Κόσμος

Στήνεται προβοκάτσια εισβολής - Μόσχα: «Στις επόμενες δύο ημέρες η ψεύτικη επίθεση με χημικά στη Συρία» - Προειδοποίηση Ρωσίας σε ΗΠΑ

Ραγδαίες εξελίξεις στη Συρία. Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov, δήλωσε σήμερα ότι ομάδα μαχητών, που έχουν εκπαιδευτεί από την ομάδα Olive, σχεδιάζουν να σκηνοθετήσουν τη διάσωση θυμάτων χημικής επίθεσης στο Ιντλίμπ της Συρίας.

Ξένοι ειδικοί έφτασαν στο Ιντλίμπ της Συρίας για να σκηνοθετήσουν ψεύτικη επίθεση με χημικά όπλα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Μετά τη σκηνοθετημένη επίθεση, άνθρωποι ντύθηκαν ως μέλη της οργάνωσης «Λευκά Κράνη» προκειμένου να κατασκευάσουν βίντεο για Μέσα Ενημέρωσης της Μέσης Ανατολής αλλά και αγγλόφωνα μέσα, όπως είπε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Igor Konashenkov.

Ο ρωσικός στρατός πρόσφατα ανέφερε ότι μαχητές προετοιμάζονται για χρήση χημικών όπλων στη Συρία, και πως οι ΗΠΑ μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για μια νέα επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της συριακής κυβέρνησης.

Ο Konashenkov, επεσήμανε πως προετοιμάζονται μεγάλης έκτασης προβοκάτσιες στη Συρία με τη χρήση δηλητηριωδών ουσιών, για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα και για να αποκοπεί η σταθερή δυναμική που υπάρχει στην ειρηνευτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

«Υπάρχουν σχέδια για να εκτοξεύσουν ρουκέτες με δηλητηριώδεις ουσίες στον οικισμό Καφρ Ζιτα, που βρίσκεται 6 χλμ νότια της πόλης Χαμπίτ, μέσα στις επόμενες δυο ημέρες», πρόσθεσε.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ προειδοποίησε το Σάββατο τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εναντίον της ανάληψης «ριψοκίνδυνων» πρωτοβουλιών στη Συρία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Αντιδρώντας σε δηλώσεις που έκανε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο Τζον Μπόλτον, περί του ενδεχομένου η Ουάσινγκτον να αντιδράσει σθεναρά σε περίπτωση επιθέσεων με χημικά ή βιολογικά όπλα στην επαρχία Ιντλίμπ, ο Ριάμπκοφ είπε: «Προειδοποιούμε τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους να μην κάνουν νέα ριψοκίνδυνα βήματα στη Συρία».

«Ακούμε τελεσίγραφα από την Ουάσινγκτον (...) αλλά αυτό δεν επηρεάζει την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε την πολιτική μας για την πλήρη εξάλειψη των κέντρων των τρομοκρατών στη Συρία και την επάνοδο της χώρας σε μια φυσιολογική ζωή», συμπλήρωσε ο Ριάμπκοφ, σύμφωνα με το RIA.

Η επαρχία Ιντλίμπ, όπου έχουν καταφύγει άμαχοι και αντάρτες που εκτοπίστηκαν από άλλες περιοχές της Συρίας, ενώ ελέγχεται κατά μεγάλο μέρος της από ισχυρές δυνάμεις τζιχαντιστικών οργανώσεων, επλήγη από ένα κύμα βομβαρδισμών από αεροσκάφη και βαριά πυροβόλα τον περασμένο μήνα, κάτι που θεωρήθηκε προανάκρουσμα ολομέτωπης επίθεσης των κυβερνητικών στρατευμάτων.

Η Ρωσία παρουσίασε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα προτάσεις στην τουρκική κυβέρνηση για την διευθέτηση της κατάστασης στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, που γειτονεύει με την Τουρκία.

Η Τουρκία έχει προσφέρει υποστήριξη σε οργανώσεις ανταρτών που δρουν στη Συρία κι έχει εγκαταστήσει φυλάκια παρατήρησης στη συριακή επικράτεια, ενώ έχει παρεισφρήσει επανειλημμένα στη χώρα. Η Άγκυρα καταβάλλει προσπάθειες για να αποτραπεί η έναρξη μιας επιχείρησης ευρείας κλίμακας των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, οι οποίες υποστηρίζονται από τη Μόσχα, εναντίον της Ιντλίμπ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ αλ Μουάλεμ αναμένεται στη Μόσχα περί τα τέλη του μήνα.

Όπως ανέφερε χθες πρώτο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ολα οδηγούν προς κλιμάκωση, μετά την ευθεία απειλή των ΗΠΑ για στρατιωτική δράση κατά του Άσαντ, ενώ οι Ρώσοι αποστέλλουν ότι πιο σύγχρονο διαθέτουν σε φρεγάτες στα συριακά λιμάνια από την Μαύρη Θάλασσα.

Η Μόσχα μαθαίνοντας τις προθέσεις των Αμερικανών για πρώτη φορά σε διάστημα δύο ετών, στέλνει φρεγάτες και αποβατικά στο λιμάνι της Ταρτούς.

«Οι φρεγάτες του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, «Ναύαρχος Γκριγκόροβιτς» και «Ναύαρχος Έσσεν» εξοπλισμένες με πυραύλους Cruise Kalibr, θα ενταχθούν στόλο Μεσογείου με κατεπείγον χαρακτήρα”, ανέφερε το Σάββατο το γραφείο Τύπου του ρωσικού στόλου.

«Οι φρεγάτες του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, «ναύαρχος Γκριγκόροβιτς» και «ναύαρχος Έσσεν» πραγματοποιούν κίνηση από τη Σεβαστούπολη στη Μεσόγειο Θάλασσα και σήμερα τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων διέρχονται από το Στενό του Βοσπόρου και των Δαρδανελλίων» , συνέχισε το γραφείο Τύπου.

Οι Φρεγάτες μεταφέρουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους ελικόπτερα Kamov Ka-27PL, τα οποία εκτελούν εν πλω ασκήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου με αναζήτηση εχθρικών υποβρυχίων, καθώς και απονειώσεις και προσνειώσεις στα καταστρώματα των πολεμικών πλοίων.

Σύμφωνα τώρα με τον Τούρκο ειδικό με το όνομα Yoruk Isik (ναυτικό παρατηρητή του Βοσπόρου), τρία ρωσικά πολεμικά πλοία κατάφορτα με πυραύλους κινήθηκαν πρόσφατα μέσω του στενού του Βοσπόρου προς τα χωρικά ύδατα της Συρίας.

Πρόκειται για ττα εξής τρία πλοία: BSt Krivak κλάση Pytlivy, το αποβατικό LST Orsk και το LST Nikolay Filchenkov.

Αυτή η κίνηση από το Ρωσικό Ναυτικό έρχεται μόλις λίγες μέρες πριν ο Συριακός Στρατός ξεκινήσει τις πολυαναμενόμενες επιθέσεις τους στις επαρχίες Lattakia, Hama και Idlib, αλλά και ως αντιστάθμισμα των αμερικανικών απειλών περί επίθεσης κατά της Δαμασκού και του Άσαντ .

Ο Πούτιν ο οποίος παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τα γεγονότα, λαμβάνει τα μέτρα του επιχειρώντας αρχικά να κόψει τον «αέρα» των ΗΠΑ για πιθανή επίθεση με πυραύλους κατά της Δαμασκού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ