Κόσμος

Η Ευρώπη ξυπνά! Κατρακυλάει η δημοτικότητα Μέρκελ-Μακρόν όσο γιγαντώνοντα τα πατριωτικά κινήματα

Είναι κοινό μυστικό πλέον πως η Ευρώπη αρχίζει και ξυπνάει και τα πατριωτικά κινήματα γιγαντώνονται στην Γηραιά Ήπειρο

Το πατριωτικό τσουνάμι πλημμυρίζει την Ευρώπη  και οι κύριοι εκπρόσωποι του φιλελευθερισμού που μας έφερε στο κατώφλι του γκρεμού τρέμουν!

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπόσεων για την Μέρκελ και τον Μακρόν είναι τραγικά....

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν αντιμετωπίζουν σήμερα τις χειρότερες δημόσιες αξιολογήσεις τους, χτυπώντας χαμηλά ρεκόρ, καθώς οι πατριωτικές φωνές εξαπλώνονται σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov που κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή, η αποδοχή του Μακρόν μειώθηκε κατά πέντε μονάδες στο 27% έναντι 62% ποσοστού αποδοκιμασίας.

Την ίδια χρονική στιγμή πέρσι, το ποσοστό αποδοχής του Γάλλου προέδρου ήταν στο 50%. Η απότομη πτώση στην στήριξη έρχεται μετά από την εικόνα σωματοφύλακά του που κινηματογραφήθηκε να χτυπάει άγρια ​​έναν διαδηλωτή.

Ο πρώην σωματοφύλακας του, Αλεξάντερ Μπενάλλα, χτύπησε έναν νεαρό άνδρα την 1η Μαΐου.

Πολλοί κατέριναν το γεγονός ότι το γεογνός δεν αναφέρθηκε στην αστυνομία και ότι η τιμωρία του δράστη - δύο εβδομάδες αναστολή χωρίς αμοιβή και μεταβίβαση σε διοικητική δουλειά - δεν ήταν αρκετή.

Αν και το σκάνδαλο Μπενάλα σίγουρα δεν βοήθησε τον Macron, τα χαμηλά ποσοστά αποδοχής έρχονται μετά από πολλές συντηρητικές νίκες. Τον περασμένο χρόνο, οι εκλογές στην Ουγγαρία, την Ιταλία, την Τσεχική Δημοκρατία και την Αυστρία έκαναν την εμφάνιση πατριωτικών κινημάτων με τους πολίτες να ψηφίζουν ισχυροποίηση της πολιτικής για τα σύνορα, να προστατεύουν την εθνική κληρονομιά τους και να απορρίπτουν την παγκοσμιοποίηση.

Αλλά κι η Μέρκελ δεν περνάει καλύτερες μέρες, αφού η δημόσια υποστήριξη για την κυβέρνηση συνασπισμού της μειώθηκε στο 29%.

Η αποδοχή της Μέρκελ μειώθηκε από τότε που άνοιξε τα σύνορα της Γερμανίας σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες κατά τη διάρκεια της κρίσης της μετανάστευσης. Το ποσοστό 29% για την κυβέρνηση συνασπισμού είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που εμφανίζεται αφού η συμμαχία δεν έχει ποτέ πέσει κάτω από το 30%.

Σε όλη την Ευρώπη όλο και περισσότεροι πολίτες ξυπνούν για την απειλή των ανοιχτών συνόρων και της παράνομης μετανάστευσης ακόμη και στα παραδοσιακά φιλελεύθερα κάστρα.....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...