Σκοπιανό

Βουλιάζουν στο χάος τα Σκόπια: Ιβανόφ σε Ζάεφ: «Είναι ψεύτης» - Στο παιχνίδι και οι Αλβανοί - Στέλνουν τελεσίγραφο - Τι ζητάνε

Xάος στα Σκόπια. Τα τελευταία 24ωρα έχει πάρει φωτιά το πολιτικό σκηνικό του κρατιδίου που κλέβει την ιστορία μας. Αλβανοί, Ζάεφ, αντιπολίτευση και Ιβανόφ βρίσκονται στα μαχαίρια.

Ερώτημα. Με αυτούς ασχολούμαστε; Γιατί στην Ελληνική Κυβέερνηση βιάζονται; Ας τους αφήσουμε να διαλυθούν. Ομως τα αργύρια για το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας είναι πολλά.

Τι έλαβε χώρα σήμερα.

Επίθεση στον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβανόφ, με αφορμή μια τοποθέτηση του κ. Ζάεφ στη χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, ερωτώμενος χθες ο πρωθυπουργός των Σκοπίων για το ποιοι θα ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, απάντησε, μεταξύ άλλων: «Σήμερα, λαμβάνουμε ως μήνυμα ακόμα και από τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβανόφ ότι αν το δημοψήφισμα είναι επιτυχές, και αυτός θα υποστηρίξει τη συμφωνία με την Ελλάδα και όλα όσα ακολουθούν ως επόμενη φάση».

Αυτή ακριβώς η φράση ήταν που εξόργισε τον πρόεδρο Ιβανόφ, που μέσω σημερινής ανακοίνωσης επιτίθεται με σφοδρότητα στον Ζάεφ, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να υπογράψει, ούτε να υποστηρίξει τη συμφωνία με την Ελλάδα.

Μάλιστα, αναφέρει ότι η θέση του παραμένει αμετάβλητη και ότι δεν θα επηρεαστεί, όπως ακούγεται, από οποιαδήποτε πίεση, εκβιασμούς και απειλές.

«Ο πρωθυπουργός Ζάεφ, με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες, αντιφατικές και συγκεχυμένες απόψεις του, συνεχίζει να λέει ψέματα και να χειραγωγεί όχι μόνο το μακεδονικό, αλλά και το ελληνικό και το διεθνές κοινό. Η συμμετοχή της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να καταχραστεί για την αποδοχή μιας βλαπτικής συμφωνίας με ανυπολόγιστες συνέπειες για το μακεδονικό κράτος και τον μακεδονικό λαό. Ο Μακεδόνας πρόεδρος δεν αποδέχεται τη συμφωνία εις βάρος της μακεδονικής εθνικής ταυτότητας και εις βάρος των συμφερόντων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας», αναφέρει η δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Γκιόργκι Ιβανόφ.

Μόλις πριν λίγες ώρες άρχισαν τα όργανα στα Σκόπια. Μηνύσεις κατά του Ζόραν Ζάεφ και του Νικολά Ντιμιτρόφ για εσχάτη προδοσία κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE γεγονός που προμηνύει άσχημες καταστάσεις στο γειτονικό τεχνητό κρατίδιο.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Ναούμ Στοιλκόβσκι, δήλωσε πως το «VMRO-DPMNE κατέθεσε στην Εισαγγελία για το Οργανωμένο Εγκλημα και τη Διαφθορά ποινική δίωξη κατά του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, του υπουργού Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, του προέδρου του κοινοβουλίου Τάλατ Τζαφέρι, καθώς και κατά όλων των βουλευτών που στήριξαν με την ψήφο τους την αντισυνταγματική και παράνομη συμφωνία συνθηκολόγησης με την Ελληνική Δημοκρατία».

Σύμφωνα με το κόμμα της σκοπιανής αντιπολίτευσης τα ανωτέρω πρόσωπα διώκονται για τέσσερα ποινικά αδικήματα:

της εσχάτης προδοσίας, της διακύβευσης της ανεξαρτησίας, της σύμπραξης για την τέλεση εχθρικών πράξεων και της κατάχρησης εξουσίας.

Στο παιχνίδι μπήκαν σήμερα όμως και οι Αλβανοί 

«Με την άρνησή του να υπογράψει τη Συμφωνία με την Ελλάδα, ο πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ, μπλόκαρε τον σημαντικότερο θεσμό στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Ο Ιβάνοφ παραβιάζει το Σύνταγμα και θα πρέπει να φέρει ποινική ευθύνη».

Αυτό είπε ο ηγέτης της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση (DUI) Αλί Αχμέτι, στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων ‘Κανάλ 5’, γράφει το echedoros

Το DUI είναι εταίρος συνασπισμού στην κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ.

«Θα ήθελα ο πρώτος πολίτης στη χώρα, εάν επιμένει στις θέσεις του, να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για παραβίαση του Συντάγματος. Ο πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να υπογράψει νόμους και συνθήκες που θα εγκριθούν από την πλειοψηφία του κοινοβουλίου… Δεν υπάρχει καμία δύναμη που μπορεί να εμποδίσει τη Συνθήκη, γιατί οι πολίτες επιθυμούν ειρήνη, σταθερότητα, οικονομική ανάπτυξη, δημοκρατία και κράτος δικαίου», δήλωσε ο Αχμέτι.

Ολα πλέον ανοιχτά στο ψευτοκρατίδιο που θέλει να αρπάξει την ιστορία μας, με την ενοχή και κρυφή σωπή των ολετήρων του Μαξίμου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ