Στρατός Ξηράς

Σάλος με το χέρι του Αρχηγού ΓΕΣ που σταμάτησε τις απεγνωσμένες ερωτήσεις της μητέρας του Λοχία στον Κουβέλη...

Τι φοβήθηκαν ότι θα πει μπροστά στις κάμερες; Αμείλικτα ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα εξέφρασαν οι οικογένειες των δύο συλληφθέντων στρατιωτικών από τους Τούρκους στρατιωτικούς στον Έβρο, που κρατούνται εδώ και περισσότερες από 10 μέρες σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη.

Oμως αυτό που έκανε εντύπωση και πέρασε σε πρώτο χρόνο απαρατήρητο ήταν η κίνηση του Αρχηγού ΓΕΣ.

Συνέβη κάτι που δεν παρατήρησαν πολλοί, αφού ο αρχηγός ΓΕΣ, που ήταν δίπλα στη μάνα τής έπιασε το χέρι, προσπαθώντας- προφανώς- να τη σταματήσει και να την προλάβει προτού πει και άλλα πράγματα(;), αφού εκείνη τη στιγμή οι κάμερες έγραφαν κανονικά τις δηλώσεις.

Η μητέρα του Λοχία, αναφωνεί τη φράση «Δε μπορώ…» και εκεί σταματάει ο διάλογος.

Το επίμαχο στιγμιότυπο με τη μητέρα του λοχία Κούκλατζη 

Νωρίτερα η μητέρα του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη δεν άντεξε και με σχεδόν τρεμάμενη φωνή ρώτησε:

«Αν ήταν δικό σας παιδί κύριε υπουργέ τι θα κάνατε; Τι προσπάθειες περισσότερες θα κάνατε;».

«Αντιλαμβάνομαι ότι είστε γονείς και πονάτε αλλά να ξέρετε ότι κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψουν στη χώρα. Η διαβεβαίωσή μας είναι δεδομένη πως θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και να ξέρετε ότι το κάνουμε» είπε ο κύριος Κουβέλης με τη μητέρα του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη να ξεσπάει μπροστά στις κάμερες.

Στην Ορεστιάδα ο Φώτης Κουβέλης – Τι είπε (βίντεο)

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, επισκέφθηκε σήμερα την Ορεστιάδα, όπου είχε συνάντηση στη Λέσχη Αξιωματικών με τους γονείς των δύο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

«Ήρθα ακριβώς για να σας δω και να σας πω ότι είναι συνεχής η προσπάθειά μας, σε πολλά και πολλαπλά επίπεδα, προκειμένου τα παιδιά μας, τα παιδιά σας, τα στελέχη μας να γυρίσουν γρήγορα στην πατρίδα.

Θέλω να σας βεβαιώσω ότι είναι συστηματική, επίμονη, η προσπάθεια που καταβάλλουμε. Αντιλαμβάνομαι ότι είστε γονείς, πονάτε, όλοι μας πονάμε για την υπόθεση αυτή, πολύ περισσότερο εσείς.

Η διαβεβαίωσή μας, νομίζω ότι πρέπει να είναι δεδομένη προς εσάς: Ό,τι είναι δυνατόν το κάνουμε και να είστε βέβαιοι πως το κάνουμε και επίμονα και συστηματικά.

Σας έχει μιλήσει και ο Αρχηγός, οι προσπάθειες συνεχίζονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και αναμένουμε να είναι γρήγορη η επιστροφή των παιδιών στην πατρίδα», είπε στους γονείς των δύο στρατιωτικών.

Οι γονείς, εμφανώς καταβεβλημένοι, δήλωσαν πως είδαν και αγκάλιασαν τα παιδιά τους και πως είναι καλά. Στα αξιοσημείωτα της συνάντησης με τον ΑΝΥΕΘΑ, η ερώτηση της μητέρας, ενός εκ των δύο «Αν ήταν δικό σας παιδί κ. Κουβέλη τι θα κάνατε. Τι προσπάθειες περισσότερες θα κάνατε;»

Μετά τη συνάντηση παρέθεσε συνέντευξη τύπου στην οποία ο Φώτης Κουβέλης μεταξύ άλλων δήλωσε πως η Κυβέρνηση είναι σε μία συνεχή προσπάθεια προκειμένου οι δύο στρατιωτικοί να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στην πατρίδα.

Παράλληλα τόνισε πως » η χώρα μας είναι μια χώρα ειρηνική, υπηρετεί την ειρήνη αλλά ταυτόχρονα διατυπώνει συγκεκριμένα, σταθερά και σθεναρά ότι υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα τα οποία προκύπτουν μέσα από τις διεθνείς συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο.

Η χώρα μας υπηρετεί με σταθερότητα την ειρήνη, αποκρούει τις οποιεσδήποτε εντάσεις προκαλούνται από την γείτονα χώρα και δεν μετέχει στην κλιμάκωση αυτών των εντάσεων. Με την ταυτόχρονη και επαναλαμβανόμενη θέληση μας, προστατεύουμε, υπηρετούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ