Εθνικά θέματα

Δεν είναι πλέον "όνειρο" : Θέμα χρόνου η ένταξη F-15 στην ΠΑ - Οι Πεζοναύτες μετατρέπονται σε "Marines" - Τι σημαίνει αυτό

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στους συντάκτες του αμυντικού ρεπορτάζ προχώρησε σε σημαντικές αποκαλύψεις που αφορούν την αμυντική θωράκιση -επανεξοπλισμό της χώρας μετά από πολλά χρόνια εν όψει των τουρκικών προκλήσεων.

Επιβεβαίωσε ότι υπάρχει θέμα τόσο F-15 (πολύ πιο άμεσο με τις πιθανότητες να είναι πάρα πολλές) όσο και Arleigh Burke (μόλις αποδεσμεύσουν οι ΗΠΑ) ενώ είπε πως άμεσος στόχος είναι η μετατροπή των Πεζοναυτών σε "Marines" με νέα μέσα και όπλα.

Οσο αφορά το πρώτο σκέλος, στόχος και σκοπός είναι μέσα από τις συζητήσεις που έχουν ήδη γίνει, να αποκτηθούν τα οπλικά αυτά συστήματα ως δωρεά της Αμερικανικής κυβέρνησης.

"Δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν δωρεάν βοηθητικά προγράμματα Αίγυπτος-Ισραήλ, να παίρνουν αυτές οι χώρες τόσο σημαντικό εξοπλισμό και μεις όχι" είπε χαρακτηριστικά.

Η επιχειρηματολογία του είναι λογική καθώς υπάρχει ταύτιση συμφερόντων με τις προαναφερόμενες χώρες στην περιοχή της Α.Μεσογείου.

Παράλληλα επιβεβαιώνει και το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ το οποίο από την πρώτη στιγμή αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική ηγεσία θα πάλευε για την απόκτηση τους (Δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ)

Είμαστε πλέον ο στρατηγικός άξονας των ΗΠΑ στην περιοχή οπότε πλέον το "όνειρο" είναι πολύ πολύ κοντά.

Στο δεύτερο σκέλος, θα υπάρξει μετατροπή των Πεζοναυτών σε "Marines" με ότι αυτό συνεπάγεται.

Φεύγει δηλαδή η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών - η οποία ήδη μεταφέρεται στον Αυλώνα στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων - υπό τον έλεγχο του Στρατού Ξηράς (σε κάποιες χώρες υπάγονται στο Ναυτικό) και μετατρέπονται σε Ανεξάρτητο Σώμα όπως στις ΗΠΑ με δικά τους μέσα.

Το προοίμιο της εξέλιξης αυτής είναι το τέλος εποχής για την ΑΣΔΕΝ το οποίο αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο.

Το σχέδιο αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων που ήδη «τρέχει» προβλέπει την αναβάθμιση της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων σε «Διοίκηση Αρχιπελάγους».

Υψηλόβαθμη πηγή του ελληνικού Πενταγώνου που έχει γνώση των προωθούμενων αλλαγών καθιστούσε σαφές ότι η διάρθωση του μείζονος σχηματισμού θα περιλαμβάνει διακλαδικό επιτελείο.

Τι είπε ο ΥΕΘΑ, Π.Καμμένος

Ελληνοτουρκικά, διεκδικήσεις νησιών

"Δεν προκαλούμε αλλά και δεν υποχωρούμε ούτε χιλιοστό. Υπάρχουν εθνικιστές στην Τουρκία που παρουσιάζουν χάρτες και κάνουν δηλώσεις. Αλλά υπάρχει και το Διεθνές Δίκαιο που είναι με το μέρος της Ελλάδας".

Γεωτρύπανο Τούρκων στην Κύπρο και στο Καστελόριζο:

"Κάποτε ήταν το ΧΟΡΑ τώρα έχουν και τρυπάνι. Αν οι Τούρκοι θέλουν να τα βάλουν μ΄ όλο το κόσμο ας αναλάβει τις ευθύνες της. Το φυσικό αέριο στην Κύπρο αφορά ολες τις μεγάλες διεθνείς εταιρείες του κόσμου".

- Για F-15 , τα αμερικανικά αντιτορπιλικά και τους τουρκικούς S-400:

" Περιμένω να δω πως θα αντιδράσει η Δύση στην αγορά των S-400. Η Ελλάδα προφανώς χρειάζεται περισσότερα από την αναβάθμιση των F-16.

Δεν υπάρχουν οικονομικές δυνατότητες από ελληνικής πλευράς για να κάνουμε κανονικό εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Για τα F-15 έχουν γίνει συζητήσεις. Είναι παλαιότερο, αλλά καλύπτει μεγάλες αποστάσεις κάτι που εμάς μας ενδιαφέρει.

Αν στα πλαίσια της (σ.σ.: δωρεάν) αμερικανικής βοήθειας το αποφασίσουν οι ΗΠΑ, να το συζητήσουμε. Μπορούμε να βρούμε τη καλύτερη λύση.

Έχω πει σε συμμάχους μας τι θα γίνει αν αύριο-μεθαύριο ισλαμιστές κάνουν πραξικόπημα στη Τουρκία και ελέγχουν τα τουρκικά F-35, τι θα γίνει και ποια θα είναι η ζημιά για την Δύση."

- Πυρομαχικά στη Σαουδική Αραβία και ενδιαφέρον Ιαπώνων για να πουλήσουν πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Ελλάδα (κόστους 100 εκατ δολ. το ένα!):

"Το υλικό που είναι προς πώληση παραμένει και προστίθεται κι άλλο υλικό που δεν χρειάζεται στις Ένοπλες Δυνάμεις. Περάσαμε από τη Βουλή τη πώληση εκτινασσόμενων καθισμάτων από τα A-7 για την Αργεντινή. Υπάρχει πολύ υλικό που μπορεί να πουληθεί. Στη Σαουδική Αραβία κάποιοι τίναξαν τη συμφωνία για δικούς τους λόγους και θα αποδειχτούν αυτά από τη διερεύνηση της Δικαιοσύνης. Όσοι υποστήριξαν ότι τα χαρτιά είναι πλαστά θα πρέπει να έρθουν να το αποδείξουν.

Για τους Ιάπωνες. Κάνουμε προσπάθεια όπως και με τους Βραζιλιάνους της Embraer , να αντλήσουμε πόρους για εξοπλισμούς από την ΕΕ. Η σκέψη έχει να κάνει με την συμπαραγωγή ενός ευρωπαϊκού πυροσβεστικού αεροσκάφους".

- Για το θέμα του εκσυγχρονισμού των F-16

"Η πάγια θέση μας είναι ότι έχουμε μπάτζετ 1,1 δις και οι τρόποι πληρωμής δεν θα είναι όπως παλιά με τεράστιες προκαταβολές. Αυτά τελείωσαν.

Υπηρχε πρόταση από την Βoeing. Εξηγήσαμε στην Boeing ότι πρόκειται για διακρατική συμφωνία. Συνεπώς όποιος θέλει να προτείνει κάτι πρέπει να το κάνει μέσω αμερικανικής κυβερνήσεως. Οποιεσδήποτε προσφορές μας βοηθούν. Ελπίζω σύντομα να έχουμε νέα".

Διότι σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν και οι αναφορές του στο μαχητικό αεροσκάφος της Being, το F-15, για το οποίο ανέφερε ότι ενδιαφέρει την Ελλάδα λόγω της μεγαλύτερης επιχειρησιακής του αυτονομίας, ενώ υπονόησε ότι ενδιαφέρει την Ελλάδα ως δωρεάν βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μακάρι να ήταν τόσο απλό…

Για τους τουρκικούς S-400 και τα F-35 ενημέρωσε ότι ο ίδιος έχει αντιδράσει και περιμένει να διαπιστώσει ποια θα είναι η αντίδραση της Δύσης, ενώ έχει χρησιμοποιήσει προς τους Αμερικανούς το επιχείρημα, τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση ισλαμιστικού πραξικοπήματος που θα οδηγήσει στα χέρια φανατικών τα υπερσύγχρονα μαχητικά πέμπτης γενιάς…

Για τις προκλήσεις των Τούρκων στην ανατολική μεσόγειο και την αποστολή ειδικού πλοίου γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, είπε πως η Τουρκία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της αν επιθυμεί «να τα βάλει» με όλο τον κόσμο, καθώς στην περιοχή δραστηριοποιούνται μεγάλες ενεργειακές εταιρίες παγκοσμίου βεληνεκούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...