Ελληνοτουρκικά

Oι Τούρκοι «στοχοποιούν» τους Ελληνικούς S-300 - Υποπτη ανάρτηση βάζει «φιτιλιές» - Η Αγκυρα κλιμακώνει την ένταση


Eνα ύποπτο δημοσίευμα κάνει τον γύρο των τουρκικών ΜΜΕ. Τουρκικός λογαριασμός στο twitter, ο οποίος ελέγχεται από το τουρκικό ΥΠΕΘΑ, ανέβασε μία φωτογραφία, όπου πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, απεικονίζονται οι ελληνικές συστοιχίες του αντιαεροπορικού συστήματος S-300.

Δείτε:
https://twitter.com/SavunmaSanayiST/status/1026099971806904321?ref_src=twsrc%5Etfw

Εδώ μπορούν να τεθούν στο τραπέζι τα εξής ερωτήματα. Πρώτον αν η εικόνα είναι πράγματι από την Κρήτη. Δεύτερον. Αν η εικόνα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τότε πως τραβήχθηκε; Μέσω google earth, ή παίζει από πίσω το σενάριο να έγινε επιχείρηση από τουρκικό UAV; Bέβαια κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο να συμβεί, καθώς σε χρονό μηδέν, η ελληνική πλευρά θα αντιδρούσε ακαριαία.

Η στόχευση όμως των Τούρκων είναι αλλού. Θέλουν να περάσουν το δικό τους μήνυμα προς τις ΗΠΑ και να πιέσουν, αφού έχουν και οι Ελληνες το ρωσικό οπλικό σύστημα, γιατί να μην παραλάβουμε και εμείς τους S-400; Πρόκειται για ένα περίεργο ψυχολογικό παιχνίδι των Τούρκων.

Την ώρα δηλαδή που κορυφώνεται η κόντρα της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπλοκαριστεί η οριστική παράδοση των F-35 στην Τουρκία, η ιστοσελίδα της γείτονος προχωράει σε αυτή την ενέργεια.

Πάντως, να σας θυμήσουμε το εξής. Αυτή τη στιγμή, οι δορυφόροι του τουρκικού στρατού, είναι προσανατολισμένοι , σε αποστολές (ISR) «Intelligence, surveillance and reconnaissance missions», δηλαδή σε απλά ελληνικά «στρατιωτική κατασκοπεία».

Αρα όλα παίζουν.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 1999

Θυμίζουμε ότι οι S-300 επρόκειτο αρχικά να εγκατασταθούν στην Κύπρο. Μετά τη γνωστή εμπλοκή εγκατάστασης των S-300 στην Κύπρο, στις 8 Φεβρουαρίου του 1999 επισκέφτηκε την Αθήνα ο τότε πρόεδρος της Κύπρου Γ. Κληρίδης, όπου αποφασίζεται από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση η μεταφορά των αντιαεροπορικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ελλάδα και η ένταξή τους στον ενιαίο αμυντικό χώρο Ελλάδας-Κύπρου.

Στην ίδια συνάντηση είχε αποφασιστεί ως αντιστάθμισμα η μεταφορά στην Κύπρο αντιαεροπορικών συστημάτων μικρού βεληνεκούς Tor-M1 και πυροβόλων Suzana των 155 χιλιοστών με ακτίνα δράσης 45 χιλιομέτρων.

Μετά από περιπέτειες, μυστικά σχέδια μεταφοράς και κατασκοπευτική ίντριγκα, οι S-300 κατέφτασαν και εγκαταστάθηκαν το 1999 στην 126 Σμηναρχία Μάχης στο Ηράκλειο.

Το 2001 οι S-300 μεταφέρθηκαν - ακατανόητο βεβαίως το γιατί για πολλούς - στην 138 Σμηναρχία στο Τυμπάκι. Παρέμειναν εκεί μέχρι το 2004, όταν και μεταφέρθηκαν στην 126 για τις ανάγκες τότε των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μετά από χρόνια αναμονής, η καθιερωμένη δοκιμαστική βολή έγινε στα τέλη του 2013 στο Πεδίο Βολής στα Χανιά. Η βολή έγινε με απόλυτη επιτυχία, παρουσία των υπουργών Άμυνας της Ελλάδας και της Κύπρου, μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Εξωτερικών και Άμυνας, αλλά και ξένων στρατιωτικών παρατηρητών, μεταξύ των οποίων ήταν Αμερικανοί, Τούρκοι, Κινέζοι, Βρετανοί, Ιρανοί και φυσικά Ρώσοι, που είχαν και την υψηλή εποπτεία της βολής...

https://www.youtube.com/watch?v=mT7dX1seRAc

https://www.youtube.com/watch?v=AnDplZDFTrA

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ