Κυβέρνηση

Θα τα παίξουν όλα για όλα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - Καταγγελία-«βόμβα»: «Η κυβέρνηση δεν θέλει κόσμο στο συλλαλητήριο» - Ολόκληρο οπλοστάσιο βρέθηκε σε αντιεξουσιαστές

Ωρα μηδέν για το Μακεδονικό. Την διαφωνία, την οργή, αλλά και την έντονη διαμαρτυρία τους κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, που υπέγραψε η κυβέρνηση, κλείνοντας τα αυτιά στην κοινή γνώμη και στους πολίτες της Μακεδονίας είναι αποφασισμένοι να εκφράσουν χιλιάδες πολίτες της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι με αφορμή την ΔΕΘ.

Όπως αναφέρουν τα τελευταία 24ωρα οι διοργανωτές που οργανώνουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις και της μαζικές διαδηλώσεις, η παρουσία τους στην Θεσσαλονίκη θα είναι ειρηνική, χωρίς κεντρική εξέδρα και ομιλητές, αλλά με μαζικό πλήθος και πάθος.

Αύριο θα ενώσουν τις δυνάμεις οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ), ο «Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία» καθώς και ο Τηλεοπτικός Σταθμός ΒΕΡΓΙΝΑ, φιλοδοξώντας να στείλουν ένα νέο ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, ανάλογο με εκείνο του περασμένου Ιανουαρίου με το μεγαλειώδες συλλαλητήριο που είχε πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκίνησε η κινητοποίηση

Για μία ακόμη φορά αναμένεται να κινητοποιηθούν εκατοντάδες πολιτιστικοί σύλλογοι της Βόρειας Ελλάδας, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, μητροπολίτες και κληρικοί, επαγγελματικά, αθλητικά, εξωραϊστικά χριστιανικά σωματεία και σύλλογοι κα, προκειμένου να υπάρξει μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, με το οποίο οι διοργανωτές επιδιώκουν να υπενθυμίσουν στην κυβέρνηση πως η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, όπως αποτυπώνεται και σε όλες τις δημοσκοπήσεις, είναι αντίθετη στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το ονοματολογικό.

Διοργανωτές συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ: Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να μην έρθει κόσμος

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργος Τάτσιος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 για το συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο έξω από το Βελλίδειο. Ο ίδιος κατήγγειλε μεθοδεύσεις για να μην πάει ο κόσμος.

«Τα συλλαλητήρια που έχουν γίνει και στα οποία συμμετείχαν οι παμμακεδονικές ενώσεις και η ομοσπονδία μας δεν έχουν γίνει από επαγγελματίες, είμαστε απλός λαός που ξεχυθήκαμε στο δρόμο για να φωνάξουμε για αυτό το κρίσιμο εθνικό θέμα.

Δεν έχουμε λοιπόν ούτε τη δυνατότητα να περιφρουρήσουμε συλλαλητήρια εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων πόσω μάλλον να διασφαλίσουμε οτιδήποτε, αυτό είναι δουλειά της Αστυνομίας.

Βλέπουμε ότι σε αυτό το συλλαλητήριο επειδή είναι υποψιασμένη η κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα μέσα, εκτός από τα ΜΜΕ που έχει γίνει ένας χαμός με την παραπληροφόρηση ότι θα γίνουν επεισόδια, θα συμμετέχουν ακροδεξιοί, ακροαριστεροί και το κακό συναπάντημα πλέον έρχεται η ανακοίνωση της Αστυνομίας που ανακοίνωσε τα μέτρα τα οποία ουσιαστικά δεν αφήνουν δίοδο στον απλό λαό να κατέβει να φωνάξει για τη Μακεδονία.»

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το συλλαλητήριο θα έχει τον όγκο του προηγούμενου. «Ούτε εξέδρα θα υπάρχει ούτε ομιλητές, θα υπάρχουν μόνο ηχητικά στα οποία θα έχουμε παλμό, θα υπάρχουνε συνθήματα μηνύματα μέχρι εκεί όμως, ομιλητές δεν θα υπάρχουν, δεν υπάρχει λόγος πλέον τα έχουμε πει όλα» εξήγησε.

Σχετικά με την οργάνωση-περιφρούρηση, ο κ. Τάτσιος είπε: «Έχουμε δημιουργήσει κέντρο επιχειρήσεων με την ένωση αποστράτων της Θεσσαλονίκης όπου εκεί απόστρατοι στρατηγοί έχουν επικοινωνία με την Αστυνομία και για οτιδήποτε συμβεί, θα έχουμε και ακροβολισμένους ανθρώπους, θα δίνουν αναφορά για οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψή μας. Μέχρι εκεί όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω

Πήγαιναν στη ΔΕΘ με… οπλοστάσιο

Aστυνομικοί χθες στα διόδια των Αφιδνών εντόπισαν ένα μικρό οπλοστάσιο σε αυτοκίνητο με τέσσερις αντιεξουσιαστές που κατευθυνόταν προς τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν βρέθηκαν βαριοπούλες, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, ασύρματοι, κράνη, κουκούλες full face, γάντια, σφυρί, προστατευτικά σώματος, με τους νεαρούς να ισχυρίζονται πως ήταν για περιφρούρηση των κινητοποιήσεων αναρχικού χώρου.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας 16χρονος, ενώ οι άλλοι τρεις είναι 25, 26 και 27 ετών, με τον τελευταίο να έχει απασχολήσει στο παρελθόν την αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, είχε συλληφθεί το 2014 για κατοχή όπλων στο σπίτι του (πιστόλι, καλάσνικοφ, χειροβομβίδα) και είχε εξεταστεί για τυχόν εμπλοκή του σε ενέργειες που σχετίζονταν με τρομοκρατική δράση, αλλά δεν προέκυψε κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, οι τρεις από τους τέσσερις κατά την παραμονή τους στην ασφάλεια, αρνήθηκαν να δώσουν δαχτυλικά αποτυπώματα.

Και οι 4 συλληφθέντες είναι γνωστοί στις Αρχές ως μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ