Κόσμος

Tελεσίγραφο Μόσχας προς Ουάσινγκτον: «Μην τολμήσετε να κάνετε επίθεση στη Συρία, θα αντιδράσουμε αναλόγως» - Σε επιφυλακή οι Ρωσικές ΕΔ

Ο κόσμος κρατά ξανά την «ανάσα» του λόγω της επικειμένης επίθεσης των ΗΠΑ με πυραύλους στην Δαμασκό, την στιγμή που το Κρεμλίνο απέστειλε τελεσίγραφο στην Ουάσιγκτον για πιθανές σοβαρές  επιπτώσεις μιας τέτοιας κινήσεως, δίνοντας εντολή σε ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια και πολεμικά πλοία να είναι σε πολεμική εγρήγορση δια παν ενδεχόμενο.

Την ίδια στιγμή, τίθενται σε ύψιστο συναγερμό τρεις  ρωσικές στρατιές με 300.000 από τους 250.000 άνδρες που είχε προγραμματισθεί, 900 αεροσκάφη/ελικόπτερα και δεκάδες πολεμικά πλοία και υποβρύχια του στόλου Μαύρης και Βόρειας Θάλασσας αλλά και Κασπίας , ενώ παράλληλα υλοποιούνται εκτοξεύσεις πυραύλων Cruise στην Κριμαία.   

Το τελεσίγραφο επέδωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι στον Λευκό Οίκο από την ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον σε μια  κίνηση σοβαρότατης αντιδράσεως της Μόσχας στα σχέδια των ΗΠΑ.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι μετέφεραν «μήνυμα» του Β.Πούτιν προς την άλλη πλευρά  «να μην ασκηθεί  οποιαδήποτε "αδικαιολόγητη και παράνομη πράξη επιθετικότητας", προειδοποιώντας για σφοδρότατη  αντίδραση στην προσχεδιαζόμενη προβοκάτσιας των ΗΠΑ σε υποτιθέμενες  νέες επιθέσεις χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση.

«Εμείς προειδοποιούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την σχεδιαζόμενη, αδικαιολόγητη και παράνομη πράξη επιθετικότητας στη Συρία. Η κλιμάκωση των εντάσεων στη Συρία δεν είναι προς το εθνικό συμφέρον κανενός», ανέφερε η ρωσική πρεσβεία σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στη σελίδα της στο Facebook.

Η ανακοίνωση τονίζει «ότι η προειδοποίηση απευθύνεται εναντίον οποιασδήποτε χώρας σχεδιάζει να υλοποιήσει επίθεση  κατά της συριακής κυβέρνησης, η οποία είναι σύμμαχος της Ρωσίας».

Την ίδια στιγμή η αμερικανική βάση στην Σούδα και οι Βρετανικές στην Κύπρο θα έχουν πάρει στην κυριολεξία «φωτιά»,  στις επικείμενες κινήσεις των ΗΠΑ που στοχεύουν ανοικτά και χωρίς ενδοιασμούς την …Δαμασκό και το συριακό καθεστώς που ανθίσταται στην νέα τάξη πραγμάτων από το 2011 .

Ο Ανατόλι Αντόνοφ,  πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, επιβεβαίωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι  συναντήθηκε  με τον ειδικό εκπρόσωπο των ΗΠΑ στη Συρία, Τζέιμς Τζέφρι και τον Ντέιβιντ Μ. Σάτερτερφιλντ, βοηθό υφυπουργό εξωτερικών για την Μ.Ανατολή επιδίδοντας τους το τελεσίγραφο του Πούτιν .

Η μυστική συνάντηση έλαβε  χώρα την Δευτέρα και αποκαλύφθηκε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Heather Nauert, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης, προκαλώντας ανησυχία για την ρωσική προειδοποίηση.

Κατά τη συνάντηση, η  ρωσική πλευρά ανακοίνωσε επισήμως τις ανησυχίες της σχετικά με τις αναφορές ότι η Ουάσινγκτον μαζί με τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο προωθούν  άλλη μια σειρά αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία με το πρόσχημα « των χημικών επιθέσεων»  για τις οποίες θα «κατηγορηθεί» η συριακή κυβέρνηση .

Η Μόσχα ζήτησε από την Ουάσινγκτον να «αποδείξει τα γεγονότα χωρίς καθυστέρηση» και  να τεκμηριώσει τους νέους ισχυρισμούς ότι η Δαμασκός χρησιμοποιεί χημικά όπλα εναντίον του λαού της.

«Μια τέτοια ρητορική από την Ουάσινγκτον θα  παρακινήσει τους μαχητές και τους "ψευδο-ανθρωπιστικούς" οργανισμούς  όπως τα «Λευκά Κράνη» να προβούν σε άλλη πρόκληση χρησιμοποιώντας χημικά όπλα», προειδοποίησε ο Αντόνοφ.

Η Ρωσία εκτιμά ότι ισλαμιστές μαχητές, κυρίως της Αλ Νούσρα, ετοιμάζουν προβοκάτσια χρήσης χημικών όπλων, μια ενέργεια που θα επιχειρηθεί να φορτωθεί στις δυνάμεις του Άσαντ και θα χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα ανάληψης στρατιωτικής δράσης εκ μέρους των ΗΠΑ και τον συμμάχων τους στην περιοχή.

Το ρωσικό τελεσίγραφο ενάντια σε επικείμενες αμερικανικές επιθέσεις στην Συρία ήρθε την στιγμή ακριβώς που έχουμε συμπαιγνία  ΗΠΑ-ΟΗΕ και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες λαμβάνει το μέρος των δυτικών δυνάμεων, προτρέποντας τη Συρία να μην χρησιμοποιήσει….χημικά όπλα.

"Οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων είναι εντελώς απαράδεκτη", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γκουτιέρες .

Τόσο η Συρία όσο και η Ρωσία έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά την χρήση χημικών όπλων και τονίζουν ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες στην συριακή πλευρά δημιουργώντας πρόσχημα για νέες  επιθέσεις.

Το θέμα των αμερικανικών επιθέσεων ήρθε στο προσκήνιο από την στιγμή που Ρώσοι-Σύροι έχουν σχεδιάσει προγραμματισμένη επίθεση για να ανακτήσουν τον έλεγχο της επαρχίας Ιντλίμπ, το τελευταίο σημαντικό προπύργιο των τζιχαντιστών στην Συρία καταστρέφοντας τα σχέδια των σκοτεινών δυνάμεων στις ΗΠΑ για την χώρα αυτή.

Το μόνο που βλέπουμε όμως πλέον ξεκάθαρα εδώ και 20 ημέρες είναι μια  πολεμική αντίδραση του Λευκού Οίκου ενόψει εκλογικής διαδικασίας του Νοεμβρίου και του απόηχου των σκανδάλων, κάτι που μεταφράζεται σε ψήφους υπέρ μια πανίσχυρης Αμερικής .

Αλλά αυτή την φορά ο Πούτιν δεν πρόκειται να παίξει αυτό το παιχνίδι του Τραμπ και επίσης δεν πρόκειται να σπαταλήσει όλα όσα πέτυχε από το 2015 και μετά.

 

https://youtu.be/jb6azDBTheY?t=1

https://youtu.be/X0RyXZMjXUg?t=2

https://youtu.be/CF0-8ac55vk

https://youtu.be/cmefrSZWhc8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...