Κυβέρνηση

Εθνικό πένθος με 15 ψυχές να χάνονται άδικα και Εθνική τραγωδία το διάγγελμα Τσίπρα - Τρέμει η Ελλάδα αυτό που έρχεται...


«Σας ενημερώνουμε ότι αυτή τη στιγμή στο Θριάσιο νοσοκομείο, η ώρα είναι 18:00 το απόγευμα, και ο απολογισμός των νεκρών και των τραυματιών είναι 15 νεκροί και 17 τραυματίες» είπε ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νίκος Παπαευσταθίου. Και όμως με 15 νεκρούς, στο Μαξίμου έκαναν σύσκεψη και... διαπίστωσαν ότι η κατάσταση είναι «πρωτοφανώς δύσκολη», επέρριψαν τις ευθύνες στην...κλιματική αλλαγή ενώ 9 μέρες πριν η Περιφέρεια δήλωνε πανέτοιμη για τις πλημμύρες. Το αποτέλεσμα; Ο Τσίπρας να προχωρήσει σε νέο διάγγελμα και να κηρύξει εθνικό πένθος και να αναλάβει ο Στρατός. Tόση κυβερνητική ανικανότητα.  Πιο πριν απαντούσε με tweet.

«Είστε για αναγνώριση; Είναι άντρας ή γυναίκα;», λέει δυνατά βγαίνοντας από το διάδρομο μία νοσοκόμα. Στην αίθουσα αναμονής, στα επείγοντα του Θριάσιου νοσοκομείου, τα πρόσωπα των ανθρώπων που περίμενουν να αναγνωρίσουν τη σωρό των συγγενών τους σοκάρουν.

Περνούν μέσα στην αίθουσα που βρίσκονται οι σωροί. Κάποιοι βγαίνουν κλαίγοντας. Ο άνθρωπός τους στάθηκε άτυχος. Τα ορμητικά νερά των παρέσυραν. «Είναι κρίμα... τι μας βρήκε», λένε. Κάποιοι άλλοι ακόμη περιμένουν, προσπαθούν να μην χάσουν και την τελευταία τους ελπίδα αλλά λυγίζουν: «Τίποτα ακόμα», ψελλίζει μία γυναίκα κλαίγοντας. Αναμένει για ώρες να βρεθεί ο άνθρωπος της αλλά δεν είναι μεταξύ των σορών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Θριάσιο.

https://twitter.com/mrozhs/status/930671519830769667?ref_src=twsrc%5Etfw

Η ώρα είναι επτά το απόγευμα. Τουλάχιστον δέκα οικογένειες που περιμένουν στο Θριάσιο αγνοούν συγγενείς τους. Ο αριθμός των νεκρών σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει φτάσει τους 15. Όλοι φοβούνται όμως οτί ο αριθμός θα αυξηθεί δραματικά.

«Τον βρήκατε τον δικό σας; Εμείς όχι», λέει μια άλλη γυναίκα. Εκείνη τη στιγμή μπαίνει στην αίθουσα αναμονής ένας σεκιουριτι: «Ανοίξτε λίγο κάντε χώρο», λέει. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα μία ηλικιωμένη οδηγείται στην αίθουσα των επείγοντων περιστατικών πάνω σε καροτσάκι. Τα μάτια της είναι υγρά. Όμως τα κατάφερε.

Λίγο παραδίπλα μία γιαγιά παρηγορεί την εγγονή της: "Εμένα ήταν το παιδί μου", της λέει ενώ το κορίτσι δεν μπορεί να πιστέψει πως δεν θα ξαναδεί τον πατέρα του.

Κάποιοι άλλοι περιμένουν για την αναγνώριση κρατώντας στα χέρια τους ενα χάρτι που αναγράφει το ονοματεπώνυμο του αγνοουμένου, τη διεύθυνση του σπιτιού, το τηλέφωνο, ακομη και τον όροφο που μένει.

Μία γυναίκα βγαίνει τρέχοντας στην είσοδο: "Κάποιον φέρανε, κάποιον φέρανε", μονολογεί.

Ένα νεαρό αγόρι βγαίνει κλαίγοντας από την αίθουσα της αναγνώρισης. Πιάνει το κεφάλι του με τα δυο του χέρια: «Όχι Θεέ μου, όχι Θέε μου» λέει σοκαρισμένο. Οι φίλοι τον αγκαλιάζουν. Μολις αναγνώρισε έναν δικό του άνθρωπο.

«Εχουνε πολλούς νεκρούς στη Μάντρα. Είναι δύσβατο το μέρος. Ακόμα ψάχνουν», λέει μια άλλη γυναίκα. Στα μάτια της είναι ζωγραφισμένη η αγωνία και μία ελπίδα μήπως ο άνθρωπός της βρεθεί ζωντανός.

Το ρολόι δείχνει οχτώ παρα δέκα ακριβως. Στο τηλεφωνικό κέντρο του νοσοκομείου επικρατεί πανικός. «Εύχομαι να μην είναι εδώ», λεει η τηλεφωνήτρια και κλείνει το τηλέφωνο. «Μας δίνουν όνομα και επίθετο και μας ρωτάνε αν υπάρχει στη λίστα των νεκρών», εξηγεί η ίδια.

«Τα νούμερα τα οποία δίνουμε μπορούν να μεταβληθούν ακόμη και στο επόμενο λεπτό από τη στιγμή που η ενημέρωση που έχουμε από την Πυροσβεστική και τη Γενική Γραμματείας ΠΟλιτικής Προστασίας είναι ότι οι έρευνες συνεχίζονται και ενδέχεται τόσο ο αριθμός των νεκρών όσο και των τραυματιών να αυξηθεί» είπε ο κ. Παπαευσταθίου.

«Έξι από τους νεκρούς δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη» είπε ο διοικητής του Θριάσιου νοσοκομείου Κωνσταντίνος Παλαιορούτης και παραδέχθηκε ότι: «Πρόκειται για πρωτόγνωρη κατάσταση. Δεν έχουμε αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση στο παρελθόν να προσέρχονται τόσα θύματα σε τόσο μικρό χρόνο».

«Έχουμε βαστήξει πολλούς γιατρούς για να διαχειριστούμε την κατάσταση» είπε από την πλευρά του ο Μανώλης Αναστασίου, διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του Θριασίου.

«Οι νεκροί είναι από πνιγμό. Πιθανόν μερικοί από αυτούς έχουν χτυπηθεί από βαριά αντικείμενα, δεν ξέρουμε τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής» συνέχισε ο κ. Αναστασίου διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του Θριασίου νοσοκομείου.

Σοβαρότατες οι ευθύνες των αρμοδίων για τη σημερινή τραγωδία 

Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι μόλις 9 μέρες πριν η Περιφέρεια Δυτικής Αττικής δήλωνε απόλυτα προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει πλημμυρικά φαινόμενα στη συγκεκριμένη περιοχή!

Στις 6 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του (ΣΟΠΠ) Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Βασιλείου, ο οποίος τόνισε ότι “οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στις επερχόμενες συνθήκες της Χειμερινής Περιόδου” ενώ διαπιστώθηκε ότι “η στενή συνεργασία των αρμόδιων φορέων θα θωρακίσει κατάλληλα την περιοχή ενόψει της αντιπλημμυρικής και αποχιονιστικής περιόδου”.

Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου,

"Οι εικόνες είναι εικόνες μεγάλης καταστροφής" είπε μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, μιλώντας στον Realfm 97,8  αναφερόμενη στις καταστροφές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία.

"Από την Κυριακή, η μετεωρολογική υπηρεσία μας είχε ενημερώσει, όλες τις Αρχές που εμπλέκονται με την πολιτική προστασία. Αυτό βέβαια δεν είναι αρκετό, διότι το να γνωρίζουμε, να κηρύττουμε σε έκτακτη ανάγκη, να κλείνουμε τα σχολεία, να είναι από το πρωί οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και να προσπαθούν να εμποδίσουν τα φερτά υλικά, να κρατήσουν κλειστά φρεάτια ώστε να αποφευχθεί ο πολλαπλασιασμός των ζημιών από τη μεγάλη βροχόπτωση, δεν είναι αρκετό" σημείωσε η κ. Δούρου.
Ακούστε το ηχητικό:

http://media.enikos.gr/data/podcasts/545218_ab8f81fb26-8b6be1d75cb0687f.mp3Διευθυντής της ΕΜΥ: Ο εφιάλτης θα χτυπήσει και άλλες περιοχές τις επόμενες ημέρες

«Τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι συνηθισμένα τον Νοέμβριο επειδή αυτός ο μήνας είναι από τους πιο βροχερούς του χρόνου. Κάποια χαρακτηριστικά τους, όμως, όπως είναι η ένταση, μας επιτρέπει να συνδέσουμε τα φαινόμενα αυτά με την κλιματική αλλαγή».

Την εξήγηση αυτή δίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος για τις εντονότατες βροχοπτώσεις που έπληξαν την Μάνδρα της Αττικής και λίγες ημέρες νωρίτερα το νησί της Σύμης στα Δωδεκάνησα ή παλαιότερα την Κέρκυρα στο Ιόνιο.

«Το φαινόμενο ως φαινόμενο δεν είναι πρωτόγνωρο» λέει και υπενθυμίζει μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές που έζησε η Αθήνα όταν τον Νοέμβριο του 1961 μια άγρια και παρατεταμένη νεροποντή που ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 6ης του μηνός στοίχισε τη ζωή σε 43 άτομα ενώ προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές.

Τι προκαλεί όμως αυτό το φαινόμενο; «Ένας συνδυασμός αέριων μαζών που έρχονται από την Κεντρική Ευρώπη ή τη Μεσόγειο και «φορτώνονται» με υδρατμούς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που διατηρούν ακόμη οι θάλασσες» απαντά.

«Η θάλασσα είναι ακόμη ζεστή οπότε ευνοείται η συγκέντρωση υδρατμών» σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Οι ποσότητες του νερού που φέρνουν τα συστήματα αυτά στην περιοχή μας είναι πολύ μεγάλες. Ξέρουμε λοιπόν ότι κάποια στιγμή η μπόρα θα ξεσπάσει και ότι για ευνόητους λόγους οι παραθαλάσσιες περιοχές θα δεχθούν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής. Εκείνο που δεν ξέρουμε είναι πόσο τοπικού επιπέδου θα είναι το φαινόμενο, εάν θα συνοδεύεται από χαλαζοπτώσεις ή ισχυρούς ανέμους και σε πιο χρονικό εύρος θα εκδηλωθεί».

Ο Αντώνης Λάλος προβλέπει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ανάλογα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και σε άλλες περιοχές τις επόμενες ημέρες – τουλάχιστον έως το ερχόμενο Σάββατο που φτάνει η μετεωρολογική πρόβλεψη – και πιθανολογεί ότι συνδέεται με την κλιματική αλλαγή: «Συνδέεται με την εξής λογική» λέει. «Τον Οκτώβριο δεν έβρεξε καθόλου και αυτό είναι ένα ακραίο φαινόμενο. Ακραία εκδήλωση είναι και χωρίς διακοπές βροχοπτώσεις επί μια εβδομάδα. Μπορεί επομένως να θεωρήσει κανείς ότι τα χαρακτηριστικά αυτά σχετίζονται με το φαινόμενο του θερμοκηπίου».

Η πρόβλεψη αυτή τη στιγμή είναι ότι τα έντονα αυτά καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται από τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή οπότε και θα περιοριστούν στις ανατολικές περιοχές. Και ο χειμώνας; «Είναι πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη» απαντά ο κ. Λάλος.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fprotothemagr%2Fvideos%2F10155437526482199%2F&show_text=0&width=267

Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς των θυμάτων

Στο Θριάσιο νοσοκομείο βρίσκονται τις τελευταίες ώρες συγγενείς θυμάτων και αγνοούμενων από τη φονική καταιγίδα που ξέσπασε τα ξημερώματα στη Δυτική Αττική.

Νεκροί και τραυματίες μεταφέρονται αποκλειστικά στο Θριάσιο νοσοκομείο. Έτσι αν υπάρχουν κάτοικοι της Μάνδρας που έχουν χάσει τις τελευταίες ώρες το στίγμα κάποιου συγγενικου τους προσώπου καλό θα ήταν να μεταβούν στο νοσοκομειο της Ελευσίνας καθώς συνεχώς καταφθάνουν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Τραγική φιγούρα ο πατέρας ενός νεαρού άντρα. Όπως λέει ο γιος του αγνοείται και ο ιδιος περιμένει στα επείγοντα του νοσοκομείου με την ελπίδα να αντικρίσει το παιδί του.

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία μιας 45χρονης γυναίκας η οποία λέει πως κοιμόταν στον πρώτο όροφο του σπιτιού της με το ανήλικο παιδί της όταν τα ορμητικά νερά παρέσυραν την πεθερά της η οποία έχασε τελικά τη ζωή της.

Ένας άλλος άντρας περιμένει να βρεθεί ο 35χρονος ανιψιός του. Όπως λέει,  ο νεαρός άντρας ήταν οδηγός νταλίκας. Το όχημά κόπηκε στη μέση ωστόσο δεν έχει εντοπιστεί ακόμη η καμπίνα με τον άτυχο οδηγό. Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία πρέπει να υπάρχουν αρκετοί εγκλωβισμένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Λίγο πριν τις έξι τρία νέα παιδιά έφτασαν στο Θριάσιο νοσοκομείο προκειμένου να δουν αν ο θείος τους έχει εντοπιστεί και αν έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο. Όπως είπαν ήταν στην αυλή του σπιτιού του όταν τα νερά έσπασαν τον μαντρότοιχο και τον παρέσυραν. Από τότε έχουν χάσει τα ίχνη του.

Τσίπρας: Είναι ημέρα εθνικού πένθους

Εθνικό πένθος για τα θύματα της θεομηνίας στη Δυτική Αττική κήρυξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ανακοίνωσε άμεσα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων.

Με δήλωσή του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα τους με όσα μέσα έχει στη διάθεσή της.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι:

-Θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση η συνδυασμένη επιχείρηση για την έρευνα, τον εντοπισμό και τη διάσωση όσων βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς και για την αντιμετώπιση των συνεπειών της θεομηνίας.

-Λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων σε όλη τη χώρα, καθώς αναμένουμε αυτά να έχουν ένταση και τις επόμενες ώρες.

- Θα υπάρξει εμπεριστατωμένη έρευνα για να καταλήξουμε στις αιτίες της τραγωδίας ώστε να μην ξαναζήσουμε παρόμοια καταστροφή.

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, θα εφαρμοστούν μέτρα στήριξης τόσο των νοικοκυριών, όσο και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, καθώς και μέτρα ομαλοποίησης της ζωής στις περιοχές που χτύπησε η θεομηνία.

Ανακοίνωσε ότι:

-Ηδη έχει σχεδιαστεί και εφαρμόζεται η αξιοποίηση χώρων του στρατού, ή άλλων δημόσιων χώρων, για να μην υπάρξει από απόψε κανένας άστεγος, ή πεινασμένος, συμπολίτης μας, από όσους έχουν πληγεί.

-Ήδη συγκροτούνται μικτά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών, της περιφέρειας και των Δήμων που έχουν πληγεί.

-Θα διατεθεί το σύνολο των μηχανικών ώστε να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές και να επουλωθούν τάχιστα οι πληγές.

Επίσης ευχαρίστησε όσους κάτω από αντίξοες συνθήκες πάλεψαν και παλεύουν για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

"Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για όλη την Ελλάδα.

Ζούμε μια μεγάλη καταστροφή.

Ως αυτή την ώρα Θρηνούμε δεκατέσσερις νεκρούς στη Μάνδρα, και στη Νέα Πέραμο της Αττικής.

Και η ευχή όλων μας είναι ο αριθμός αυτός να μη μεγαλώσει κι άλλο.

Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη, τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στις οικογένειές των θυμάτων.

Και να δεσμευτώ ότι θα σταθούμε δίπλα τους με όσα μέσα έχουμε στη διάθεσή μας.

Kαι πιστεύω ότι τούτη την ώρα, η κήρυξη εθνικού πένθους για τη μεγάλη αυτή τραγωδία, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.

Πριν από λίγο συγκάλεσα σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς, τον αρχηγό της πυροσβεστικής και την περιφερειάρχη που από τη πρώτη στιγμή βρέθηκαν να συντονίζουν τις επιχειρήσεις της πολιτικής προστασίας.
Και θεωρώ καθήκον μου να ενημερώσω για τα άμεσα μέτρα στα οποία καταλήξαμε:

Η συνδυασμένη επιχείρηση για την έρευνα, τον εντοπισμό και τη διάσωση όσων βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς και για την αντιμετώπιση των συνεπειών της θεομηνίας, θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση.

Λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων σε όλη τη χώρα, καθώς αναμένουμε αυτά να έχουν ένταση και τις επόμενες ώρες.

Ήδη έχει σχεδιαστεί και εφαρμόζεται η αξιοποίηση χώρων του στρατού, ή άλλων δημόσιων χώρων, για να μην υπάρξει από απόψε κανένας άστεγος, ή πεινασμένος, συμπολίτης μας, από όσους έχουν πληγεί.

Θα υπάρξει εμπεριστατωμένη έρευνα για να καταλήξουμε στις αιτίες της τραγωδίας ώστε να μην ξαναζήσουμε παρόμοια καταστροφή.

Δεσμεύομαι ότι άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, θα εφαρμοστούν μέτρα στήριξης τόσο των νοικοκυριών, όσο και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί.

Καθώς και μέτρα ομαλοποίησης της ζωής στις περιοχές που χτύπησε η θεομηνία.

Ήδη συγκροτούνται μικτά κλιμάκια του υπουργείου υποδομών, της περιφέρειας και των Δήμων που έχουν πληγεί.

Θα διατεθεί το σύνολο των μηχανικών ώστε να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές και να επουλωθούν τάχιστα οι πληγές.

Επιτρέψτε μου, τέλος, να ευχαριστήσω τους άνδρες και τις γυναίκες της πυροσβεστικής, όπως και όλους όσους, μέσα από αντίξοες συνθήκες, πάλεψαν και παλεύουν αυτή την ώρα για να σώσουν περιουσίες και ζωές.

Εύχομαι κουράγιο και δύναμη τόσο σε όσους βρίσκονται στο επίκεντρο της τραγωδίας, όσο και σε κείνους που δίνουν τη μάχη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης».

Δείτε παρακάτω τη δήλωση του πρωθυπουργού

Καφαντάρη για τους 15 νεκρούς στη Μάνδρα: Φταίνε τα ακραία φαινόμενα που είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής

Σε ακραία φαινόμενα που οφείλονται και στην κλιματική αλλαγή απέδωσε την εκτεταμένη καταστροφή στην Δυτική Αττική και τους 15 θανάτους η κυρία Χαρά Καφαντάρη με παρέμβασή της στη Βουλή σπεύδοντας παράλληλα να επισημάνει πως στη Βόννη διεξάγεται η κρίσιμη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή.

«Δυστυχώς, μέχρι στιγμής έχουμε οκτώ θύματα (σ.σ. αυτή ήταν η επίσημη καταγραφή την ώρα της τοποθέτησής της) και οφείλουμε να εκφράσουμε ως Βουλή τα συλλυπητήριά μας και τηβαθιά θλίψη» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Και πρόσθεσε η κυρία Καφαντάρη: «Οφείλουμε επίσης να δράσουμε για να είναι παρών ο κρατικός μηχανισμός και να μην πάρει κι άλλες διαστάσεις η καταστροφή. Τελικά τα ακραία φαινόμενα που είναι και συνέπεια της κλιματικής αλλαγής πρέπει η πολιτεία να τα αντιμετωπίσει για να μην υπάρχουν ανθρώπινα θύματα. Είναι ευκαιρία μιας και αυτή την περίοδο διεξάγεται η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στην Βόννη».

Η τοποθέτηση της κυρίας Καφαντάρη προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κ. Χρήστου Κατσώτη από το ΚΚΕ ο οποίος επισήμανε: «Εξοργίζετε τον κόσμο όταν μιλάτε για κλιματικά φαινόμενα ενώ οι ευθύνες σας είναι εγκληματικές. Τα αντιπλημμυρικά έργα ήταν αναγκαία στην περιοχή και δεν τα κάνατε. Εξοργίζετε τον κόσμο όταν λέτε ακραία καιρικά φαινόμενα».


 Το δράμα των κατοίκων της Μάνδρας: Αν δεν ξυπνούσαμε, θα μας έπνιγαν τα νερά! Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των κατοίκων της Μάνδρας, η οποία βρίσκεται στο «μάτι» της σφοδρής κακοκαιρίας που έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή συνολικά 13 ανθρώπων και έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές.

«Είναι εξωφρενικό αυτό που συνέβη. Δεν προλάβαμε να καταλάβουμε. Ξυπνάμε και τι να δούμε. Το σπίτι γεμάτο νερά μέσα. Από πού μπήκαν δεν ξέρουμε. Μέχρι οι γλάστρες μπήκαν μέσα στο σπίτι», ανέφερε ο κ.Παναγιώτης Σαρρής.

Ο κ.Σαρρής επεσήμανε ότι για τις πλημμύρες ευθύνονται τόσο τα ρέματα που έχουν κλείσει, όσο και τα δέντρα που έχουν καεί από τις πυρκαγιές. Σε ερώτηση για το αν έσπευσε κανείς να τους βοηθήσει, απάντησε ότι «δεν έχει φανεί κανείς»

«Προσπαθούμε να βγάλουμε ό,τι μπορούμε, να καθαρίσουμε. Τα έχει σηκώσει όλα το νερό», τόνισε ο κ.Σαρρής

Νωρίτερα, έκκληση για βοήθεια είχε κάνει μέσα από την κάμερα του protothema.gr ένας άλλος κάτοικος της Μάνδρας.

Δείτε εικόνες και βίντεο από την Μάνδρα που μετρά τις μεγαλύτερες πληγές από τη θεομηνία

https://www.youtube.com/watch?v=7MhGCrQD-n0

https://www.youtube.com/watch?v=RCKrR00u4to

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...