Ένοπλες Συρράξεις

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι: "Η Ρωσία περικύκλωσε τις ισραηλινές βάσεις στο Γκολάν" - Οι ρωσικοί Kalibr «σημαδεύουν» τα υψώματα

«ΣΙΓΟΒΡΑΖΕΙ» ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΤΑΤΟΝΩΝ ΙΡΑΝ-ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ

Η Ρωσία έχει στοχεύσει από τα πολεμικά πλοία της με πυραύλους τύπου Cruise , 3M-54 Kalibr τις ισραηλινές βάσεις στα υψώματα του Γκολάν, από τα οποία κτυπήθηκαν ιρανικοί στόχοι εντός του συριακού εδάφους, αναφέρει ο τουρκικός τύπος μέσα σε πανηγυρικό κλίμα.

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, πολλά τουρκικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν λέγοντας πως η Ρωσία περικύκλωσε τις ισραηλινές βάσεις στο Γκολάν.

Γνωρίζουν κάτι που έρχευαι;

Ο ρωσικός στρατός για πρώτη φορά έβαλε στόχο το Ισραήλ και για πρώτη φορά τις επόμενες ημέρες ρωσικά συστήματα θα ενισχύσουν τις ιρανικές βάσεις στο συριακό έδαφος .

Την ίδια στιγμή και οι Ιρανοί μεταφέρουν και δικά τους πυραυλικά συστήματα στη νότια επαρχία Quneitra.

Αφού το Ισραήλ έπληξε τους ιρανικούς στόχους στη Συρία, η Ρωσία παρέμεινε σιωπηλή ενώ στην συνέχεια αναγκάστηκε να «δράσει» έτσι οι ισραηλινές βάσεις στα υψώματα του Γκολάν «κλειδώθηκαν» από ρωσικούς πυραύλους από μονάδες επιφανείας και υποβρύχια της Ρωσίας στην Α.Μεσόγειο, αναφέρουν τουρκικές πηγές .

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ και του Debka γνωστού  για την εγκυρότητα του,  …ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, έλαβε δύο σημαντικές αποφάσεις και για αυτές έδωσε εντολή  στον Α/ΓΕΕΔ  στο Σότσι στις 16 Μαΐου.

Η μία αφορά την πλήρη στήριξη του Ιράν έναντι των αμερικανικών απειλών και η δεύτερη αφορά την στοχοποίση των Ισραηλινών βάσεων που εκτοξεύουν πυραύλους κατά το δοκούν κατά του συριακού εδάφους.

Έτσι ρωσικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια με πυραύλους cruise Kaliber, ευρίσκονται μόνιμα έξω από τις ακτές του Λιβάνου , της Συρίας και του  Ισραήλ ενώ ο συριακός στρατός παράλληλα παρέλαβε οπλικά συστήματα  εκρηκτικής δύναμης  500 kg με την ονομασία Γκολάν-1000  τα οποία τοποθετήθηκαν  στο νότιο τμήμα της Δαμασκού, αλλά και κοντά στα βόρεια του Ισραήλ, σημαδεύοντας τα υψώματα του Γκολάν.

Η περιοχή αυτή και τα συστήματα  αεράμυνας στους λόφους αυτούς αποτελούν την πιο κρίσιμη αμυντική θέση στην όλη διένεξη λόγω της τεράστιας στρατηγικής σημασίας της .

Υπενθυμίζουμε ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε στις 9  Μαΐου κατά του συριακού εδάφους από τα  Υψώματα του Γκολάν, πυραυλικές επιθέσεις κατά ιρανικών στόχων με αποτέλεσμα αρκετούς νεκρούς και τραυματίες Ιρανούς .

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό υποπτέραρχο Amikam Norkin, η δύναμη al-Quds της ιρανικής Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς, εκτόξευσε περίπου 32 πυραύλους κατά τω  ισραηλινών βάσεων στις 10 Μαΐου, όχι 20, όπως είπε αρχικά ο ισραηλινός στρατός.

Αν και οι πιο πολλοί  πύραυλοι αναχαιτίστηκαν από το σύστημα Iron Dome , οι υπόλοιποι πύραυλοι έσκασαν σε ισραηλινό έδαφος του Γκολάν .

Η οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ, στενός σύμμαχος του Ιράν και του Σύρου προέδρου  Μπασάρ Άσαντ, ανακοίνωσε  την περασμένη εβδομάδα ότι το Ισραήλ είχε ανακοινώσει  ψέματα για την έκταση της ιρανικής επίθεσης στα υψώματα αυτά .

«Το Ισραήλ δήλωσε ότι μόνο το 20 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν, μερικές από τις  οποίες φέρονταν να αναχαιτίστηκαν αλλά η αλήθεια είναι ότι περίπου 55 ιρανικές ρουκέτες μερικές από τις οποίες ήταν μεγάλου διαμετρήματος εκτοξεύθηκαν σε μια σειρά από ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις, δημιουργώντας τεράστιες εκρήξεις, αναγκάζοντας όλους τους κατοίκους του Γκολάν και μερικούς στο βόρειο Ισραήλ να καταφύγουν πανικόβλητοι στα καταφύγια  », δήλωσε ο ηγέτης της ομάδας, Χασάν Νασράλα, σύμφωνα με το  Naharnet.

Σε απάντηση της επίθεσης των Ιρανών Φρουρών IRGC, το Ισραήλ διεξήγαγε δεκάδες αεροπορικές επιδρομές εναντίον ιρανικών στόχων στη Συρία, χτυπώντας περίπου 50 θέσεις.

«Κατά τις ισραηλινές επιδρομές των αντιποίνων, η  αεράμυνα  του καθεστώτος Άσαντ δέχθηκε περισσότερους από 100 πυραύλους  αέρος –εδάφους από ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη», δήλωσε ο Ισραηλινός Α/ΓΕΑ.

Την ίδια στιγμή ο ισραηλινός τύπος αναφέρει ότι δεκάδες ανώτεροι αξιωματικοί, συμπεριλαμβανομένου και του Έλληνα Α/ΓΕΑ απ'  όλο τον κόσμο έφτασαν στο Ισραήλ αυτή την εβδομάδα για το τριήμερο συνέδριο που διοργάνωσε η ισραηλινή αεροπορία, και , το οποίο  αποτελεί την  μεγαλύτερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ τουλάχιστον εδώ και 20 χρόνια, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της IAF μιλώντας ο ίδιος  σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα.

"Ο σκοπός της εκδήλωσης και κύριο θέμα είναι η "υπεροχή στον  αέρα ως γέφυρα για την περιφερειακή σταθερότητα", δήλωσε ανώτερος  αξιωματικός της Ισραηλινής αεροπορίας, μιλώντας υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

Πάνω από 20 χώρες έστειλαν εκπροσώπους είτε επικεφαλής των αεροπορικών τους δυνάμεων,  είτε πολιτικών , συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ινδίας, του Βιετνάμ, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, του Καναδά, της Φινλανδίας, της Βραζιλίας, της Ολλανδίας, της  Κροατίας, Ιταλίας, Ελλάδας, Βελγίου και Αυστρίας.

Η ισραηλινή  αεροπορία αρνήθηκε να παράσχει πλήρη κατάλογο συμμετεχόντων, πιθανότατα για να μην αποκαλύψει με ποιες χώρες έχει πλήρεις  στρατιωτικούς δεσμούς , και  κυρίως να μην αποκαλυφθεί  ποια από αυτά τα έθνη  ανήκουν στα Αραβικά  Μουσουλμανικά.

Οι Α/ΓΕΑ   ξένων χωρών σήμερα έχει  προγραμματιστεί να παραστούν σε ομιλίες που θα υλοποιήσουν διάφοροι Ισραηλινοί  και ξένοι αξιωματούχοι  στο προάστιο Τελ Αβίβ  Herzliya .

Την Τρίτη, εκτός από τον επικεφαλής της IAF Υποπτέραρχο A. Norkin, οι συμμετέχοντες στο συνέδριο έλαβαν  μέρος σε ομιλίες που έβγαλαν ο  πρώην Ισραηλινός ανώτερος αξιωματικός  Amos Gilad, υπεύθυνος για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Ισραήλ, ο  Danny Shapira, ένας από τους ιδρυτές της  IAF,  ο Marillyn Hewson, Διευθύνων Σύμβουλος της Lockheed Martin , ο Yossi Leshem, ένας διάσημος ισραηλινός ειδικός  που συνεργάστηκε στενά με την ισραηλινή πολεμική αεροπορία .

Ενώ θα μιλήσουν ο Υποπτέραρχος  Tod Wolters, διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη, ο  Αυστραλός στρατηγός Simon Stuart, επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης στη χερσόνησο του Σινά ,  βετεράνοι της IAF που εργάζονται τώρα σε ισραηλινές νεοϊδρυόμενες επιχειρήσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lockheed Martin, η οποία  κατασκευάζει το μαχητικό αεροσκάφος F-35, αναμένεται να μιλήσει για τη σημασία της τεχνολογίας stealth στην αποκαλούμενη αεροπορική υπεροχή, δήλωσε  αξιωματικός της IAF.

Μετά τις ομιλίες στο Herzliya, οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα μεταβούν στην έδρα του στρατού στο  Τελ Αβίβ, γνωστή ως Kirya, για να συναντηθούν με τον αρχηγό των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στρατηγό  Gadi Eisenkot, όπου  και θα λάβουν  ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση ασφαλείας του Ισραήλ σε σχέση με Συρία και Ιράν.

Σύμφωνα με ειδικούς αμυντικούς αναλυτές όμως , όλα αυτά έχουν οσμή πολεμικών επιχειρήσεων και μεγάλης έντασης ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν, για αυτό και προετοιμάζεται το έδαφος με ενημέρωση των ...φίλιων χωρών ανάμεσα τους και η Ελλάδα . 

https://www.youtube.com/watch?v=Moh8Rpth5ko&t=1s

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...