Κόσμος

Οι ΗΠΑ μεταπίπτουν σε κατάσταση DEFCON 3 - Εδωσε διαταγή η Κεντρική Διοίκηση...

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουμε διαταγή από την αμερικανική στρατιωτική διοίκηση στις ΗΠΑ για αύξηση του επιπέδου πολεμικής ετοιμότητας της χώρας σε «DEFCON-3»! 

Προφανώς λόγω επικείμενης αμερικανικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Συρία με την συνδρομή Βρετανίας και Γαλλίας.

Η διαβάθμιση της Defense readiness condition (DEFCON) είναι:

1 ) Πυρηνικός η συμβατικός πόλεμος

2) Ενα βήμα πριν τον πόλεμο,

3) Αυξημένη ετοιμότητα Μονάδων,

4) Επαγρύπνηση και αύξηση μέτρων αφαλείας και παρακολούθησης

5) Κανονική κατάσταση ετοιμότητας.

Το DEFCON 3 σημαίνει αυξημένο βαθμό κινδύνου , δηλαδή όταν όλες οι αμερικανικές στρατιωτικές μονάδες σε όλο τον κόσμο αλλάζουν τις ραδιοφωνικές τους κλήσεις και διαμορφώνονται έτσι ώστε να αντικατοπτρίζουν πιθανές επιθέσεις.

Το επίπεδο αυτό δηλώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες τρεις φορές στο παρελθόν,

α. κατά  το αποκαλούμενο πόλεμο του Γιομ Κιπούρ,

β. στην  κορεατική κρίση την δεκαετία του '70 και

γ. μετά την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Το γεγονός ότι οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να επαναφέρουν το επίπεδο πολεμικής ετοιμότητας σε DEFCON 3, ανέφερε σήμερα και ο Ρώσος ειδικός Μπόρις Ροζίν ο οποίος τόνισε πως πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό γεγονός.

Τονίζουμε επίσης ότι ο Τραμπ συνομίλησε με την  Βρετανή  πρωθυπουργό Τερέζα Μέι χθες  την Πέμπτη, και οι δύο συμφώνησαν «στην ανάγκη να αποτραπεί η περαιτέρω χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ», δήλωσε το βρετανικό πρωθυπουργικό γραφείο.

Οι Τραμπ και Μέι συνομίλησαν μετά το πράσινο φως που έδωσαν κορυφαίοι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης για τη συμμετοχή των ένοπλων δυνάμεων της χώρας σε ενδεχόμενες επιχειρήσεις των ΗΠΑ και της Γαλλίας στη Συρία.

Ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος συνομίλησε και με τον  Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν , ο οποίος του είπε ότι η Γαλλία έχει αποδείξεις ότι  η συριακή κυβέρνηση πραγματοποίησε  επίθεση με χημικά όπλα κοντά στη Δαμασκό.

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι  θα αποφασίσει το πότε θα χτυπήσει την Συρία όταν συγκεντρωθούν όλες οι αναγκαίες πληροφορίες .

«Έχουμε αποδείξεις ότι την περασμένη εβδομάδα ... χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκε τουλάχιστον  χλώριο, από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ,» είπε ο Macron , χωρίς να προσφέρει λεπτομέρειες σχετικά με τυχόν αποδείξεις.

Ουάσινγκτον και Παρίσι κατηγορούν τη Δαμασκό για την επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται να διαπράχθηκε το Σάββατο στη Ντούμα, στην Ανατολική Γούτα, κι έχουν προειδοποιήσει ότι θα εξαπολύσουν πλήγματα για να αποτρέψουν τη συνέχιση της χρήσης χημικών όπλων από τις δυνάμεις του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η αύξηση της αμερικανικής στρατιωτικής δραστηριότητας παρατηρείται μετά από την ανακοίνωση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ για την πρόθεση του να υλοποιήσει επίθεση στη Συρία.

Η Μόσχα προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ενάντια σε ένα τέτοιο βήμα, επισημαίνοντας την άνευ όρων στρατιωτική υποστήριξη που θα δώσει  στη Δαμασκό.

Ως εκ τούτου, η στάση των ΗΠΑ ενώ η αμερικανική ναυτική ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Τρούμαν είναι καθ’ οδόν, φέρεται να είναι ακόμη αμφιλεγόμενη ως προς τον χρόνο έναρξης των επιθέσεων.

Ομως όλα δείχνουν πως έχουν προαποφασιστεί εδώ και καιρό.

Δείτε Βίντεο με τις εξελίξεις

https://www.youtube.com/watch?v=8O_y2X_RkdQ

https://www.youtube.com/watch?v=PM6Bf8cVL2Q

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ