχνουν ότι ομάδα  «αγνώστων» στοιχείων προσπάθησε να μετατρέψει περιστατικό σε κουρδο-αραβική σύγκρουση.

Οι Έλληνες και  Κούρδοι στο στρατόπεδο δήλωσαν ότι υποπτεύονται ότι η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, η οποία ενδεχομένως να είχε ενεργό ρόλο στο περιστατικό.

Δύο προηγούμενα παρόμοια περιστατικά στην ίδια περιοχή ενισχύουν τις αμφιβολίες για το ρόλο της τουρκικής MIT.

Οι Κούρδοι ανέφεραν την ΜΙΤ όμως, διότι όλοι οι Τούρκοι πράκτορες αποτελούν το ίδιο είναι για αυτούς, είναι όμως πολύ πιθανό να πρόκειται πραγματικά για μέλη της μισθοφορικής εταιρείας SADAT, διότι η Άγκυρα δεν θα διακινδύνευε την σύλληψη εντός Ελλάδος μελών της υπηρεσίας πληροφοριών της.

Τα μέλη της  SADAT σε συνεργασία με Τούρκους πράκτορες που έχουν πιθανόν έχουν διεισδύσει στη χώρα μας, φέρονται να έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους, από ότι φαίνεται και εντός των στρατοπέδων προσφύγων και πιθανόν ετοιμάζουν σχέδιο αποσταθεροποιήσεως  κατά της ελληνικής επικράτειας, με »επιχειρήσεις» αυτού του τύπου.

Υπενθυμίζεται πολύ παλαιότερο δημοσίευμα στο οποίο, η Ισραηλινή αντικατασκοπεία, είχε αποκαλύψει στις ελληνικές αρχές σχέδιο με στόχο ελληνικά νησιά.

Η MOSSAD είχε κάνει λόγο για ύπουλο τουρκικό σχέδιο με «τζιχαντιστές» εντός ελληνικών νήσων.

Η πρόκληση χάους σε αυτά τα νησιά θα άνοιγε τη πόρτα στην Τουρκία για την γεωπολιτική διείσδυση στην νοτιο-ανατολική ενεργειακή πτέρυγα.

Ίσως για αυτό αποφασίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση η μεταφορά εσπευσμένα μεταναστών/προσφύγων στην ενδοχώρα σε μια προσπάθεια να διασκορπιστούν.

Η ουσία όμως είναι ότι ούτε και αυτό το μέτρο προφυλάσσει την ελληνική κοινωνία.

Το θέμα όμως απασχολεί και το υπουργείο ασφαλείας των ΗΠΑ, το οποίο συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές αρχές για το θέμα αυτό, με την αποστολή κρίσιμων πληροφοριών.

Όλα αυτά όμως εφόσον αποδειχθούν αληθινά με την εμπλοκή των Τούρκων μισθοφόρων, θα προκαλέσουν μέγα θέμα εντός Ελλάδος με τη δημιουργία κλίματος αστάθειας σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Κάτι τέτοιο θα βόλευε αφάνταστα τον Ερντογάν... ειδικά τώρα.  

https://youtu.be/KBWrHosEvt0?t=16

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...