Ελληνοτουρκικά

«Ποινή-χάδι»: Φυλάκιση 5 μηνών με αναστολή στον Τούρκο που συνελήφθη - Στη συνέχεια θα τον... επιστρέψουμε Τουρκία!

Στα δικαστήρια Ορεστιάδας προκειμένου να απολογηθεί στην εισαγγελέα οδηγήθηκε ο Τούρκος ο οποίος συνελήφθη χθες όταν μπήκε παράνομα στις Καστανιές. Μετά την απολογία του, του επιβλήθηκε φυλάκιση 5 μηνών με 3ετή αναστολή, πρόστιμο 1.500 ευρώ, ενώ αποφασίστηκε να κατασχεθεί το όχημα, με το οποίο πέρασε παράνομα στην Ελλάδα.

Ο κατηγορούμενος θα αφεθεί ελεύθερος, ωστόσο θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία της απέλασης, η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και 10 ημέρες. 

Πρόκειται για μία απόφαση-σκάνδαλο, καθώς δεν πρόκειται για μια απλή υπόθεση.

Στην απολογία του είπε πως δεν κατάλαβε ότι μπήκε στην Ελλάδα. Τόνισε ότι ακόμα και όταν τον πλησίασαν Έλληνες στρατιώτες, πίστευε πως τον πλησίαζαν Τούρκοι στρατιώτες. Πλέον αναμένεται να απελαθεί και να επιστρέψει στην Τουρκία. Η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας είναι εφέσιμη και όλα δείχνουν ότι η υπεράσπιση του Τούρκου οδηγού αναμένεται να καταθέσει έφεση. Ο κατηγορούμενος θα αφεθεί ελεύθερος ωστόσο τώρα ακολουθεί η διαδικασία της απέλασης η οποία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 μέρες.

Ο λόγος για τον Μουσά Αλερίκ. Είναι ένας Τούρκος 38 ετών ο οποίος έπεσε στα χέρια Ελλήνων στρατιωτών που περιπολούσαν στον Έβρο. Το σκηνικό που στήθηκε στις Καστανιές είναι τουλάχιστον περίεργο.

Ο άνδρας εμφανίστηκε από το… πουθενά με ένα σκαπτικό μηχάνημα και παρά τις επισημάνσεις από την ελληνική πλευρά, πέρασε τα σύνορα και στη συνέχεια δεν υπάκουσε στις εντολές να σταματήσει. Το πρωί οδηγήθηκε στα δικαστήρια με τα μέτρα ασφαλείας να είναι αυξημένα. Μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες δεν είπε τίποτα.

Όλα τα στοιχεία, από το ντύσιμο του Τούρκου μέχρι τον τρόπο και το σημείο που κινήθηκε, όπως και από την συμπεριφορά του, δείχνουν πώς ο 38χρονος Μουσά Αλερίκ είχε συγκεκριμένες οδηγίες και σαφής αποστολή ενδεχομένως από την τουρκική ΜΙΤ ή από την Στρατοχωροφυλακή που ελέγχονται πλήρως από τον Ταγίπ Ερντογάν. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούνται οι ελληνικές αρχές που ανέκριναν τον Τούρκο και ανέλυσαν όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους.

Πιθανόν, όπως εκτιμούν οι ελληνικές αρχές, οι Τούρκοι να έστειλαν τον δήθεν υπάλληλο του Δήμου Αδριανούπολης προκειμένου να μετρήσουν τις αντιδράσεις της Ελλάδας και πώς θα κινηθούν σε ένα ενδεχόμενο παραβίασης των ελληνικών συνόρων. Δεν αποκλείεται ωστόσο και το ενδεχόμενο της προβοκάτσιας με απώτερο στόχο την δημιουργία ενός ελληνοτουρκικού θερμού επεισοδίου. Τυχαίο πάντως το περιστατικό δεν είναι.

Δείτε εικόνες: 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης