Κόσμος

Μετωπική σύγκρουση με την απόλυτη απειλή: Η Ευρώπη Ξυπνάει - Όχι στο Ισλάμ από Σαλβίνι, Γερμανία και Μπόρις Τζόνσον

Σε μετωπική σύγκρουση με το Ισλάμ ο ένας μετά τον άλλον πολλοί αξιωματούχοι της Ευρώπης. Χθες ο δημοφιλέστερος πολιτικός της Ιταλίας, σημαιοφόρος πατριωτικών ιδεών, Ματέο Σαλβίνι έθεσε φραγμούς για το Ισλάμ ανακοινώνοντας πως θα ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα.

«Μεταξύ των πολλών πακέτων μέτρων ασφαλείας θα υπάρξουν και για την οργανωμένη ισλαμική παρουσία, νόμιμη και παράνομη στην Ιταλία, κάντε λίγες εβδομάδες υπομονή, αλλά και για την Μαφία, τη μετανάστευση, την καταπολέμηση των ναρκωτικών και τη σχέση με τον ισλαμικό εξτρεμισμό. Θα υπάρξουν αποφασιστικά μέτρα ". Αυτό ανακοινώθηκε χθες από τον Υπουργό Εσωτερικών και Αναπληρωτή Πρωθυπουργό Matteo Salvini στο περιθώριο συνεδρίου του κόμματος Lega που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Arcore.

«Εργαζόμαστε για να υποχρεώσουμε όλους να τηρούν τους κανόνες,, Ισλαμιστές και μη Ισλαμιστές. Δεν μπορεί να υπάρξουν καταχρηστικά ισλαμικά σχολεία, καταχρηστικά τζαμιά, γυμναστήρια μόνο για Ισλαμιστές κλπ. Είμαστε στην Ιταλία και εφαρμόζουμε το ιταλικό δίκαιο», είπε Salvini απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις ταραχές που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες στο τζαμί Vianer Jenner στο Μιλάνο.

Τέλος, ο Σαλβίνι παρείχε πλήρη στήριξη στην χριστιανική οικογένεια. "Έχω λάβει τόσα πολλά μηνύματα από ιερείς και μοναχές που μου λένε να προχωρήσω και να συνεχίσω", πρόσθεσε.

Ομολογία σοκ στην Γερμανία

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στην Ιταλία, στην Γερμανία σε μια συγκλονιστικά ειλικρινή και μη “πολιτικά ορθή' αναφορά προέβη ο επικεφαλής της εγχώριας υπηρεσίας πληροφοριών, ο οποίος προειδοποίησε ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ισλαμικές οικογένειες στη Γερμανία μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την κοινωνία.

Όπως ανέφερε η γερμανική Deutsche Welle, ο Hans-Georg Maassen, επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος (BfV), της εγχώριας υπηρεσίας πληροφοριών της Γερμανίας, δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα παιδιά από τα ισλαμικά νοικοκυριά στη Γερμανία αντιπροσωπεύουν μια "όχι ασήμαντη δυνητική απειλή".

Σε μια νέα έκθεση που έφερε στο φως η ομάδα των μέσων ενημέρωσης Funke, η υπηρεσία πληροφοριών τόνιζε ότι υπήρχαν ενδείξεις ότι η «ριζοσπαστικοποίηση ανηλίκων και νεαρών ενηλίκων» γινόταν πιο πιθανή και συνέβαινε γρηγορότερα και νωρίτερα.

Ο Μάασεν προειδοποίησε ότι αυτό που περιέγραψε ως συνεχιζόμενη τζιχάντική κοινωνικοποίηση των παιδιών ήταν κάτι "ανησυχητικό" και θα αποτελούσε σημαντική πρόκληση για τις αρχές τα επόμενα χρόνια.

Το έγγραφο της BfV υπολόγισε ότι περίπου 300 παιδιά στη Γερμανία επηρεάστηκαν. Τα παιδιά σε ορισμένες από αυτές τις οικογένειες "εκπαιδεύονται από τη γέννησή τους με μια εξτρεμιστική κοσμοθεωρία που νομιμοποιεί τη βία εναντίον άλλων και υποβαθμίζει εκείνους που δεν ανήκουν στην ομάδα τους", ανέφερε η έκθεση.

Τα ευρήματα της BfV οδήγησαν πολιτικούς της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης να ζητήσουν από την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ (CDU) να μειώσει το όριο ηλικίας για τους υπο επιτήρηση νέους και κάτω των 14 ετών.

"Δεν πρόκειται για ποινικοποίηση ατόμων ηλικίας κάτω των 14 ετών, αλλά για την αποτροπή σημαντικών απειλών για τη χώρα μας, όπως η ισλαμική τρομοκρατία, η οποία απευθύνεται και στα παιδιά", δήλωσε ο Patrick Sensburg, πολιτικός του CDU.

Στον αντίποδα η γερμανική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Humanism Union (HU) δήλωσε στην DW ότι είναι παράλογο να θεωρούν τα παιδιά απειλή για τη δημοκρατική συνταγματική τάξη επειδή «οι ιδέες και οι απόψεις τους δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως και υπόκεινται σε αλλαγές».

Βρετανία

Στην Βρετανία από την άλλη πλευρά ο Μπόρις Τζόνσον μιλώντας στην Επιτροπή Ισότητας, συνέκρινε τις μουσουλμανές γυναίκες με τους ληστές τραπεζών!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τζόνσον έχει κάνει αμφιλεγόμενα σχόλια για το Ισλάμ. Το 2005 ο πρώην υπουργός Εξωτερικών έγραψε ότι η ισλαμοφοβία ήταν μια «φυσική αντίδραση» στο Ισλάμ.

Ο Τζόνσον σε άρθρο του για τη Telegraph τη Δευτέρα ανφερόμενος στην ενδυμασία των μουσουλμάνων γυναικών είπε ότι «είναι απολύτως γελοίο το γεγονός ότι άνθρωποι θα πρέπει να επιλέξουν να κυκλοφορούν σαν κουτιά γραμματοσήμων», προσθέτοντας ότι σε κάθε γυναίκα, μαθήτρια ή φοιτήτρια που εμφανίζεται στο σχολείο ή σε διάλεξη και "που μοιάζει με ληστή τράπεζας "πρέπει να της ζητείται να αφαιρέσει την εν λόγω ενδυμασία (μπουργκα κλπ) .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ