Ελληνοτουρκικά

Σε πολεμική ετοιμότητα ο τουρκικός στόλος για Αιγαίο και Α. Μεσόγειο - «Ελληνες δεν είστε σοβαροί-Καταπιέζετε τους “Τούρκους στην Ελλάδα!”»

Σε πολεμική ετοιμότητα βρίσκεται ο τουρκικός πολεμικός στόλος, λόγω  της ισχυρής παρουσίας  πολυεθνικής αρμάδας στην Α.Μεσόγειο με πρόσχημα τον Άσαντ ( όπως λένε), η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους …« έχει αυξήσει» την ελληνική προκλητικότητα σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ και θα απαγορεύσει τον κατάπλου του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου στην κυπριακή ΑΟΖ .  

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό σύμφωνα με τον ίδιο τον τύπο της χώρας έχει λάβει "έκτακτα μέτρα ασφαλείας" , μετά την παρουσία αμερικανικής αρμάδας αλλά και βρετανικών και γαλλικών πολεμικών πλοίων, στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι Τούρκοι ανοικτά πλέον εκτιμούν την παρουσία όλων αυτών των αεροναυτικών δυνάμεων ως  ένα σημαντικό βήμα προς την αύξηση της πρόκλησης της Αθήνας.

Για τον λόγο αυτόν δύο 2 τουρκικά υποβρύχια και τουλάχιστον 14 πολεμικά πλοία ευρίσκονται σχετικά  κοντά  στην περιοχή, ενώ η κινητικότητα σε Α.Μεσόγειο και Αιγαίο  παρακολουθείται  24 ώρες το 24ωρο.

Η Τουρκία παρακολουθεί τις εξελίξεις και κινείται προσεκτικά βήμα προς βήμα τις δραστηριότητες που διεξάγονται κοντά στα σύνορά της .

Έτσι αποφασίστηκε και η αύξηση των τουρκικών πλοίων τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και στο Αιγαίο.

Κορβέτες, φρεγάτες, υποβρύχια και πολεμικά πλοία στέλνονται η μία μετά την από το τουρκικό Ναυτικό σε αυτές τις δύο θαλάσσιες περιοχές ως « προληπτικά μέτρα κατά της απειλής της Ελλάδα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, αλλά και  για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων κινδύνων για την ασφάλεια» ,αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Star .

Την ίδια στγμή, νέες προκλητικές δηλώσεις έχουμε από τους Τούρκους.

Στα κατεχόμενα της Κύπρου βρέθηκε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Χακάν Τσαβούσογλου, ο οποίος για μία ακόμα φορά έστρεψε τα βέλη του κατά της Ελλάδας. «Δεν μπορούμε να μπούμε ούτε σε αεροπλάνο εξαιτίας της πολιτικής της Ελλάδας», είπε ο Τσαβούσογλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ανέφερε ότι «Η Ελλάδα είναι μία χώρα, που δεν πρέπει να την παίρνουμε σοβαρά. Είναι μία χώρα που την ξέρω πολύ καλά, έζησα εκεί, γενήθηκα εκεί. Τη χωρίζω στα δύο. Στους πολιτικούς και στους ανθρώπους, αλλά και οι άνθρωποι είναι χωρισμένοι στα δύο, σε σοβινιστές και στους πιο ήπιους», είπε σχολιάζοντας ότι η επιρροή της πολιτικής έρχεται και από τις σχέσεις με την Τουρκία.

«Θεωρώ ότι οι προσεγγίσεις των Ελλήνων πολιτικών στις τελευταίες μέρες, ειδικά στο πλαίσιο του Αιγαίου, είναι ελιγμός εναντίον της αντανακλά την πολιτική της στενής οικονομίας, για να κάνουν τους ανθρώπους να ξεχνούν τα οικονομικά προβλήματα και να τους κάνουν να βάλουν τις σκέψεις τους στο πίσω μέρος του μυαλού τους, και να φέρουν μπροστά τον κίνδυνο με την Τουρκία».

Στη συνέχεια μίλησε και για τους «Τούρκους στην Ελλάδα», αναφερόμενος προφανέστατα στους μουσουλμάνους της Θράκης. «Από τις 24 Ιουλίου 1924 (εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης) οι ελλείψεις συνεχίζονται». «Στην περίοδο όπου το μέσο εισόδγημα στην Ελλάδα είναι στα 27.000 δολάρια, στη Δυτική Θράκη είναι περίπου στα 2.500, τη λιγότερο ανεπτυγμένη περιοχή της Ευρώπης.

Τα αδέρφια μας δίνουν μία σημαντική μάχη. Είναι απογοητευμένοι και πάντοτε δρουν με την ελπίδα ότι θα δουν αποτελέσματα από τους πολιτικούς. Είναι πιστοί πολίτες, πληρώνουν τους φόρους τους και πάνε στο στρατό. Πεθαίνουν στον πόλεμο για το κράτος. Τι κάνετε γι' αυτούς;» είπε ο Τσαβούσογλου. 

Τι αναφέρει το ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

Τη σαφή πρόθεση της Άγκυρας να κλιμακώσει την ένταση βλέπουν υψηλόβαθμοι παράγοντες του Ελληνικού Πενταγώνου πίσω απο τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ αλλά και του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το περιέργο περιστατικό στο νησί μικρός Ανθρωποφάς.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης υπενθύμιζαν την διαφορετική στάση του Μπιναλί Γιλντιρίμ στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την περασμένη Πέμπτη, στην οποια τόνιζε την ανάγκη να διατηρηθούν ανοιχτοί οι διαύλοι επικοινωνίας Ελλάδας - Τουρκίας.

Επιπλέον πρόσθεταν με νόημα οτι η τοποθέτηση των 2 Τούρκων Αξιωματούχων πραγματοποιήθηκε ενα 24ωρο πριν την επισκεψη του πρωθυπουργού στο Καστελόριζο και σημείωναν τη σιγή ασυρμάτου που είχε τηρησει η Άγκυρα για το επεισόδιο στη Ρω. 

Το ζήτημα της εξόρυξης των υδρογονανθράκων.

Το ζήτημα της εξόρυξης υδρογονανθράκων στην  λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου μαζί με  την ταυτόχρονη παρουσία αμερικανικών, βρετανικών, γαλλικών και ελληνικών πολεμικών πλοίων, προκαλούν τρόμο στην Άγκυρα που θυμάται « την περίοδο 1919 και τον διαμοιρασμό της οθωμανικής αυτοκρατορίας».

Αυτό ακριβώς φοβούνται και τρέμουν οι νεο-οθωμανοί από την ισχυρή ναυτική παρουσία των τρομερής ισχύς πολεμικών πλοίων της δύσης , τα οποία είναι σε απόλυτη και αγαστή συνεργασία με το ελληνικό πολεμικό ναυτικό.

Θεωρούν δηλαδή ότι μετά την παρεμπόδιση εργασιών στο ιταλικό γεωτρύπανο της ΕΝΙ  στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου , η  παρουσία αμερικανικής αρμάδας μαζί με  βρετανικά και γαλλικά πολεμικά πλοία …κόβει τα « φτερά» στην προσπάθεια αποστολής του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου στην ίδια περιοχή.

«Ιδιαίτερα η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή διοίκηση θα επιχειρήσουν να προκαλέσουν με την παρουσία ξένων πολεμικών πλοίων  στη Μεσόγειο, μη λαμβάνοντας υπόψιν τα συμφέροντα της  Τουρκίας «για  κοινή χρήση δικαιοδοσίας στην Ανατολική Μεσόγειο», γράφει η τουρκική εφημερίδα  .

ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία το βράδυ πριν την επέμβαση με πυραύλους κατά της Συρίας, αύξησαν τον αριθμό των πολεμικών πλοίων τους στην Ανατολική Μεσόγειο .

Έτσι τουλάχιστον 14 τουρκικά πολεμικά πλοία με πυραύλους βρίσκονται στην περιοχή  σε πορεία με αυξημένα μέτρα, από τα οποία είναι 3 φρεγάτες 3 κορβέτες, δύο  υποβρύχια  και 6 περιπολικά σκάφη. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει μη φυσιολογική κατάσταση στον τομέα της ναυτικής δικαιοδοσίας, αλλά η κατάσταση επαγρύπνησης συνεχίζεται.

«Η  Ελλάδα στο Αιγαίο Πέλαγος από το παρελθόν και την περιβόητη «Μεγάλη Ιδέα» , η οποία αποτελεί μέρος του στόχου κατά προσέγγισης επέκτασης , έχει κινητοποιήσει πολλά δικά της πολεμικά πλοία για αυτό  και το τουρκικό ναυτικό είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή», αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα .

Έτσι ακριβώς σκέπτονται οι νέο-οθωμανοί εδώ και εκατοντάδες χρόνια , από  την περίοδο που έκαναν την εμφάνιση τους από τις μακρινές στέπες του ανατολικού Τουρκεστάν στην  ιερή γη της Μικράς Ασίας.

Όλα για αυτούς είναι συμφέρον « μέχρι το κόκαλο» και έχουν συνεχώς την άποψη ότι οι Έλληνες  εποφθαλμιούν συνεχώς να βλάψουν του Τούρκους κατέχοντας παράνομα ελληνικά νησιά».  

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ