Αρχείο

Πολεμικό μανιφέστο κατά Ελλάδας-ΗΠΑ από Ερντογάν: Έθεσε ζήτημα Θράκης και για «8» - Και ο αρχηγός της ΜΙΤ στη συνάντηση με Τσίπρα!


Παρά τις αρχικές κυβερνητικές διαρροές περί θετικού κλίματος, σιγα-σιγά βγαίνουν στο φως της δημοσίοτητας τα όσα ζητήματα έθεσε ο Ερντογάν στον Α. Τσίπρα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος για άλλη μια φορά επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του για τα ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Εντύπωση όμως προκάλεσε η παρουσία στη συνάντηση από τουρκικής πλευράς, του αρχηγού των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών! Γεγονός καθόλου άσχετο με την επιμονή του Ερντογάν να του παραδοθούν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί.

Στη διμερή συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν, συμμετείχαν επίσης εκ μέρους της ελληνικής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Βαγγέλης Καλπαδάκης, ο γγ του ΥΠΕΞ Δημήτρης Παρασκευόπουλος, η μόνιμη αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, Μαρία Θεοφίλη και ο Θεόδωρος Πασσάς (διπλωματικό γραφείο του ΥΠΕΞ). Από την τουρκική πλευρά συμμετείχαν ο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, ο υπουργός Οικονομίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο διευθυντής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν, ο υπουργός "Αμυνας Χουλουζί Ακάρ και ο υπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΕ, Ομέρ Τσελίκ.

Οι δύο αντιπροσωπείες, Ελλάδας και Τουρκίας -Φωτογραφία: Presidential Press Service via AP, Pool

https://www.youtube.com/watch?v=ocqntQbPb5k

 

 
https://twitter.com/AkPartiNoktaOrg/status/1044648280855056385?ref_src=twsrc%5Etfw

Ο Ερντογάν όμως λίγο πριν την συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό, έβγαλε πολεμικό μανιφέστο κατά Ελλάδας και ΗΠΑ.

Εχει αντιληφθεί πλέον πως οι δύο χώρες έρχονται ακόμα πιο κοντά, καθώς όπως έχουμε αναφέρει και στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, η Ουάσινγκτον προετοιμάζει στην χώρα μας νέες βάσεις, βγάζοντας νοκ-άουτ τους τουρκικούς σχεδιασμούς.

Σε πρώτη φάση έκανε επιθετικές δηλώσεις κατά των ΗΠΑ, σχολιάζοντας το ζήτημα με τον πάστορα Μπράνσον και τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

«Κανείς από εμάς δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλός στην αυθαίρετη ακύρωση των εμπορικών συμφωνιών και στη χρήση των οικονομικών κυρώσεων ως όπλων», σημείωσε ο Ερντογάν στην ομιλία που εκφώνησε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. «Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μας μέσω της διεξαγωγής εποικοδομητικού διαλόγου επί ίσοις όροις», προσέθεσε.

Τα καρφιά κατά της Ελλάδας με αφορμή την υπόθεση των 8 Τούρκων Αξιωματικών: "Χώρες που τις θεωρούμε φιλικές αντιστέκονται και ακόμη και τώρα δεν μας δίνουν τα μέλη της FETO (γκιουλενιστές)», είπε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ." ήταν η αιχμηρή αποστροφή του Σουλτάνου.

https://twitter.com/AkPartiNoktaOrg/status/1044618570116845568?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/AkPartiNoktaOrg/status/1044617571251769346?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/AkPartiNoktaOrg/status/1044613538105479168?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές