Κόσμος

Μάχη για κυριαρχία στους ουρανούς της Συρίας: Πολεμικές επιχειρήσεις από ρωσικά Su-57 - Αυτή είναι η απάντηση της Μόσχας στα F-22 του Ισραήλ

Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας διένειμε, όπως αναφέρεται σε ένα δελτίο τύπου, "μοναδικό υλικό του μαχητικού έργου των ελπιδοφόρων συγκροτημάτων αεροπορίας Su-57 πέμπτης γενιάς στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας".

"Οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν για να επιβεβαιώσουν τις ικανότητες του αεροσκάφους σε μια πραγματική κατάσταση μάχης. Κατά τη διάρκεια των πτήσεων, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αεροσκάφους, με το εξελιγμένο ηλεκτρονικό σύστημα πληροφόρησης και ελέγχου, η λειτουργία όλων των συστημάτων επί του αεροσκάφους, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος όπλων, σε υψηλές θερμοκρασίες, δοκιμάστηκαν απο το πλήρωματα των Su-57 τα οποία πραγματοποίησαν περισσότερες από δέκα πτήσεις στη Συρία."

Υπενθυμίζεται ότι στις 21-23 Φεβρουαρίου 2018, δυο Su-57 προσγειώθηκαν στην βάση Hmeymim στη Συρία. Συγκεκριμένα στη Συρία προσγειώθηκαν δύο πρωτότυπα μαχητικά πέμπτης γενιάς στο πλαίσιο του προγράμματος PAK FA (Su-57), τα Τ-50-9 και T-50-11.

Την 1η Μαρτίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου επιβεβαίωσε την παρουσία των δύο T-50 (Su-57) στη Συρία, λέγοντας:

"Ήταν πραγματικά εκεί. Υπήρχε ένας σύντομος χρόνος, δύο ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα δοκιμών, συμπεριλαμβανομένης της μάχης. Μπορώ να πω ότι οι δοκιμές ήταν επιτυχείς. Τα αεροπλάνα επέστρεψαν πριν από μία εβδομάδα. Υπήρχαν δύο αεροπλάνα. Συνοδεύονταν από εργαστηριακά αεροπλάνα και αεροπλάνα που παρακολούθησαν όλες τις παραμέτρους των όπλων. "

Συγκεκριμένα, είναι γνωστό ότι σε συνθήκες μάχης στη Συρία, σε ένα από τα πρωτότυπα του Τ-50, εφαρμόστηκαν δείγματα υποσχόμενων πολλαπλών πυραύλων κρουζ επιχειρησιακού τακτικού σκοπού X-59MK2, που αναπτύχθηκαν από τμήμα της εταιρείας Tactical Missile Weaponry JSC (KTRV) JSC GosMKB Raduga, το όνομά του από τον A. Ya. Bereznyak "(Dubna, Περιφέρεια της Μόσχας).

Πριν από ένα μήνα περίπου, όπως αποκαλύψαμε πρώτοι στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, υπήρξε έκτακτη ενίσχυση του Ισραήλ με 22 μαχητικά F-22 Raptor, λόγω συναγερμού για τους συριακούς S-300.

Σκηνικό πολέμου έχει στηθεί εδώ και καιρό γύρω από την Συρία με αφορμή την παρουσία των συριακών συστημάτων S-300 FAVORIT, οι οποίοι έχουν επιδράσει καταλυτικά στην ψυχολογία Ισραηλινών και Αμερικανών που ετοιμάζονται με αεροσκάφη F-22 και F-16 VIPER να τους καταστρέψουν αγνοώντας τους Ρώσους.

Στις ΗΠΑ τώρα ο τύπος της χώρας κάνει νύξη για πιθανότατη μεταφορά 22 F-22 RAPTORS σε ισραηλινά αεροδρόμια.

Ο δημοσιογράφος Ian Greenhalgh της ιστοσελίδας, με πληροφορίες του τονίζει ότι: «είμαι βέβαιος ότι την στιγμή που οι S-300 έφτασαν στη Συρία, οι Ισραηλινοί ζήτησαν εσπευσμένη βοήθεια με αμερικανικά αεροσκάφη stealth.

Έχουμε λοιπόν την μυστική μεταστάθμευση 22 μαχητικών αεροσκαφών F-22 στο Ισραήλ. Τα αεροσκάφη αυτού του τύπου μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τους πυραύλους S-300 στη Συρία», κατέληξε ο ίδιος.

Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση του Su-57 στη Συρία:

https://www.youtube.com/watch?v=IJTCewLTCLE

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ