Ελληνοτουρκικά

«Κόκκινος» συναγερμός: Η Τουρκική ΜΙΤ κατασκοπεύει τον ελληνικό χώρο σαρώνοντας τους πάντες και τα πάντα - Σε εξέλιξη ο διαδικτυακός πόλεμος

Σύμφωνα με την έντυπη μορφή της εφημερίδας « Το Θέμα» , μεταξύ Ελλάδος και Τουρκία ειδικά το τελευταίο διάστημα έχει ενσκήψει ένας ανελέητος πόλεμος μεταξύ πρακτόρων και χάκερ με «νίκες και ήττες» και για τις δύο πλευρές.

Συγκεκριμένα Τούρκοι πράκτορες παρακολουθούν Έλληνες και το ανάποδο στο διαδίκτυο , μέσα σε ένα άκρως πολύπλοκο και απαιτητικό περιβάλλον, στο οποίο έχουμε μια σφοδρή κόντρα με θέμα τα κοινωνικά δίκτυα με τον αποκαλούμενο με στρατιωτικό όρο «κυβερνοπόλεμο».

Ειδικά αυτήν την περίοδο  στην οποία ο Ερντογάν και πέριξ αυτού προκαλούν και απειλούν σε Αιγαίο και Κύπρο , η « μάχη» σε αυτόν τον ιδιότυπο κυβερνοπόλεμο έχει πάρει «φωτιά» στην κυριολεξία.

Αυτό που τονίζεται από Έλληνες και ξένους αμυντικούς αναλυτές «σχετικούς» με το εν λόγο αντικείμενο της «διαδικτυακής διένεξης» , είναι  ότι η όλη κόντρα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας αποτελεί κομμάτι του τεράστιου γεωπολιτικού, ενεργειακού και κυρίως στρατιωτικο-πολιτικού παιχνιδιού στην Α.Μεσόγειο με «λάφυρο» τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και τον έλεγχο του τρομερού άξονα: Ερυθρά Θάλασσα-Σουέζ-Α.Μεσόγειο-Αιγαίο Στενά –Μαύρη Θάλασσα.

Ο άξονας αυτός θα ελέγχει εκτός όλων των άλλων και τον κινεζικό δρόμο του μεταξιού ( θαλάσσιο και χερσαίο) , κάτι εξαιρετικά σημαντικό στις μέρες μας.

Τόσο η ελληνική υπηρεσία πληροφοριών όσο και η Τουρκική ΜΙΤ διαθέτουν ειδικές υπηρεσίες που ασχολούνται με τον κυβερνοπόλεμο , όπως και τα γενικά επιτελεία ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών, τονίζει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Θέμα».

Η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση υποκλοπών ( SIGINT-ELINT) της Τουρκίας ανήκει πλέον ,μετά από εντολή Ερντογάν αποκλειστικά στην ΜΙΤ και ακολουθεί την δομή των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών .

Εκεί εκατοντάδες Τούρκοι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, πράκτορες και πολιτικό προσωπικό με ειδικές γνώσεις σε πολλές  γλώσσες , κατασκοπεύουν τον ελληνικό χώρο…σαρώνοντας τους πάντες και τα πάντα .

Η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση υποκλοπών της Τουρκίας ,  υπάγεται εξολοκλήρου στην ΜΙΤ, η οποία σημειωτέον αναδιοργανώνεται στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της, βρίσκεται στην περιοχή Gölbaşı…λίγο έξω από την Άγκυρα .

Η  κατασκευή της μεγαλύτερης στρατιωτικής βάσης υποκλοπών της Τουρκίας είχε λάβει ως πρότυπο τις αμερικανικές αντίστοιχες υπηρεσίες πληροφοριών.

Στην προσπάθεια αυτή έχει δημιουργηθεί η αντίστοιχη τουρκική ειδική Διεύθυνση Signal Intelligence (SIB ) , στο πλαίσιο των προσπαθειών της τουρκικής υπηρεσίας ασφαλείας, να αναδιαμορφωθεί , εμπνευσμένη πάντα από τη λειτουργία της NSA και της CIA .

Η τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ ), έχει αναλάβει επίσημα τον εξολοκλήρου έλεγχο των εγκαταστάσεων του ειδικού κέντρου Ηλεκτρονικών Συστημάτων Διοίκησης ( GES ), που ευρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων νότια της Άγκυρας , στην περιοχή Gölbaşı , από το τουρκικό γενικό επιτελείο από την 1η Ιανουαρίου, 2014 .

Η MİT  απασχολεί αξιωματικούς και πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών , επιστήμονες με ειδικές γνώσεις στην σύγχρονη τεχνολογία, ειδικούς εμπειρογνώμονες , γλωσσολόγους στην αραβική γλώσσα και τεχνικούς , με τους περισσότερους να εργάζονται στην SIB , η οποία χρησιμεύσει προς το παρόν ως βάση υποκλοπών .

Ενώ έχει επικεντρωθεί στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και στη λεγόμενη technical intelligence, την signal intelligence καθώς και τις υποκλοπές.

Μέχρι σήμερα είναι γνωστό ότι  η MΙT διαθέτει 2.473 άτομα που πραγματοποιούν υποκλοπές.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ASELSAN Cengiz Ergeneman το νέο «χωριό πληροφοριών» στο Gölbaşı διαθέτει πλήθος ραντάρ και έχει τεθεί σε λειτουργία από την άνοιξη του 2014.

Η  όλη εγκατάσταση, καταλαμβάνει 76.000 τετραγωνικά μέτρα με κτιριακές υποδομές 335 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων καθώς και ότι το εν λόγω ραντάρ που διαθέτει η βάση υποκλοπών, είναι το τρίτο μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη.

Έτσι οι νέο-οθωμανοί έχουν ξεκινήσει εδώ και μεγάλο διάστημα  τις αποκαλούμενες κυβερνοεπιθέσεις κατά ελληνικών κρατικών θεσμών, όπως υπουργεία , δήμους , και στην σελίδα ακόμη του Α.Τσίπρα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι έχουμε σε εξέλιξη ένα σφοδρό  διαδικτυακό «άγνωστο πόλεμο» μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας με συνεχή «χτυπήματα» και  ηλεκτρονικές «μάχες».

Η μεγαλύτερη τουρκική απειλή ήταν η ομάδα χάκερ Aslan Neferler Tim, η οποία επιτέθηκε και στην ιστοσελίδα του Έλληνα πρωθυπουργού με αφορμή δηλώσεις της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας για την Αγία Σοφία.

Το μήνυμα της τουρκικής ομάδος ήταν το εξής: « Σε εμάς έπεσε το καθήκον να αντιδράσουμε στην αντίδραση της Ελλάδος  για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Τσίπρα μην εκπλήσσεσαι μην μας κάνεις να χάσουμε την υπομονή μας» .

Ρώσοι Χάκερ τώρα ήταν αυτοί που υπέκλεψαν και δημοσιοποίησαν στην ιστοσελίδα  Cyberguerilla.org τα προσωπικά δεδομένα 350 πρακτόρων και Ελλήνων υποτίθεται που εργάζονταν για την δύση.

Οι περισσότερες επιθέσεις που υλοποιούνται στην Ελλάδα αφορούν χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ειδικά σε αυτά που έχουν πελάτες σε Κίνα και Ρωσία.

Το ελληνικό γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας και η ελληνική υπηρεσία πληροφοριών έχουν δώσει κατευθύνσεις στον τομέα της κυβερνοάμυνας , ενώ ο ελληνικός στρατός έχει το την θεσμική ευθύνη διεξαγωγής ειδικών «επιχειρήσεων» στο κυβερνοχώρο.

Με δεδομένη την τουρκική στάση σε Αιγαίο και Κύπρο αναμένουμε ακόμα πιο πιθανά σοβαρά κρούσματα κυβερνοεπιθέσεων το επόμενο διάστημα από τους Τούρκους .

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές