Ελληνοτουρκικά

Μέγας κίνδυνος στο Αιγαίο: Στοχοποιούν τα ελληνικά υποβρύχια οι Τούρκοι - Έτοιμος ο «εξολοθρευτής» - Δείτε βίντεο

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ 

«Πολεμικές προετοιμασίες » ονομάζονται στην «γλώσσα» του ΝΑΤΟ αυτό που υλοποιεί εσπευσμένα η Τουρκία  με την πυρετώδη προετοιμασία υποδοχής του πρώτου F-35,  την επιτυχημένη δοκιμή  πυραύλων κατά υποβρυχίων ( ελληνικών κατά προτίμηση),   και την αναβάθμιση του τμήματος    ειδικών επιχειρήσεων της τουρκικής στρατοχωροφυλακής σε «Διεύθυνση»… με στόχο το Αιγαίο και την Κύπρο πάντα .

 Σύμφωνα με τον τουρκικό  τύπο οι κρατικές εταιρείες Roketsan και Aselsan, σε στενή συνεργασία δημιούργησαν πύραυλο κατά υποβρυχίων με μεγάλη αποτελεσματικότητα με την ονομασία  Misile Submarine Warfare DSH.

Ο πύραυλος εκτοξεύεται από σκάφος επιφανείας τύπου Φρεγάτας-Κορβέτας και   χρησιμοποιείται ειδικά κατά  υποβρυχίων.

Στην προκειμένη περίπτωση κατά του σπουδαίου και υπερσύγχρονου ελληνικού υποβρύχιου στόλου ..ο οποίος έχει προβληματίσει πάρα πολύ την τουρκική ηγεσία του ναυτικού.

https://youtu.be/DtAzPKks8fQ?t=1

Συγκεκριμένα ,αναφέρεται ότι η χρήση τορπιλών κρίνεται ασύμφορη οικονομικά , ενώ υπάρχουν πλήθος συστημάτων πλέον  που  παραπλανούν αυτά οπλικά συστήματα,  αδρανοποιώντας τες.

Έτσι  αναπτύχθηκε ένας πύραυλος «εξολοθρευτής υποβρυχίων» όπως τον ονομάζουν οι Τούρκοι με την ονομασία  DSH, ο οποίος  μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα σε οποιοδήποτε τύπο ναυτικής  πλατφόρμας ( πολεμικού πλοίου) στο νερό με  πολύ  υψηλή απόδοση .

Ο πύραυλος  DSH  αναπτύχθηκε για να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά εναντίον υποβρύχιων από μονάδες επιφανείας , σε αποστάσεις 500-2000  μέτρων και  σε εύρος 15-300 μέτρων , ενώ το σύστημα μπορεί να ενσωματωθεί στο σύστημα διαχείρισης μάχης του πλοίου,  στο  σόναρ, λαμβάνοντας αυτόματα εντολές κατά οποιουδήποτε στόχου.

Ο πύραυλος που κατασκεύασε η εταιρεία   ROKETSAN  διαθέτει υψηλής ισχύος εκρηκτική κεφαλή για να έχει το επιθυμητό χαρακτηριστικό κατά στόχου όπως ένα υποβρύχιο .

Το σύστημα  διαθέτει σταθεροποίηση, αυτόματη και χειροκίνητη  καθοδήγηση. Το Σύστημα Ελέγχου Πυρός  θα υπολογίζει τις απαιτούμενες οδηγίες λήψης χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες πλοήγησης για τον  στόχο,   που μπορεί να παρέχεται και από ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη και ελικόπτερα,  μιας και διαθέτει σύστημα διασύνδεσης.

https://youtu.be/Km1ioED80lI?t=1

Την ίδια στιγμή το Τμήμα «Ειδικών Επιχειρήσεων» της Διεύθυνσης Ασφαλείας της τουρκικής στρταοχωροφυλακής με  νομοθετικό διάταγμα αναβαθμίζεται σε Διεύθυνση Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων έχοντας αυξημένες αρμοδιότητες και αριθμό προσωπικού .

Αυτό μεταφράζεται στην δημιουργία μεγάλου αριθμού μονάδων με «ειδικά καθήκοντα, εξοπλισμό , και σύγχρονο υλικό για την διεξαγωγή πλήθους επιχειρήσεων .

Επίσης  μέσα όλο αυτό τον "πυρετό" των πολεμικών προγραμμάτων ολόκληρη η τουρκική πολεμική αεροπορία αναμένει με περίσσεια λαχτάρα ,  να υποδεχτεί το νέο αεροσκάφος  F-35 που θα αλλάξει τις δυνατότητες σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

https://youtu.be/fy9ysL1rQCM?t=4

Για αυτό και η  υπηρεσία προμηθειών του  υπουργείου Άμυνας προκήρυξε διαγωνισμό για το πρόγραμμα διασύνδεσης του μαχητικού αεροσκάφους F-35 με τα συστήματα της τουρκικής αεροπορίας.

Οι Τούρκοι επιθυμούν να συνδέσουν  τα ηλεκτρονικά συστήματα που είναι εγκατεστημένα στο F-35 με το δίκτυο πληροφοριακών συστημάτων της τουρκικής αεροπορίας τουρκικής κατασκευής .

«Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ασφαλή σύνδεση στοιχείων των συστημάτων πληροφοριών μεταξύ του αεροσκάφους F-35 και του δικτύου πληροφοριών της αεροπορίας, καθώς και την ασφαλή ανταλλαγή διαβαθμισμένων πληροφοριών μεταξύ αυτών των συστημάτων», ανέφερε το τουρκικό ΥΠΑΜ.

Όλα αυτά συνιστούν σαφώς προετοιμασίες για την άμεση υλοποίηση σχεδίων στην περιοχή μας αλλά και σε Συρία-Ιράκ .

Η Τουρκία μετατρέπεται άρδην σε μια περιφερειακή δύναμη . Η χώρα μας ως «απάντηση» κινείται για να κλείσει πολλές «τρύπες» και εκτιμάται ότι μετά τον Αύγουστο του 2018…ίσως να είναι  σε  θέση να προχωρήσει με πιο τολμηρά εξοπλιστικά βήματα στα άλματα των Τούρκων για να μειώσει την απόσταση .

Πάντα όμως , το επισημαίνουμε, το πιο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το έμψυχο δυναμικό σε οποιαδήποτε οπλικό σύστημα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάνε οι Τούρκοι …διότι εκεί η χώρα μας ακόμα υπερέχει παρασάγγας .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...