Εσωτερική Ασφάλεια

Αποφασισμένοι να γίνει "Συρία" με εξωτερική βοήθεια: «Επιστράτευση» στο Πολυτεχνείο - Ραντεβού για πόλεμο έδωσαν οι Αναρχικοί


Κανονικό ραντεβού για πόλεμο έδωσαν και μάλιστα απροκάλυπτα οι Αναρχικοί οι οποίοι έχουν ήδη οχυρωθεί και έχουν προβεί σε ..επιστράτευση στο Πολυτεχνείο. Η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε συναγερμό ενόψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου καθώς προηγήθηκε στις εγκαστάσεις του ΕΜΠ φεστιβάλ με την χαρακτηριστική ονομασία «Εξέγερση».

Σε αυτό συμμετείχαν περίπου 100 αναρχικοί, οι μισοί εκ των οποίων ήταν αλλοδαποί. Κατά πληροφορίες οι 30 ήταν αναρχικοί από χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης ενώ 15 ήταν από την Αλβανοί που ζουν στην Αθήνα.

Ερωτηματικά προκαλεί το πρωινό περιστατικό με πρόσφυγα που επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί στην Θεσσαλονίκη. Στην πλατεία Αριστοτέλους, στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν από το πρωί πρόσφυγες, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα που φέρεται να απηύθυναν το προηγούμενο διάστημα άγνωστοι -μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης- με σκοπό να κινηθούν μαζικά προς τα βόρεια σύνορα της χώρας.

Σε συναγερμό είναι οι Αρχές Ασφαλείας, ήδη από χτες υπήρχαν οι πληροφορίες για μετατροπή του κέντρου της Αθήνας σε...Καμπούλ. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία όπου στην κατάληψη του Πολυτεχνείου, αναρχικός κουβαλά κομμάτι τηλεματικής στάσης λεωφορείου.

Mυρίζει μπαρούτι στο κτίριο του Πολυτεχνείου στα Εξάρχεια. Αναρχικοί έχουν καταλάβει το κτίριο, έξω από το οποίο έχουν συγκεντρωθεί μέλη της ΚΝΕ.

Η ατμόσφαιρα είναι έκρυθμη, καθώς φοιτητές θέλουν να μπουν στο Πολυτεχνείο για να γίνουν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 17 Νοέμβρη ενώ αναρχικοί τους εμποδίζουν έχοντας καταλάβει το κτίριο.

Έξω από το Πολυτεχνείο αναμένεται να φτάσουν και άλλα μέλη φοιτητικών συλλόγων, που ενδεχομένως επιχειρήσουν την ανακατάληψη του Πολυτεχνείου.

Παράλληλα, από τον αναρχικό χώρο γίνονται καλέσματα για στήριξη της κατάληψης. Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να μη μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο συμπλοκής ανάμεσα στις ομάδες αυτές. Η Αστυνομία παρακολουθεί τις εξελίξεις, προκειμένου να επέμβει για να προλάβει τα χειρότερα.

Οι Αναρχικοί αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη στο Πολυτεχνείο, με στόχο για να μην καταθέσουν στεφάνια οι πολιτικοί!

Η απόφασή τους αυτή βρίσκει αντίθετους τους φοιτητικούς συλλόγους, που καλούν τους καταληψίες να φύγουν γιατί… κάνουν το χατίρι της κυβέρνησης που θέλει να καταστείλει, όπως λένε, τους εορτασμούς!

Επεισόδια το βράδυ στο Πολυτεχνείο

Επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά των ανδρών των ΜΑΤ στην περιοχή του Πολυτεχνείου πραγματοποίησαν άγνωστοι λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα.

Η επίθεση έγινε στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων.

Η κατάληψη

Σε κατάληψη του Πολυτεχνείου προχώρησε ομάδα αντιεξουσιαστών σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στις πρακτικές της Αστυνομίας όπως λένε.

Σύμφωνα με τα όσα ανήρτησαν σε γνωστό site του αναρχικού χώρου θέλουν «να ακυρώσουν «τη διαδικασία που επιτρέπει σε υπουργούς, πρωθυπουργούς και ανθρώπους που προστατεύονται πίσω από τους πάνοπλους φασίστες της ΕΛΑΣ, να καταθέτουν στεφάνια».

Επίσης, σημειώνουν ότι η κατάληψη «γίνεται σε αλληλεγγύη με τους αγώνες για την ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας μελών του Επαναστατικού Αγώνα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Η μνήμη κοιτάζει την τρομοκρατία και την υποκρισία της εξουσίας με οργή. Τα κόκκαλα δεν αντέχουν να θαφτούν κάτω από τα λουλούδια που θα σαπίσουν το ίδιο βράδυ. Προσμένουν να αγκαλιαστούν και να ζωντανέψουν από τις νέες σάρκες της εξέγερσης.

Σήμερα 15 Νοέμβρη 2017 προχωρήσαμε στην κατάληψη του Πολυτεχνείου για να φέρουμε στο προσκήνιο τη ζωντανή εξέγερση που προσπαθεί να ξαναθεριέψει εδώ κι εκεί σε όλο τον πλανήτη. Οι λόγοι βρίσκονται παντού, σε κάθε σημείο της ευρυθμίας και της ειρήνης που επιβάλεται από το κράτος και το κεφάλαιο. Είναι η εγκατάληψη της ζωής στις πολιτικές κλίκες που παράγουν το θάνατο. Είναι η φτώχια που γίνεται κανόνας για να επιβιώσει ένα σύστημα εκμετάλλευσης.

Είναι ο αστυνομικός στρατός κατοχής, ο χημικός τους πόλεμος, τ’ αυτόματα όπλα τους και τα θωρακισμένα τζιπ. Είναι οι απαγωγές, η τρομοκρατία και οι ανακρίσεις που βαφτίζονται προσαγωγές. Είναι τα κολαστήρια του ποινικού μηχανισμού, η ψηφιακή φυλακή – βραχιολάκι. Είναι οι φραγμοί στις δημόσιες μετακινήσεις και ο ηλεκτρονικός έλεγχος παντού. Είναι η εξορία της προσφυγιάς, η εξορία των στρατοπέδων συγκέντρωσης, η εξορία της απέλασης. Είναι οι βασανισμοί, τα σπασμένα πόδια και χέρια, οι νεκροί από το κρύο και τις αρρώστιες στα αστυνομικά τμήματα.

Οι βασανισμοί στην Πέτρου Ράλλη και τη Μόρια. Είναι το κυνήγι των αιχμάλωτων αγωνιστών, οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι, οι δεκαετείς καθείρξεις, η πολιτική μαγειρική του dna και των ψηφιακών επικοινωνιών.

Η μόδα που υποδεικνύει την παράδοση των σωμάτων στα μέτρα των εταιριών, η εξαναγκαστική πορνεία, ο καθημερινός νομιμοποιημένος βιασμός και καταδίκη των βίαιων αντιστάσεων απεναντί του.

Η κατάληψη αυτή, και κάθε συγκρουσιακό γεγονός απέναντι στο καθεστώς φέρνει τον πόλεμο στο φως. Πασχίζουν να κρύψουν με κάθε μέσο την κοινωνική πραγματικότητα όσων εξοντώνονται επειδή αντιστέκονται, όσων εξοντώνονται διότι η ύπαρξη τους η ίδια καθίσταται παράνομη.

Δεν αποδεχόμαστε να ζήσουμε αόρατοι, δεν αποδεχόμαστε να παζαρέψουμε την υπάρξη μας και την επιβίωση μας. Δεν αναγνωρίζουμε το αστικό θέατρο μα, με τους όρους μας, χωρίς ηγεμόνες, με άμεση δράση, συμμετέχουμε στον πόλεμο που πρώτα το κράτος και οι καπιταλιστές κήρυξαν. Έχουν φτιάξει μια επίγεια κόλαση και τώρα με κάθε μέσο θα την φέρουμε στην επιφάνεια για να πάρουν όλοι θέση. Τέρμα στην βολική αναποφασιστικότητα και στην αναβλητικότητα. Πόσο θάνατο και εγκλεισμό θέλει μια κοινωνία για να αποδεχτεί την παταγώδη αποτυχία της σε σχέση με την ελευθερία και επιτέλους να δώσει ένα τέλος στο ψέμα της;

Ιστορικής σημασίας συνειδητοποίηση είναι ο ρόλος της αριστεράς στους αγώνες.

Η πίστη της στο κράτος ως εργαλείο αγώνα πάντα έστηνε και θα στήνει γέφυρες με το σύστημα στην ύστατη στιγμή της καταρρευσής του, στην στιγμή της κλιμάκωσης του αγώνα.

Και αφού ανέλθει, αφού κατακτήσει το κομμάτι της εξουσίας που επιθυμούσε, και αφού της προσφερθεί η νομιμοποίηση της, γίνεται σάρκα και οστά του ίδιου καθεστώτος που πολεμούσε. Αποκαλούν την αστική ειρήνη κεκτημένο αγώνα. Καμιά ελπίδα λοιπόν στα αριστερά παραμύθια.

Στο πολυτεχνείο, ειδικά, που η αριστερά επάνω στους νεκρούς του έστησε τα κάστρα της, το ίδιο αυτό πολυτεχνείο έχουν παραδώσει στις καθεστωτικές δυνάμεις πολλές φορές και οι δυνάμεις της εξέγερσης το διεκδίκησαν μετά την αποχώρησή τους.

Σε κάθε συγκυρία που η σύγκρουση με τις μονάδες καταστολής ήταν μονόδρομος για την διεκδίκηση του εδάφους, επέλεγαν την υποχώρηση στο όνομα της απούσας κοινωνικής νομιμοποίησης.

Πόσο μάλλον το ΚΚΕ, που σε πολλές συγκυρίες, χρησιμοποίησε την πιο ακραία βία με σκοπό την καταστολή της εξέγερσης. Όλη η αστική τάξη και ειδικά τα ακροδεξιά κομμάτια της μίλησαν με θαυμασμό και ευχαρίστηση για αυτό τον εκλεκτό φύλακα του καθεστώτος.

Το ΚΚΕ που καπηλεύεται την ιστορία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου απουσίαζε από το ξεσηκωμό του Νοέμβρη 73, χαρακτηρίζοντας ως προβοκάτορες τους καταληψίες του Πολυτεχνείου, ακόμη και τους νεκρούς, τον θάνατο των οποίων χυδαία κεφαλαιοποιεί έκτοτε. Τιμάμε τη μνήμη των νεκρών μας.

Το ΚΚΕ που η πτωματοφαγία του δεν αφήνει ήσυχους ούτε τους αντάρτες που το ίδιο αφόπλισε.

Για αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να σπάσουμε την καπηλεία της εξέγερσης και να ακυρώσουμε το πανηγύρι των κομματικών οργανώσεων. Να ακυρώσουμε την διαδικασία που επιτρέπει σε υπουργούς, πρωθυπουργούς και ανθρώπους που προστατεύονται πίσω από τους πάνοπλους φασίστες της ΕΛ.ΑΣ. να καταθέσουν στεφάνια. Άνθρωποι από μια κυβέρνηση που αφου αφομοίωσε και αφόπλισε τεράστια κομμάτια των κινημάτων, μεθοδικά πλέον, προσπαθεί μάταια να διαλύσει τις κοινότητες των εξεγερμένων.

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ
ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΚΑΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ

Η κατάληψη βρίσκεται σε αλληλεγγύη με τους αγώνες για

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ-ΜΕΛΩΝ
ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ
ΠΟΥ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 35 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 8 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΦΘΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ‘’ΣΤΑΣΗΣ’’ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ

Με νέα τους ανακοίνωση που δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιατικού χώρου, αναφέρουν ότι «η κατάληψη του Πολυτεχνείου εξελίσσεται με επιτυχία, ήδη οι πρώτοι πολιτικοί στόχοι για αποκλεισμό πολιτικών και κομματικών οργανώσεων, που καπηλεύονται την εξέγερση, έχουν υλοποιηθεί».

Οι καταληψίες καλούν κόσμο «στην ανοιχτή συνέλευση του κατειλημμένου Πολυτεχνείου στις 8 το βράδυ να στελεχώσουν το εγχείρημα, να κάνουμε την εξέγερση πράξη και να συγκρουστούμε με τις αστυνομικές δυνάμεις».

Σημειώνουν, τέλος, ότι χρειάζονται «φαγητό τσιγάρα και πολεμοφόδια».

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή τους, οι αντιεξουσιαστές ζητούσαν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των απεργών πείνας-μελών του Επαναστατικού Αγώνα, των φυλακισμένων που βρίσκονται σε κινητοποίηση, να απελευθερωθούν οι 35 μετανάστες και μετανάστριες που συνελήφθησαν μετά την εξέγερση στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας και οι 8 μετανάστες που βασανίστηκαν στο «κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη».

Δύο συλλήψεις μετά τα πρωινά επεισόδια στο Πολυτεχνείο -Αλλοδαποί οι συλληφθέντες

Δύο συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές έγιναν από την Αστυνομία, το πρωί γύρω από το Πολυτεχνείο, λίγο μετά τις επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ στην διασταύρωση Πατησίων και Τοσίτσα.

Συλληφθέντες είναι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών.

Παράλληλα, οι προσαχθέντες είναι ελληνικής υπηκοότητας, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την εξέταση τους, διότι δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους. Εν τω μεταξύ, η Αστυνομία βρίσκεται σε συναγερμό, καθώς το Πολυτεχνείο από χτες το βράδυ τελεί υπό κατάληψη. Συγκεκριμένα, ομάδες αντιεξουσιαστών κατέλαβαν το ίδρυμα, αμέσως μετά την λήξη του φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στον χώρο και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ενώ έχουν κλείσει τις πόρτες για να μην εισέλθει κανείς.

Από το πρωί βρίσκονται έξω από το Πολυτεχνείο περίπου 300 άτομα, σύμφωνα με την Αστυνομία, της νεολαίας του ΚΚΕ, που ζητούν να μπουν για να ετοιμάσουν τον χώρο για τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα σε μικρή απόσταση από το ίδρυμα.

Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην ΓΑΔΑ, στην οποία συμμετείχαν αξιωματικοί από όλη την Αττική, προκειμένου να εξεταστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τα μέτρα. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός, εφέτος θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένα τα μέτρα, για την εφαρμογή των οποίων, την Παρασκευή που θα πραγματοποιηθεί η πορεία, θα διατεθούν πάνω από 5.500 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες, ενώ όλη η δύναμη της Αττικής είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Από το πρωί η αστυνομία φρουρεί όλες τις πανεπιστημιακές σχολές του κέντρου της Αθήνας, στις οποίες έκλεισαν οι πόρτες για να εμποδιστούν τυχόν απόπειρες καταλήψεων.

Κατάληψη αναρχικών στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ – «Πολεμική» ανακοίνωση εναντίον των ΜΜΕ

Κατάληψη πραγματοποιούν αναρχικοί στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ. Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, η κατάληψη γίνεται για εκφράσουν την συμπαράστασή τους στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου που κατηγορείται για την αποστολή του "τρομοδέματος" στον Λουκά Παπαδήμο και για την συμμετοχή του σε τρομοκρατικές ενέργειες.
Στο κείμενο που εξέδωσαν μέσα από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, η κίνηση αυτή είναι η ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον 29χρονο. Παράλληλα εξαπολύουν επίθεση στα ΜΜΕ για καλλιέργεια κλίματος «τρομοϋστερίας» και για «μιντιακό κατηγορητήριο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών

«Σήμερα, 15 Νοεμβρίου 2017, καταλαμβάνουμε το κτήριο της ΕΣΗΕΑ ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στο σύντροφο Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου. Επιλέξαμε την Ένωση των δημοσιογράφων, διότι ο ρόλος τους διαχρονικά εξυπηρετεί τα πολιτικά συμφέροντα της εκάστοτε εξουσίας και υπηρετεί την οικονομική ελίτ. Απευθυνόμενοι στην κοινωνία παρουσιάζουν όσους και όσες αντιστέκονται στο καθεστώς ως εχθρούς της. Οι μόνοι εχθροί της κοινωνίας είναι το κράτος και το κεφάλαιο.

Τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 2017, η αντιτρομοκρατική συλλαμβάνει το σύντροφο Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου. Το ένταλμα, που εκδόθηκε από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Ε. Νικόπουλο, αφορούσε στην ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και σε απόπειρα δολοφονίας κατά συρροή, σχετικά με την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο με παγιδευμένο φάκελο. Οι έωλες κατηγορίες του εντάλματος βασίστηκαν σε μίγμα γενετικού υλικού, το οποίο φέρεται να έχει συλλεχθεί και αποθηκευτεί από αντικείμενα μετά το τέλος των συγκρούσεων αντιμνημονιακής πορείας το 2011, όταν ο σύντροφος είχε συλληφθεί. Το εν λόγω μίγμα σχετίζεται αυθαίρετα με αυτό, που σύμφωνα με τις κατηγορίες βρέθηκε σε υπολείμματα στον παγιδευμένο φακέλο μαζί με το DNA του Παπαδήμου. Οι κατηγορίες του εντάλματος σε συνδυασμό με τα πράγματα, που βρέθηκαν στην κατοχή του κατά τη σύλληψη, οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης με βάση τον «αντι-τρομοκρατικό νόμο» (187Α).

Την ίδια μέρα συλλαμβάνεται σύντροφος από το περιβάλλον του Κωνσταντίνου. Είναι πάγια τακτική της αντιτρομοκρατικής να στοχοποιεί άτομα από το συντροφικό και φιλικό περιβάλλον για εκφοβισμό, σε μια προσπάθεια πολιτικής και φυσικής απομόνωσης των συλληφθέντων. Στις 29 Οκτωβρίου, ο Ντίνος οδηγήθηκε στον ανακριτή στο εφετείο για να τελεστεί το ένταλμα σύλληψης και στη συνέχεια στην Ευελπίδων, από όπου πήρε 3ήμερη προθεσμία για να «απολογηθεί» , για την δικογραφία, που σχηματίστηκε από την αυτόφωρη διαδικασία.

«Στοχοποίηση» και της Ελένης Ράικου

Την 1η Νοεμβρίου, μετά την πολύωρη “απολογία” του στον ειδικό εφέτη ανακριτή Νικόπουλο, αποφασίστηκε εσπευσμένα η ειδική μεταγωγή του και η προφυλάκισή του στις φυλακές της Λάρισας. Τοποθετήθηκε μακριά από τον τόπο διαμονής , το οικογενειακό, συντροφικό και φιλικό του περιβάλλον, με σαφή πρόθεση την πολιτική και φυσική εξόντωσή του. Η εντολέας της προφυλάκισης Ε. Ράικου έχοντας χτίσει το προφίλ της “ηθικής και αδιάφθορης” κρατικής λειτουργού από τη θέση, την οποία κατείχε ως εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, αποτελεί ζωντανό παράδειγμα της υποκρισίας της αστικής ηθικής, καθώς γίνεται όλο και πιο γνωστή για τις μεθοδεύσεις και την εκδικητικότητα της απέναντι σε αναρχικούς, οι οποίοι αγωνίζονται.

Βέβαια, κομβικό ρόλο στην υπόθεση έχει και ο ειδικός εφέτης ανακριτής σε θέματα τρομοκρατίας, Ευτύχης Νικόπουλος. Ο συγκεκριμένος «διατελεί μετά τιμής» ως πολιτικός εκφραστής των κρατικών επιδιώξεων και εντολοδόχος της αντιτρομοκρατικής, ασκώντας πολιτικές διώξεις σε συντρόφους, που είτε στέκονται αλληλέγγυα είτε έχουν επιλέξει τη συγκεκριμένη μορφή πάλης. Αυτή του ένοπλου αγώνα. Χαρακτηριστική είναι η εμπλοκή του σε υποθέσεις, όπως αυτές των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και των συγγενικών τους προσώπων, όπως επίσης και της εκπαιδευτικής άδειας του Νίκου Ρωμανού. Στο πρόσωπό του Νικόπουλου, με τη συνεχή υπόδειξη δικαστικών αποφάσεων, συμπυκνώνονται όλα τα χαρακτηριστικά της αντιτρομοκρατικής σταυροφορίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που το κράτος εκδικητικά στέλνει συντρόφους, οι οποίοι διώκονται με τον 187Α, σε απομακρυσμένες φυλακές και έχουν μεταχθεί αμέσως μετά τις συλλήψεις τους. Αυτή η πάγια τακτική είναι μία πολιτική του κράτους, που αποσκοπεί στη δημιουργία μιας “υγειονομικής” ζώνης γύρω από τους συντρόφους, με στόχο την απομάκρυνσή τους από το πολιτικό και αλληλέγγυο περιβάλλον τους, καθώς και το τσάκισμα του ηθικού τους.

Ο «αντι-τρομοκτρατικός»( 187Α ) στοχοποιώντας συντρόφους ως υποψήφιους για να οδηγηθούν στη “γκιλοτίνα” του, προσπαθεί να επιτεθεί πολιτικά στον ένοπλο αγώνα αλλά και σε κάθε δραστηριότητα, που αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της ένοπλης ρήξης με το κράτος. Παράλληλα, η συμμετοχή συντρόφων σε κινήσεις αλληλεγγύης έχει αποτελέσει επιβαρυντικό στοιχείο σε διώξεις με βάση τον 187Α, όπως και στην περίπτωση του Κωνσταντίνου. Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί δηλαδή, χρησιμοποιώντας τα επισκεπτήρια, που έκανε στα πλαίσια της αλληλεγγύης στις φυλακές Κορυδαλλού, με συντρόφους, που κατηγορούνταν για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, προσπαθούν να τον συνδέσουν με την οργάνωση.

Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη στρατηγική δημιουργίας ενός ευρύτερου κλίματος τρομοϋστερίας, που καλλιεργείται από τους αστυνομικούς και δικαστικούς μηχανισμούς του κράτους, με σκοπό την τρομοκράτηση και κατ’ επέκταση αδρανοποίηση της κοινωνίας, έστησαν ένα πλούσιο μιντιακό κατηγορητήριο πριν καν αποδοθούν κατηγορίες εις βάρος του Κωσταντίνου. Για ακόμα μία φορά τα τρομοδικεία ξεκινούν από τα “δελτία των οκτώ”. Χτίζουν το προφίλ του “αδίστακτου τρομοκράτη” για να υπονομεύσουν και να αποπολιτικοποιήσουν τον ένοπλο αγώνα, που αποτελεί ακόμα μια έμπρακτη αμφισβήτηση στο μονοπώλιο της βίας,που θέλει να κατέχει το κράτος. Διαχρονικά και ειδικότερα σε περιόδους κρίσης, η συγκεκριμένη τακτική εξυπηρετεί τη στοχοποίηση όσων αντιστέκονται και τον εκφοβισμό της κοινωνίας, σε μια προσπάθεια πολιτικής οχύρωσης του καθεστώτος.

Ως “Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου” αντιλαμβανόμαστε τον ένοπλο αγώνα και κατ’ επέκταση την επαναστατική αλληλεγγύη, που είναι αναγκαία προϋπόθεση του ,ως αναπόσπαστα κομμάτια του αναρχικού κινήματος στον πόλεμο για την καταστροφή κράτους και κεφαλαίου. Γι’ αυτό το λόγο στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον Κωσταντίνο και σε κάθε σύντροφο, που είναι ψυχή και σώμα πάντα στον αγώνα, γιατί αυτά είναι τα όπλα μας, που δε θα κατασχέσετε ποτέ.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΠΟΛΑ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ – ΕΝΟΧΗΣ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου»

Οι αντιεξουσιαστές καλούν σε σύγκρουση με την αστυνομία στις 8 το βράδυ -Ζητούν τσιγάρα και πολεμοφόδια

Με ανάρτησή τους σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου οι καταληψίες στο Πολυτεχνείο κάνουν κάλεσμα για σύγκρουση με την αστυνομία στις 8 το βράδυ.

Συγκεκριμένα οι αντιεξουσιαστές που πραγματοποιούν από το πρωί κατάληψη στο Πολυτεχνείο καλούν σε ανοιχτή συνέλευση και σε σύγκρουση με την αστυνομία. Παράλληλα ζητούν φαγητό τσιγάρα και πολεμοφόδια.

Η ανάρτηση

Η κατάληψη του Πολυτεχνείου εξελίσσεται με επιτυχία, ήδη οι πρώτοι πολιτικοί στόχοι για αποκλεισμό πολιτικών και κομματικών οργανώσεων, που καπηλεύονται την εξέγερση, έχουν υλοποιηθεί.
Καλούμε κόσμο στην ανοιχτή συνέλευση του κατειλημμένου Πολυτεχνείου στις 8 το βράδυ να στελεχώσουν το εγχείρημα, να κάνουμε την εξέγερση πράξη και να συγκρουστούμε με τις αστυνομικές δυνάμεις.

*Χρειαζόμεστε φαγητό τσιγάρα και πολεμοφόδια

Κατάληψη Πολυτεχνείου

Πρόσφυγας επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί στην πλατεία Αριστοτέλους

Να αυτοπυρποληθεί επιχείρησε πρόσφυγας από τους περίπου εξήντα ανθρώπους που βρίσκονται στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, με πρόθεση να φύγουν για τη Γερμανία, όπου βρίσκονται οι οικογένειές τους.

Ο άνδρας περιλούστηκε με εύφλεκτο υλικό και προσπάθησε να βάλει φωτιά στα ρούχα του, όπως φαίνεται στο βίντεο του thessnews.gr, ωστόσο άλλοι πρόσφυγες έσπευσαν να σβήσουν άμεσα τη φωτιά.

https://www.youtube.com/watch?v=lhjgRYA_MeI

https://player.vimeo.com/video/242905385

https://player.vimeo.com/video/242889565

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...