Λαίλαπα ΝΤΠ κατακαίει Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια: Ο κύβος ερρίφθη για αποτέφρωση και ευθανασία – Και η Εκκλησία κοιμάται τον ύπνο του δικαίου….

Δημοσίευση: 20 Οκτωβρίου 2017, 1:10 μμ

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Μετά την αλλαγή φύλου από τα 15 πάμε για την ελεύθερη ευθανασία και ετοιμάζονται και τα πρώτα αποφρωτήρια… Και η διοικούσα Εκκλησία πάντα ακολουθεί τις καταστάσεις ασθμαίνοντας και αγκομαχώντας και ένοχα αδρανής. Η μοναδική φορά που αντέδρασε έγκαιρα ήταν όταν θίχτηκε από τα λεγόμενα Ραγκούση περι ομοφυλόφιλων Ιεραρχών…

Τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) στον Ελαιώνα προανήγγειλε ο δήμαρχος Γ. Καμίνης προφανέστατα για τα ψηφουλάκια στη μάχη για το ποιος θα κρατήσει τα ηνία από τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ.

Τα ίδια και τα ίδια κάθε λίγο και λιγάκι. Τα ίδια συζητούσαμε πάλι τον περασμένο Μάρτιο όταν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στη Βουλή, απαντούσε για την ίδρυση ΚΑΝ σε σχετικό ερώτημα της κυρίας Άννας Βαγενά, η οποία μάλιστα με αφορμή την τότε αποτέφρωση του συζύγου της γνωστου΄τραγουδιστή Λουκιανού Κηλαηδόνη στην Βουλγαρία, ισχυρίστηκε πως “η αποτέφρωση δεν έχει να κάνει με το θρησκευτικό συναίσθημα και σε όσους πιστεύουν το αντίθετο τους λέω ότι εγώ κάθε μέρα κάνω τον Σταυρό μου προσεύχομαι στην Παναγία”

Προφανώς στο αριστερομπερδεμένο μυαλό κάποιον δεν χωράει πως θεμέλιος λίθος της ορθόδοξης πίστης μας είναι η Ανάσταση του Κυρίου μας και η Δευτέρα Παρουσία.


Τότε ο αρμόδιος υπουργός Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που επιτρέπουν στους Δήμους να δημιουργήσουν ΚΑΝ σε ειδικούς χώρους ή εντός των υπαρχόντων κοιμητηρίων. Ωστόσο, «σκοταδιστικές δυνάμεις» όπως έλεγε, «εμποδίζουν την κατασκευή αποτεφρωτηρίων και το δικαίωμα να επιλέγει κάποιος τον τύπο της κηδείας».

Πόσο εύκολο είναι πάλι σε μια περίοδο που τα οικονομικά της χώρας είναι σε άθλια κατάσταση και η κυβέρνηση εξευτελίζεται καθημερινώς σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, η συζήτηση να εκτραπεί εκ νέου σε άσχετα θέματα; Και ποιος είναι ο μόνιμος “εχθρος”; Η Εκκλησία… Όποτε στριμώχνεται η κυβέρνηση πιπιλάει την γνωστή καραμέλα….

Το πόσο γελοία είναι αυτή η κυβερνητική πρακτική διαφαίνεται και απο το γεγονός πως την ίδια συζήτηση για την καύση των νεκρών πέραν του περασμένου Μαρτίου είχαμε και πριν από ενάμισι χρόνο όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμφάνισε νομοθέτημα που υποχρέωνε τους ιερείς να τελούν νεκρώσιμη ακολουθία ακόμη και σε όσους επιλέγουν αποτέφρωση.

Τότε η ΔΙΣ είχε αντιδράσει και σε ανακοινωσή της ανέφερε:

“Η ΔΙΣ ασχολήθηκε με το εκκρεμές νομοσχέδιο με τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», κατά το άρθρο 21 του οποίου καθένας μπορεί να επιλέξει, μεταξύ άλλων, τον «τύπο τελετής της κηδείας» του και η δήλωση αυτή είναι υποχρεωτική για όλα τα όργανα ή υπηρεσίες «που επιμελούνται της ταφής του νεκρού», αρκεί να μην προσκρούει σε «κανόνες δημόσιας τάξης, υγιεινής ή στα χρηστά ήθη».

Με την παραπάνω γενική διατύπωση παραβιάζεται η θρησκευτική ελευθερία της ορθόδοξης Εκκλησίας, οι ιερείς της οποίας δεν μπορούν διά νόμου να υποχρεωθούν να τελέσουν εξόδιο ακολουθία, εάν κάποιος ζήτησε θρησκευτική κηδεία, αλλά με την ίδια ή άλλη δήλωση είχε επιλέξει την αποτέφρωση της σωρού του.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την σύγχρονη διαδικασία της κατ’ ευφημισμόν «αποτεφρώσεως» μετά την καύση της σωρού σε κλίβανο, ο ανθρώπινος σκελετός ρίχνεται σε ηλεκτρικό σπαστήρα (μίξερ, cremulator), θρυμματίζεται και μετατρέπεται σε σκόνη.

Η Ιερά Σύνοδος αρνείται ότι είναι αξιοπρεπές για τον νεκρό να καεί σε κλίβανο και να θρυμματισθεί σε μίξερ και δεν διακρίνει ιδιαίτερες διαφορές της σύγχρονης «αποτέφρωσης νεκρών» και της «διαδικασίας ανακύκλωσης απορριμμάτων».

Η Εκκλησία θεωρεί το ανθρώπινο σώμα ως ναό του Αγίου Πνεύματος (Α’ Κορ. 6,19) στοιχείο της υποστάσεως του ανθρώπου, που έχει πλασθεί κατ’ εικόνα και ομοίωση του Θεού (Γεν. 1,24) και για τον λόγο αυτό η ορθόδοξη χριστιανική παράδοση αντιμετωπίζει το νεκρό σώμα όχι ως «στερεό απόβλητο», όπως οι απολογητές της αποτέφρωσης, αλλά το περιβάλλει με σεβασμό και τιμή ως έκφραση αγάπης προς το κεκοιμημένο μέλος Της.

Δυστυχώς ορισμένοι Δήμοι αντί να αντιμετωπίσουν την λειτουργική κατάσταση των κορεσμένων ή προβληματικών κοιμητηρίων τους, σπεύδουν να δηλώσουν έτοιμοι για δαπάνες αγοράς οικοπέδων και εξοπλισμού για την εγκατάσταση κέντρων αποτέφρωσης, ουσιαστικά υπονοώντας, ότι όποιος επιμένει στην παράδοση της ταφής, θα συνεχίσει να υφίσταται απαξιωτική μεταχείριση. Μεθοδολογία ακρωτηριασμού δηλαδή, αντί θεραπείας του προβλήματος, που διαιωνίζεται εκβιαστικά υπέρ της αποτέφρωσης, ώστε η τελευταία να διαφημίζεται ως δήθεν αξιοπρεπής για τον νεκρό και λιγότερο δαπανηρή ή μακάβρια για τους οικείους. Στο πλαίσιο αυτό, λαμβάνοντας μέριμνα για τον ορθόδοξο Λαό, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την σύσταση Επιτροπής, η οποία θα υποβάλλει σχετική εισήγηση, ώστε να υπάρξει διαβούλευση της Εκκλησίας με τους αρμόδιους κρατικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς”.

Βέβαια τι έγινε με εκείνη την Επιτροπή και την υποτιθέμενη διαβούλευση ποτέ δεν μάθαμε…

Υπάρχει νόμος από το 2006

Απόδειξη πως πρόκειται για κοροϊδία και επιχείρηση νέου αποπροσανατολισμού του λαού είναι και το γεγονός πως ο νόμος δίνει ήδη τη δυνατότητα για την καύση των νεκρών. Συγκεκριμένα στο Νόμο 3448/2006 Αρθρο 35 αναφέρονται τα εξής :

1. Επιτρέπεται η αποτέφρωση νεκρών, ημεδαπών ή αλλοδαπών, των οποίων οι θρησκευτικές πεποιθήσεις επέτρεπαν τη μετά θάνατον αποτέφρωση.

2. Προϋπόθεση για την αποτέφρωση είναι η προηγούμενη ρητή, χωρίς όρο ή αίρεση, δήλωση του θανόντος για τη σχετική επιθυμία του ή η αντίστοιχη δήλωση των συγγενών του, εξ αίματος ή εξ αγχιστείας, έως και τον τέταρτο βαθμό, κατά σειρά τάξεως. Σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ των συγγενών που βρίσκονται στην ίδια τάξη, η σχετική απόφαση λαμβάνεται από τον Εισαγγελέα, στην περιφέρεια του οποίου φυλάσσεται ο νεκρός. Προκειμένου για ανήλικα τέκνα, η δήλωση γίνεται και από τους δύο γονείς ή από εκείνον που ασκεί τη γονική μέριμνα κατά τα άρθρα 1510 επ. του Αστικού Κώδικα.

3. Η άδεια αποτέφρωσης χορηγείται από το Δήμο ή την Κοινότητα, όπου λειτουργεί το Κέντρο, στο οποίο γίνεται η αποτέφρωση.

4. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθορίζονται οι χώροι δημιουργίας Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών, οι όροι και ο έλεγχος λειτουργίας τους, καθώς και ειδικότερες προϋποθέσεις αποτέφρωσης. Για τον καθορισμό των χώρων αποτέφρωσης νεκρών απαιτείται γνώμη του οικείου Δήμου ή Κοινότητας. Με κοινή απόφαση των ανωτέρω Υπουργών ρυθμίζονται ειδικότερα σχετικά ζητήματα, καθώς και ζητήματα με χαρακτήρα τεχνικό ή λεπτομερειακό.»

Τι έλεγε ο Χριστόδουλος

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω έχει σημασία να αναφερθεί η τοποθέτηση του Μακαριστού Χριστόδουλου σε ημερίδα για το θέμα. «Ἔχομεν, τάχα, ἐξ ἐπόψεως χριστιανικῆς, τό δικαίωμα νά διαθέτωμεν τό σῶμα μας, ὅπως ἐμεῖς θέλομε; Εἶναι δικό μας τό σῶμα γιά νά τό διαθέτουμε, ὅπως θέλομε; Βεβαίως οἱ σύγχρονες δημοκρατικές ἀντιλήψεις θά ἔδιδαν καταφατικήν ἀπάντησιν στό ἐρώτημα αὐτό. Ἀλλά μήπως, ἔτσι, ἀνοίγεται ἕνας δρόμος καί γιά πολλές ἄλλες πρακτικές;

Γιατί, τάχα, θά ἔχω τό δικαίωμα νά διαθέσω τό σῶμα μου μετά θάνατόν μου, ὅπως ἐγώ θέλω, καί δέν θά ἔχω τό δικαίωμα νά ἐπιλέξω τήν ὥραν τοῦ θανάτου μου ἤ καί τόν τρόπον τοῦ θανάτου μου; Μήπως, ἑπομένως, μέ αὐτόν τόν τρόπον διανοίγωμεν καί μίαν ἄλλην διέξοδον διά τήν νομιμοποίησιν τῆς εὐθανασίας; Ἐρωτήματα εἶναι αὐτά, τά ὁποῖα, βεβαίως, καί πρέπει νά ἀπαντηθοῦν. Μπορῶ νά πῶ, ὅμως, ὅτι σύμφωνα μέ τήν διδαχήν τῆς Ἐκκλησίας μας τό σῶμα μας δέν εἶναι κτῆσις μας, εἶναι χρῆσις μας. Ἔχομε τό δικαίωμα νά τό χρησιμοποιοῦμε καί δέν εἶναι ἰδιοκτησία μας. «Οὐκ ἐστέ ἑαυτῶν», γράφει ὁ Ἀπόστολος, «ἠγοράσθητε γάρ τιμῆς».»

Πάντως ο Μακαριστός Χριστόδουλος διευκρίνισε ότι το θέμα δεν είναι δογματικό. «Καί τοῦτο, διότι ὁ τρόπος τῆς ἀποσυνθέσεως τοῦ σώματος δέν ἔχει, κατά κάποιον τρόπον, ἄμεσον σχέσιν μέ τά πιστεύματά μας», σημείωνε. Έδωσε όμως και την άλλη άποψη υπογραμμίζοντας « Μήπως εἶναι μία παράδοσις ἡ ταφή καί ὄχι ἡ καῦσις; Καί ἐάν εἶναι παράδοσις, δέν εἶναι ἀξιοσέβαστος; Καί μήπως διά τῆς παραδόσεως παρεισάγεται, ἐμμέσως, ὄχι ἀμέσως, θέμα δογματικῆς εὐθυγραμμίσεως; Μήπως, μέ ἄλλα λόγια, ἡ μακραίωνη παράδοσις ἐμμέσως ὁδηγεῖ σέ μία πολύ σοβαράν ὑπόστασιν τῆς ταφῆς καί ὄχι τῆς καύσεως;»

Και συνεχίζοντας τόνιζε πως κάποιες παραδόσεις έχουν καθιερωθεί ως «άγραφο δόγμα»…

Τα έωλα επιχειρήματα

Αρκετοί πάντως έχουν επιχειρήσει κατά καιρούς με επιχειρήματα τα οποία έχουν σχέση με την οικολογία, την υγιεινή, τη χωροταξία και γενικότερα με λόγους χρηστικούς , να αντιπαλέψουν την άποψη της Εκκλησίας. Άλλοι αναφέρονται στην αρχαιότητα. Ειδικά για το τελευταίο απαντά ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος στην ίδια ημερίδα λέγοντας: « Ὅπου ἐφαρμοζόταν στήν ἀρχαιότητα ἡ καύση τῶν νεκρῶν συνδεόταν πάντοτε μέ δύο χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Τό ἕνα, ὅτι γινόταν μέ θρησκευτική ἱεροτελεστία, καί τό ἄλλο ὅτι πουθενά δέν ἐφαρμοζόταν ὡς μέθοδος πλήρους ἀποτεφρώσεως, ἀλλά μετά τήν καύση τῶν σωμάτων συνέλεγαν τά ἐναπομείναντα ὀστᾶ, τά τοποθετοῦσαν σέ πολυτελεῖς λάρνακες καί τά ἔθαπταν σέ εἰδικούς τάφους. Δηλαδή, γινόταν καύση καί ταφή σωμάτων καί ὄχι ὁλοκληρωτική καί πλήρης ἀποτέφρωση. Ἡ ἀποτέφρωση σέ εἰδικούς κλίβανους εἶναι νεώτερη συνήθεια, ἄγνωστη στούς ἀρχαίους χρόνους. Αὐτό πρέπει ἰδιαιτέρως νά ὑπογραμμισθῆ.»

Καινούριο-παλιό φρούτο η ευθανασία 

Όσον αφορά δε στην ευθανασία που αναμοχλέυει πάλι η κυβέρνηση κι αυτό το θέμα μασημένη καραμέλα. Το ξανακούσαμε μετά το θάνατο του Αλέξανδρου Βέλλιου.

Η δε γνώμη της Εκκλησίας σχετικά έχει διατυπωθεί με βάση εισήγηση του Μητροπολίτου Φθιώτιδος Νικολάου στη ΔΙΣ στις 14 Δεκεμβρίου του έτους 2000 σε ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.

Συγκεκριμένα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δήλωνε:

«Η ζωή μας αποτελεί υπέρτατο Δώρο του Θεού, η αρχή και το τέλος του οποίου βρίσκονται στα χέρια Του και μόνο ( Ιώβ ιβ’ 10). Αποτελεί τον χώρο μέσα στον οποίο βρίσκει την έκφραση του το αυτεξούσιο, συναντάται η χάρις του Θεού με την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου και επιτελείται η σωτηρία του.

Οι στιγμές της ζωής μας που συνδέονται με την αρχή και το τέλος της, όπως και αυτές της αδυναμίας, του πόνου και των δοκιμασιών μας, εγκύπτουν μία μοναδική ιερότητα και περιποιούν μυστήριο που απαιτεί ιδιάζοντα σεβασμό εκ μέρους των συγγενών, των ιατρών, των νοσηλευτών και της κοινωνίας ολόκληρης. Οι στιγμές αυτές διευκολύνουν την ταπείνωση, διανοίγουν την οδό της θεϊκής αναζήτησης και προκαλούν το θαύμα και το σημείο της θεϊκής χάριτος και παρουσίας.

Η ευθανασία, ενώ δικαιολογείται κοσμικώς ως «αξιοπρεπής θάνατος», στην πραγματικότητα αποτελεί υποβοηθούμενη αυτοκτονία, δηλαδή συνδυασμό φόνου και αυτοχειρίας.

Το λεγόμενο «δικαίωμα στον θάνατο», πού αποτελεί την νομική κατοχύρωση της ευθανασίας, θα μπορούσε νά εξελιχθεί σε απειλή της ζωής των ασθενών πού αδυνατούν νά ανταποκριθούν οικονομικά στις απαιτήσεις θεραπείας και νοσηλείας τους.

Για τούς λόγους αυτούς, η Εκκλησία μας πού πιστεύει στην αθανασία της ψυχής, στην ανάσταση του σώματος, στην αιώνια προοπτική και πραγματικότητα, στους πόνους ως «στίγματα του Κυρίου Ιησού εν τω σώματι ημών» (Γαλ. στ’ 17), στις δοκιμασίες ως αφορμές και ευκαιρίες σωτηρίας, στην δυνατότητα ανάπτυξης κοινωνίας αγάπης και συμπαραστάσεως μεταξύ των ανθρώπων, κάθε θάνατο πού αποτελεί αποτέλεσμα ανθρωπίνων αποφάσεων και επιλογών – όσο «καλός» και αν ονομάζεται – τον απορρίπτει ως «υβριν» κατά του Θεού. Κάθε δε ιατρική πράξη πού δεν συντελεί στην παράταση της ζωής, ως ο όρκος του Ιπποκράτη ορίζει, αλλά προκαλεί επίσπευση της στιγμής του θανάτου, την καταδικάζει ως αντιδεοντολογική και προσβλητική του ιατρικού λειτουργήματος.

Από πλευράς της Ορθοδόξου Εκκλησίας ελήφθησαν και άλλες πρωτοβουλίες για την διαφώτιση και ενημέρωση του λαού επάνω εις το αμφιλεγόμενο θέμα της ευθανασίας.

Στην Ελλάδα επειδή ευδοκιμεί ακόμα η αγάπη δεινοπαθεί η ευθανασία, η οποία δεν φαίνεται προς το παρόν ότι ημπορεί νά ακολουθήσει την πορεία πού ακολουθεί στην Ολλανδία και στις άλλες χώρες της Ευρώπης. Χρειάζεται λοιπόν πολλή προσπάθεια για νά ενημερωθεί ο λαός αντικειμενικά και κυρίως νά τεθούν οι ασφαλιστικές δικλείδες στις αυθαιρεσίες και στην εκμετάλλευση του δικαιώματος της ζωής, το οποίο η καθημερινά αλλοιούμενη κοινωνία των λαών επιζητεί νά το μετατρέψει σε δικαίωμα στο θάνατο».

 • Deadpool_Nikeus

  Just Now
  ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας τρελάνει

  • Assurbanibal

   AXIOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • BABIS

 • HaraldHadrada MERCYLESS

  Καλημερες!πηγα να παρω το επιδομα του παιδιου,το οποιο συμφωνα με το ταξις ειναι 280 ευρω (ειχα παρει αλλα 40 τον απριλη) τελικα ειχαν βαλει 200 και τα 100 τα ειχαν ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ!το κοινωνικο κρατος της αριστερας!

  • Κώστας ο υπομονετικός

   Καλώς τον

   • HaraldHadrada MERCYLESS

    γεια σου ρε υπομονετικε,τελικα ολοι θα κανουμε υπομονη μ αυτους που μπλεξαμε ή θα τα παρουμε τ αρματα και οποιον παρει ο χαρος

    • Κώστας ο υπομονετικός

     Και τα άρματα δεν είναι κακή ιδέα, φτάνει να μην πάρει ο αέρας καμία σημαία πάλι …

 • Assurbanibal

  Μετά απο απαίτηση του Άλεξ απο δω και στο εξής θα έχουμε αυτά…
  https://uploads.disquscdn.com/images/dadbafe66ef00cd928a5b24a88fee4a2fea2c1a4745d5824b3c41aca9d7195d0.jpg

  • Κώστας ο υπομονετικός

   Μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

 • Κώστας ο υπομονετικός

  Μάναααααααα που λένε και οι Ροδίτες

  Προφανώς στο αριστερομπερδεμένο μυαλό κάποιον δεν χωράει πως θεμέλιος
  λίθος της ορθόδοξης πίστης μας είναι η Ανάσταση του Κυρίου μας και η
  Δευτέρα Παρουσία.

  Επίσης λένε πως δημιουργηθήκαμε από το χώμα και χώμα θα γίνουμε,

  όχι από στάχτη σε ένα σταχοδοχείο …

  Σε λίγο θα μας κάνουν και τσιγάρα …

  Και φυσικά, η νεκρώσιμος ακολουθία θα πρέπει να αφορά έναν νεκρό και όχι ένα κουτί στάχτη..

  Είναι σαν να κηδεύεις ένα δάσος … Μια παγανιστική κηδεία ..

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   στο θεμα της καυσης,ας μην ειμαστε ακραιοι,οσοι ειναι χριστιανοι και θελουν κανονικη ταφη δεν εμποδιζοντε

   • Assurbanibal

    Μπορεί να επιλέξει ο πεθαμένος?

    • HaraldHadrada MERCYLESS

     αυτο το κανονιζεις πριν πεθανεις λογικα

     • Assurbanibal

      Βασικά πιστεύω οτι όλα αυτά γίνονται γιατί οι σύγχρονοι ιερείς πιστεύουν οτι θα πληγωθεί το οικονομικό σύστημα που έχει στηθεί γύρω απο τις κηδείες, με τα λουλούδια τα έξοδα της εκκλησίας, τις αμοιβές των παππάδων κάτω απ΄το τραπέζι, τα κάθε είδους κοράκια κλπ κλπ, τα οποία ΔΕΝ προβλέπονται απο την θρησκεία έτσι κι αλλιώς…

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΚΙ ΑΥΤΟ,ΤΡΙΗΜΕΡΑ,ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ,ΤΡΙΜΗΝΑ,ΕΝΝΙΑΜΗΝΑ,ΧΡΟΝΟΥς,ΜΙΛΑΜΕ για χρημα,

     • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

      Αποκλείεται..!

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      βασικα κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να κανει πολυδαπανη κηδεια,οι συγγενεις ξηλωνονται για να τιμησουν τον νεκρο

     • Jorge Melissas

      Το πρόβλημα είναι ότι θέλουν και να κάνουν θρησκευτική κηδεία και να αποτεφρωθούν. Η Εκκλησία λοιπόν σου λέει αν θέλεις να αποτεφρωθείς είσαι ελευθερος, αλλά εμείς δεν θα σε »διαβάσουμε»

      Είναι περίπου σαν τον πολιτικό γάμο μπορείς να επιλέξεις ή πολιτικό στο Δημαρχείο ή θρησκευτικό στην Εκκλησία.

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      δεν γινονεται να ταχεις ολα,αφου δεν προβλεπεται απ την θρησκεια πρεπει να επιλεξεις,παντως και η καυση δεν ειναι φτηνη ,ακουσα για 4-5 χιλιαρικα

     • Jorge Melissas

      Εγώ διάβασα για 500€ εδώ ενώ στην βουλγαρία 800.€

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      ισως κανω λαθος

     • Assurbanibal

      Δε νομίζω να υπάρχει τέτοιο πρόβλημα Γιώργη. Κι αν υπάρχει θα είναι μηδαμινό το θέμα.

     • Jorge Melissas

      Αυτό είναι το πρόβλημα θέλουν αν διάβασες επιμελώς το άρθρο να υποχρεώσουν την Εκκλησία να »διαβάζουν» το νεκρό και μετά να τον πάνε για αποτέφρωση και ( όχι καυση ) όπως έκανε και ο μίστερ »Τζαμπο» με τον γιο του, τον πήγε Εκκλησία και μετά Βουλγαρία για αποτέφρωση. είναι βλέπεις και το κοινωνικό στάτους.

 • BABIS

  Κογκρέσο: Βάζει “πλάτη” για την αναβάθμιση των ελληνικών F-16;
  http://www.defence-point.gr/news/kogkreso-vazi-plati-stin-anavathmisi-ton-ellinikon-f-16

 • Γιώργος fs.

  Πράσινη ανάπτυξη του στρατηγικού σχεδιαστή Καρανίκα!!
  Δεν χαζογελάει τυχαία ο Τσίπρας!!😆😆😆😆😆

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΧΑΣΙΣΙ Γ@ΜΙΣΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ.

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   προτιμας να φευγουν δισεκατομμυρια στην Αλβανια και να κονομανε οι αλβανοι?οι οποιοι φερνουν χασισι γεματο δηλητηρια και θα ψοφολογησουν ολοι οι χασικληδες απο καρκινο?υπ οψιν οτι οι χρηστες χασις δεν ειναι τοξικομανεις,το χασις δεν ειναι ναρκωτικο αλλα ψυχοτροπο και λιγοτερο επικινδυνο απο το αλκοολ

   • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

    ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΧΑΣΙΣΙΟΥ…
    LEGALIZE IT.

    • HaraldHadrada MERCYLESS

     το ιδιο ειναι,διαφορετικη ποικιλια,αυτο που παιζει ρολο ειναι η περιεκτικοτητα σε καναβινοειδη και καναβινολες

 • Assurbanibal
 • Γιώργος fs.
  • Deadpool_Nikeus

   Dope

 • Assurbanibal
  • Γιώργος fs.
  • Spyros Spyropoulos

   Ντροπη που τον αφηνουν να μιλαει σε μια γλωσσα που δεν ξερει και γελανε ολοι μαζι του! Queue=ουρα απο κοσμο…..η ουρα του ζωου λεγεται tail……

   • HaraldHadrada MERCYLESS

    καταξευτιλιστηκαμε!ποση ξευτιλα θ αντεξουμε πια!

   • Deadpool_Nikeus

    ούτως ή άλλως, η έκφραση που λέμε στα Ελληνικά, δεν μεταφέρεται αυτούσια στα Αγγλικά…υπάρχει άλλη έκφραση

  • Deadpool_Nikeus

   Ιt will laugh and the colourfull goat.

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ
  • Assurbanibal

   Κάτω αριστερά γράφει Σερβία ή μου φαίνεται?

   • Γιώργος fs.

    Και η Σερβία δική μας είναι!!!

    • Deadpool_Nikeus

     εκτός αν πουλήσουμε τα Block-30 στη Κροατία

   • Γιώργος fs.

    Είναι τα Σέρβια….δίπλα στην Κοζάνη!!

    • Deadpool_Nikeus

     είναι στα σύνορα της «Σουρδίας» :P
     το χωριό του πατέρα μου είναι κοντά στα Σέρβια

     • Γιώργος fs.

      Περνάω κάθε καλοκαίρι πηγαίνοντας για Πτολεμαΐδα.

     • Deadpool_Nikeus

      από που ξεκινάς?

     • Γιώργος fs.

      Κορινθος !!

     • Assurbanibal

      Και πού τελειώνεις?

     • Deadpool_Nikeus

      Πτολεμαΐδα, το έγραψε

     • Γιώργος fs.

      Έχω απαντήσει από πάνω!

     • Deadpool_Nikeus

      οπότε κλασικά περνάς Ελασσόνα, Σαραντάπορο…το χωριό μας είναι το Λιβαδερό.
      εκείνος ο δρόμος κάνει μόνο για Super ειδική για το WRC

     • Spyros Spyropoulos

      Εισαι δηλαδη Σουρδος………ειχα εναν λοχια απο εκει φωτια και λαυρα!!!

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      λυπαμαι που το λεω αλλα οι Μακεδονες ειναι οι πιο πατριωτες απ ολους τους υπολοιπους Ελληνες

     • Deadpool_Nikeus

      όχι όλοι…έχουμε κάτι «περίεργους» που δεν θέλουν να λένε ότι είναι «Έλληνες»…καταλαβαίνεις που το πάω….

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      γνωστο,αλλα ειναι λιγοι απ οσο ξερω

     • Deadpool_Nikeus

      λίγοι..αλλά αν τους αφήσεις να αλωνίζουν, πολλαπλασιάζονται…

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      εδω φταιει το κρατος,αφηνει καποιους να μιλανε αντεθνικα και δεν τους κοβει τα ποδια παρα ευλογει τα ουρανια τοξα και τετοιες αηδιες

     • Deadpool_Nikeus

      εδώ τους αφήνουν να οργανώνουν συνδέσμους οι οποίοι μάλιστα έχουν το δικαίωμα επιδότησης!!!!!

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      τα ιδια θα γινουν και στην θρακη,απο παλια οι αριστεροι ξεπουλαγαν Μακεδονια-Θρακη

     • Deadpool_Nikeus

      όχι…το χωριό μας συγκαταλέγεται εκτός Σουρδίας….Χασιώτες ήταν,
      αλλά από το χωριό μας καταγόταν και ο Γιαγκούλας ο Ληστής

   • HaraldHadrada MERCYLESS

    Σέρβια ΚΟΖΑΝΗς!

   • Deadpool_Nikeus

    Σέρβια Κοζάνης, πόλη

    • Assurbanibal

     Δεν το γνώριζα!

     • Deadpool_Nikeus

      παραδίπλα είναι και ο Βελβεντός και κοντά η λίμνη Πολυφήτου

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      ωραια μερη!

     • Deadpool_Nikeus

      ευλογημένα

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      οντως ,παρ ολα αυτα η Μακεδονια ειναι πρωτη στην ανεργια,ας ειναι καλα οι αλητες που κυβερνησαν και κυβερνουν

     • Deadpool_Nikeus

      η Κοζάνη, την περίοδο 2006-2009 είχε 60% ανεργία

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      εχω να παω απο παιδι σ αυτα τα μερη,λεω την ανοιξη να καβαλησω και ν ανεβω να παω και Βεργινα μουσειο κλπ

     • Deadpool_Nikeus

      αν θες να πας, ωραία περίοδο στη Κοζάνη είναι τις Απόκριες

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      χειμωνα εχει το παιδι σχολειο,και δεν μπορω να παω με την μηχανη επισης λογω καιρου

     • Deadpool_Nikeus

      α τότε αλλάζει το πράγμα…εφόσον έχεις και μηχανή…
      Καλά πάντως είναι και το Πάσχα

     • Γιώργος fs.

      Και απέναντι η Νεράιδα με την υπέροχη θέα!!

     • Deadpool_Nikeus

      βεβαίως…

     • Spyros Spyropoulos

      Ειδες για να εχεις πεθερα απο την περιοχη,ποσα ξερεις Γιωργο?

     • Spyros Spyropoulos

      Οταν υπηρετουσα την θητεια μου στον Στρατο υπηρχε η απειλη, «Θα σε στειλω στα Σερβια Κοζανης»……..

   • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

    Φρόνημα παράγουμε αγαπητέ όσο θες. Τα άλλα όλα τα εισάγουμε…

 • SHAKA_ZULU

  Σ-Α-Ν-Ο!

  • Γιώργος fs.

   Χ-Ο-Ρ-Τ-Ο.

   • Spyros Spyropoulos

    Φ-Ο-Υ-Ν-Τ-Α

 • ταξιδευτής

  αμα θελουμε να λεμε τα συκα συκα κ τη σκαφη σκαφη
  αυτη τη στιγμη ο Ελληνας που μενει σε πολη(στα χωρια ειναι αλλα τα κοστολογια)
  για να κηδεψει κ να κρατησει σε νεκροταφειο το συγγενικο του προσωπο για 3 χρονια
  ….θα χρειαστει πανω απο 5.000ευρω
  ….οι ιδιοι δυστυχως δημιουργησαν την αναγκη της καυσης….αλλιως δεν θα περναγε απτο μυαλο κανενος πολιτη

 • SHAKA_ZULU

  ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΑΙΣΧΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ. ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ. ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  Ενδιαφέρον της αμερικανικής Tesla για συναρμολόγηση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη

  Posted on Οκτώβριος 20, 2017 by ΔΙΚΑΙΟΣ Γ •
  Σχολιάστε

  Ενδιαφέρον της αμερικανικής Tesla για συναρμολόγηση ελικοπτέρων
  στην Αλεξανδρούπολη Ο αμερικανικός κολοσσός Tesla, η κορυφαία στην
  παραγωγή νέας γενιάς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων αλλά και οικιακής
  ενέργειας, φωτοβολταϊκών και άλλων παρεμφερών δράσεων, έχει εκδηλώσει
  έντονο ενδιαφέρον για την Μονάδα Συναρμολόγησης Ελικοπτέρων που θέλουν
  να δημιουργήσουν οι ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη. Η Tesla, σύμφωνα με
  αναφορές που υπάρχουν στον … Συνέχεια →https://national-pride.org/2017/10/20/343953/

 • SHAKA_ZULU

  ΣΥΡΙΖΑ. Η ΜΑΚΡΑΝ ΠΙΟ ΕΜΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΣΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ.

 • Jorge Melissas

  » Η ευθανασία, ενώ δικαιολογείται κοσμικώς ως «αξιοπρεπής θάνατος», στην
  πραγματικότητα αποτελεί υποβοηθούμενη αυτοκτονία, δηλαδή συνδυασμό φόνου
  και αυτοχειρίας.»
  Πόσοι άραγε κατ’ όνομα ορθόδοξοι χριστιανοί γνωρίζουν ότι υπάρχει η <> την οποία διαβάζουν οι Ιερείς σε κάποιον ψυχοραγούντα.

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ
  • Assurbanibal

   ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ

 • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο
  • SHAKA_ZULU

   Βγάζεις στη φόρα προσωπικά μου δεδομένα?

 • Spyros Spyropoulos

  Ο Αρχιεπισκοπος αντι να κινητοποιησει τον πιστο λαο, περι αλλα τυρβαζει! Χθες ηταν στην Καλαματα και τον αναγορευσαν επιτιμο διδακτορα στο Πανεπιστημιο Πελοποννησου…..αλλα λογια ν’αγαπιομαστε δηλαδη!!!

 • ταξιδευτής

  δε παιρνω θεση…ουτε για την καυση….ουτε για την ευθανασια….μεγαλη μπουκια φαε…μεγαλες κουβεντες μη λες

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

  «Εύγε παιδί μου, έκανες το καθήκον σου». Η φράση του στρατηγού Καλλάρη πάνω από το πτώμα του παιδιού του, που το έστειλε άρρωστο στην πρώτη γραμμή. Έχασε και άλλον γιο στη Μ. Ασία…
  http://www.mixanitouxronou.gr/wp-content/uploads/2014/09/jghg-700×541.jpg
  http://www.mixanitouxronou.gr/evge-pedi-mou-ekanes-to-kathikon-sou-i-frasi-tou-stratigou-kallari-pano-apo-to-ptoma-tou-pediou-tou-pou-to-estile-arrosto-stin-proti-grammi-echase-ke-allo-gio-sti-m-asia/

 • Ναυτάκι Ζουμπουρλούδικο

  ALEXIS THE (H)EMPEROR!

 • Παπαγαλος ο Παιχταρας

  Αφου εφαγαν τον Χριστοδουλο…ειναι ευκολα τα πραγματα πια.
  Τον εβγαλαν απο τη μεση και ο δρομος ειναι ανοιχτος και τα σκυλια δεμενα.
  Ιερωνυμος και Αλεξης θα κανουν αυτα που τους εχουν διαταξει!

 • Κώστας ο υπομονετικός

  Η ευθανασία είναι η μεγίστη άρνηση της ύπαρξης, η μεγίστη προδοσία απέναντι στο Θεό, το Χριστό και την Παναγία. Από τη στιγμή που βαπτιζόμαστε, παίρνουμε μέσα μας την ευλογία της Αγίας Τριάδας. Κανείς άνθρωπος δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή κανενός και φυσικά τη ζωή του, μόνο ο Θεός και όποτε το κρίνει Εκείνος μόνο απαραίτητο.

  Δεν είμαστε θεοί για να κρίνουμε τις αμαρτίες μας, για να κάνουμε απολογισμό για το πότε πρέπει να φύγουμε.

  Κι αν πονάμε από αρρώστεια ή από θλίψη, αυτά είναι κάθαρση του σώματος και της ψυχής για να μας υποδεχτεί καθαρούς η Βασιλεία των Ουρανών.

  Γέρων Κωνσταντίνος ο υπομονετικός

 • Γιώργος fs.
  • Deadpool_Nikeus

   Renault Espace

  • firestormLouis

   Ειναι το Renault PERNO?

  • Παπαγαλος ο Παιχταρας

   Renault πατουρα

   • PatmosI

    Το θέλω για τεστ ντράιβ!!!

  • Κώστας ο υπομονετικός

   Ρενό ξαπλωτό οχτώ

  • firestormLouis

   Ειναι το Renault la pouten?

  • Spyros Spyropoulos

   Κωλε γκαμπριολε……

   • firestormLouis

    Χαχαχα!!!Και γαλοφονος και επαναστατης!!

  • firestormLouis

   Αυτο δεν ειναι Renault !!Aυτο ειναι η πλατεια Αριστοτελους!!

   • Deadpool_Nikeus

    το λες και «Λεωφόρος»

    • firestormLouis

     Η λεωφορος του ποθου!!

     • Deadpool_Nikeus

      «μπαινω-βγαίνουν» τα βαγόνια

  • PatmosI

   Ρωτώ ξανά…..ξέρει κανείς πως έμπενε η Μαίρη Πόπινσ στις φωτογραφίες;;;;;;;;;;

  • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

   Ποιό Ρενώ ;;;

 • © Proud to be Greek

  Ας δώσουν το καλό παράδειγμα οι βουλευτές του «Δημοκτρατικού Τόξου» οι τόσο φιλελεύθεροι, τόσο ουμανιστές και φεντεραλιστές.
  Ας κάνουν ευθανασία και μετά ας αποτεφρωθούν.
  Θα έχουν προσφέρει στον τόπο τόσο όσο δεν προσέφεραν σε όλη τους την ζωή.

  • Assurbanibal

   1000+++++++++2000=======3000

 • SHAKA_ZULU

  Δεν υπάρχει ούτε κράτος, και τώρα ούτε εκκλησία. Είμαστε μόνοι μας, εναντίον τους. Κανονίστε την πορεία σας.

  • Γιώργος fs.

   Έχουμε ιεραποστόλους.

  • Deadpool_Nikeus

   έλα, ρίξε τον χορό του Βουντού τώρα…

  • Κώστας ο υπομονετικός

   Πιστεύω ακράδαντα πως ο πολύς κόσμος, ο λεγόεμνος «όχλος» θα γίνει ένα με την πραγματικότητα και μάλιστα χωρίς καν να διαμαρτυρηθεί, αφού ημιμάθειά του τον οδηγεί να ακούει πιστά το χαζοκούτι

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   και το 1821 οι παπαδες ηταν χωρισμενοι

   • Deadpool_Nikeus

    οι «βολεμένοι» και μη…κλασικό από ανέκαθεν

    • HaraldHadrada MERCYLESS

     τα ιδια συμβαινουν και τωρα ,και παντα

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ
 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ
 • SHAKA_ZULU

  ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΣΚΑΙ ΚΑΙ Ξ Υ Λ Ο ΣΕ ΑΠΑΝΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ OPINION-MAKER ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ. Ξ Υ Λ Ο ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

  • Assurbanibal

   Τι άκουσες?

   • SHAKA_ZULU

    Ό,τι ακούω από το ΣΚΑΙ μου προκαλεί αναγούλα. Θέλω να γίνει σεισμός κάτω από το ΣΚΑΙ και να βουλιάξουν στον ΑΔΗ.

   • Γιώργος fs.

    Ο Ζουλού είναι ολοφάνερο πως λατρεύει τον Σκάι!!😆😆😆

    • SHAKA_ZULU

     σε κοιτάζω και…κοχλάααζει το καζάνι…..

     • Γιώργος fs.

      Δεν χωραω σε κανένα καζάνι!!😉😉☺

     • Assurbanibal

      Your brains took airs!

     • SHAKA_ZULU

      PIG!

     • Deadpool_Nikeus

      Πορτογάλος, Ιρλανδός ή Έλληνας?

     • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

      Άσε ρε Άγριε … τον παχαίνω τόσον καιρό για να μου τον φας εσύ ;;
      ΟΥΣΤ !!!

  • SHAKA_ZULU

   Κοσιώνη, Μπουσδούκου, Χατζής, Πάρτα-όλα-σάλτε, Τσίμας ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΞΥΛΟ! ΞΥΛΟ! ΞΥΥΛΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!! ΑΙΩΝΙΟ!!!!!!!!!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

   • PatmosI

    Ευθανασία και αποτέφρωση….στη περίπτωσή τους είναι χρήσιμα και τα δυο.

    • HaraldHadrada MERCYLESS

     για να γλυτωσουμε το εξοδο της ευθανασιας προτεινω να τους καψουμε ζωντανους

     • PatmosI

      Σωστός είναι ακριβά τα φάρμακα… πέταμα ως έχει στην υψικάμινο να εξαερωθουν…

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   ντε φακτο τσιρακια της ΝΤΠ

 • Apache3

  Διαφωνω καθετα με την ευθανασια, οχι για θρησκευτικους λογους αλλα ηθικους. Οσο για τα αποτεφροτηρια καλως να γινει γιατι εκτος το οτι πολυς κοσμος θελει αλλα δεν μπορει να παει στο εξωτερικο, θα κοπει ο βηχας στα παπαδαρια που γδυνουν και κατακλευουν τους ανθρωπους που ζουν τον πονο και το δραμα τους.

 • Βήρυλλος

  Ο «θεμέλιος λίθος της ορθόδοξης πίστης μας είναι η Ανάσταση του Κυρίου μας και η Δευτέρα Παρουσία» αλλά κανείς (σχεδόν) πιστός χριστιανός δεν θέλει να γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού διότι θα προηγηθεί αυτής η συντέλεια των αιώνων που θα γίνει με πόλεμο.

 • Κώστας ο υπομονετικός

  Καταδικάζω την αποτέφρωση.

  Ο Θεός μας έπλασε από νερό και χώμα,

  όχι από αλισίβα ..

 • Assurbanibal

  their paint has passed.

  • Deadpool_Nikeus

   Am I putting horseshoes on cicadas?

  • Κωνσταντίνος Κομνηνός

   ..δεϋ’ β ιτεν δειρ μπρεντσ…

   • Assurbanibal

    I wiil change your lights!

    • SHAKA_ZULU

     You sat the boat.

    • Κωνσταντίνος Κομνηνός

     μπετερ φαιβ ιν γιορ χαντ, δαν τεν του εξπεκτ..

     • Assurbanibal

      Then come to have a three-blanket party!

     • Κωνσταντίνος Κομνηνός

      μιλκ χεαρ εντ κατινγκ ταρτλς

     • Deadpool_Nikeus

      B***jobs blue and green and pardal.

     • SHAKA_ZULU

      We told him to fart, and he shit.

     • Deadpool_Nikeus

      Penis and awe.

    • Spyros Spyropoulos

     Flies the donkey,flies……

     • SHAKA_ZULU

      Ζους γκατ φουκντ.

     • Deadpool_Nikeus

      Of the Saint Cock’s eve.

     • Assurbanibal

      At the ON-OFF (στο άψε σβήσε)

     • Deadpool_Nikeus

      If February februarizes it will smell summer, but if he gets angry he will bury us in the snow.

     • Assurbanibal

      χαχαχαχαχαχαχαχαχα ARE YOU WORKING ME????

     • Deadpool_Nikeus

      The much ficki-ficki makes the mind (apple) Firiki.

     • Spyros Spyropoulos

      Ficki-ficki and eat one firiki!

     • Assurbanibal

      GO IN DOGS AND MAKE
      FLOUR

     • Deadpool_Nikeus

      αυτό αφιερωμένο στον Πρωθυπουργό να το λέει στους Δανειστές για την αξιολόγηση:
      The fast and charm it has

     • Assurbanibal

      XAXAXAXA

     • Deadpool_Nikeus

      Eat eyes fishes and the belly roundstreet.

     • Assurbanibal

      I SMELLED MY FINGERNAILS

     • Deadpool_Nikeus

      It will eat the fly iron and the mosquito steel.

     • SHAKA_ZULU

      We too-much-shit it.

     • Deadpool_Nikeus

      Ι did them on me.

     • SHAKA_ZULU

      The mermaid, and charm it has….

     • SHAKA_ZULU

      The wise man’s kids, before they get hungry, they cook.

     • Deadpool_Nikeus

      The brains in the rails.

     • Spyros Spyropoulos

      xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa…..gelo sta agglika!!!

     • Deadpool_Nikeus

      φαντάζεστε να το έλεγε αυτό ο Τσίπρας?

     • SHAKA_ZULU

      Ένυθινγκ δε φοξ κανοτ κατς, ιτ μέικς δεμ χάνγκερς.

     • SHAKA_ZULU

      Γουατέβερ γιου ρεμέμπερ, γιου γκετ χάπυ.

     • Assurbanibal

      DON’T STUCK YOUR TONQUE OUT!

     • Spyros Spyropoulos

      Tongue…….xaxaxaxa

     • Assurbanibal

      IT WILL RAIN CHAIRLEGS ON TUESDAY.

    • SHAKA_ZULU

     The horse, shit itself in the halon.

   • SHAKA_ZULU

    Fatme shit herself in the geniglass.

    • Assurbanibal

     GENIGLASS?

     HOHOHOHOHHOHOHOHOHHOHO IN ENGLISH!

     • Deadpool_Nikeus

      Hellowings to the power.

    • Spyros Spyropoulos

     Vasilo shit on the wooden bridge………

     • SHAKA_ZULU

      In every wedding and joy, Vasilo is first.

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

  ΜΠΡΕΕΕ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ
  https://youtu.be/zvdivybDa1Q

 • Γιώργος fs.

  Καμμένος: Το Κογκρέσο μπορεί να αποφασίσει η αναβάθμιση των F-16 να είναι «δωρεάν βοήθεια» στην Ελλάδα!

  • Κωνσταντίνος Κομνηνός

   ,,,ο ορισμός του πολιτικού λόγου….μπορεί να – μπορεί και να μην να…

   μιλκ χεαρ εντ κατινγκ ταρτλς..

   • Γιώργος fs.

    Απίστευτο λαμόγιο ο Πανάρας!!

   • Assurbanibal

    THE FLY ATE IRON AND THE MOSQUITO ATE
    STEEL

    • Κωνσταντίνος Κομνηνός

     ..τεικ εν εγκ εντ κατ ιτ….

     • Spyros Spyropoulos

      Take an egg and hair it…..

     • Assurbanibal

      I AM NOT SPOILING MY SUGARY

     • Spyros Spyropoulos

      XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA………..

     • Jorge Melissas

      <> μτφ. πάρε το αυγό και κούρευτο.
      Όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

   • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

    DON’T MAKE DIZZY MY BALLS

    • Assurbanibal

     XAXAXAXAXAXAXAXAXAXA

    • Κωνσταντίνος Κομνηνός

     ..εντ ιφ γιου αρ πριστ γκοου γουιθ γιορ λαΪν…

     • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

      I COME FROM TOWN AND ON THE TOP CINNAMON

     • Deadpool_Nikeus

      Cool become the corks and dive.

     • Κωνσταντίνος Κομνηνός

      …δε @ γκοουζ του ριβερ (τραντισιοναλ σονγκ)

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

  ΜΠΡΕΕΕΕ ΤΕΤΟΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
  Counter-electronics High-powered Microwave Advanced Missile Project (CHAMP)
  https://youtu.be/zsQWWQFQWkA

 • © Proud to be Greek

  Ας δώσουν το καλό παράδειγμα οι βουλευτές του «Δημοκτρατικού Τόξου» οι τόσο φιλελεύθεροι, τόσο ουμανιστές και φεντεραλιστές.
  Ας κάνουν ευθανασία και μετά ας αποτεφρωθούν.
  Θα έχουν προσφέρει στον τόπο τόσο όσο δεν προσέφεραν σε όλη τους την ζωή.

  • Jorge Melissas

   ΑΜΗΝ!!!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Assurbanibal

   IT IS NOT PLAY-LAUGH

   • Κωνσταντίνος Κομνηνός

    ..δε κρουκ πεκερ νερβους γουιδ χεαρς..

   • RED OR DEAD

    IT ARRIVES!!!STOP OR WE WILL CHANGE YOUR DIESEL!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!;)
    ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΑΠΕΣΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΦΊΛΟΥΣ!!!;)

    • Spyros Spyropoulos

     Καλησπερα συγγαυρε και αδελφε Ρεντ!

 • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

  Τι διάολο … κατά λάθος πρέπει να μπήκα σε φορουμ του Τσύριζα, γεμάτο «Αγγλικά Τσίπρα» είναι !!!

  • Γιώργος fs.

   Ο Ασσούρ έχει ρέντα σήμερα και κανει εξάσκηση στα Αγγλικά του!!

   • SHAKA_ZULU

    It doesn’t take you.

    • Assurbanibal

     HIS EAR DOES NOT SWEAT

     • SHAKA_ZULU

      Are you selling madness to me? Cauz I don’t buy.

     • Assurbanibal

      DON’T MAKE THEM SALAD.

     • SHAKA_ZULU

      LOOK THE WEATHER HE CHOSE, DIAK TO TAKE ME!

     • SHAKA_ZULU

      Cry me mother, cry me, the night with moon.

  • Deadpool_Nikeus

   έχουμε καλό «δάσκαλο»

   • SHAKA_ZULU

    Don’t put your nose where they don’t seed you.

    • Deadpool_Nikeus

     Of the slanting d**k the hair it blamed to her.

     • SHAKA_ZULU

      The old man, goes either by falling or by shitting.

     • Deadpool_Nikeus

      The m*st*rb*tion goes cloud

     • SHAKA_ZULU

      I think you have mounted the bamboo.

  • Deadpool_Nikeus

   Little sheep white and fat, its mother’s pride.

   • SHAKA_ZULU

    Big sheep, black and thin, the wolf’s xeftil.

    • Deadpool_Nikeus

     Whoever gets mixed with the roughages, is eaten by the chicks.

   • SHAKA_ZULU

    Everything he chews, the Spoon-ian.

  • firestormLouis

   Θα ξεχασω και αυτα που ξερω!!

   • Γιώργος fs.

    Βάλε μια τάξη φίλε Λούη!!

    • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

     Να φωνάξουμε την Φρουρά ..

    • firestormLouis

     Η ζωη δεν ειναι δικαιη φιλε Γιωργο!
     Αλλοι τρωνε χαβιαρη και αλλοι τρωνε καμηλες !!

     • Deadpool_Nikeus

      έχω φάει σαλάμι καμήλας…

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      παστουρμα!ειναι κομματακι σκληρος αλλα αυτο ειναι το κολπο,τον ξεζουμιζεις ωρα

     • Deadpool_Nikeus

      όχι παστουρμά…κανονικό σαλάμι, σαν λουκάνικο

     • firestormLouis

      Αυτο ειναι φυσικο !Αφου εισαι ο Deadpool !

     • RED OR DEAD

      Σαμπάνια,χαβιάρι
      και Βελουχιώτη Άρη!!!Χαχαχαχαχα!!!;)
      https://uploads.disquscdn.com/images/12a062dfb75060253b90925d74680edb1f9273850600daf0750885f975690d14.jpg

     • firestormLouis

      Ωραιο χαχαχαχαζ

     • firestormLouis

      Ωραια το ειπες Χαχαχαχα

   • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

    χαχαχαχαχαχαχαχαχχααα

   • Assurbanibal

    YOU ARE ABOVE RIVERS!

    • firestormLouis

     Μην μου μιλας I HAVE MY CLOTHES
     Στην Ελλαδα απο οτι θυμαμαι λετε «εχω τα ρουχα μου»

     • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

      Ωπατις … πέρασε και εκεί ο νόμος για «αλλαγή» ;;;
      ΕΣΧΟΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ !!!

     • Deadpool_Nikeus

      σε αυτό το θέμα δεν το έγραψες σωστά

      ECXOZ

     • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

      OYST RE !!!!

     • Deadpool_Nikeus

      OYCT …

  • Assurbanibal

   NOW YOU WILL PAY FOR THE BRIDE!

   • RED OR DEAD

    Now u will pay the marble!!!;)

  • Deadpool_Nikeus

   Listen to see…. πρέπει να μάθουν οι ξένοι έτσι να μιλάνε

  • SHAKA_ZULU

   Don’t sell mag to me.

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

  ΜΠΡΕΕΕΕ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ ΦΕΡΡΙ ΜΠΟΟΥΤ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ;;;
  «ΣΟΥΡΤΑ ΦΕΡΤΑ ΜΠΑΠΟΡ»

 • Deadpool_Nikeus

  What honey will be done, Μr Prothupourgos?

  • Assurbanibal

   lol

   • Deadpool_Nikeus

    If the cock was violin, many would play it.

   • Deadpool_Nikeus

    (Tι μέλλει γενέσθαι…)

    • Assurbanibal

     Ναι ρε το κατάλαβα!

    • Spyros Spyropoulos

     Το καταλαβαμε……χαχαχαχα

     • Deadpool_Nikeus

      δεν ξέρω αν ο Τσίπρας το κατάλαβε…μάλλον μας διαβάζει τώρα

 • HaraldHadrada MERCYLESS

  εισατε ολοι σας απιθανοι!να μαζεψουμε αυτα που γραψαμε να τα στειλουμε στον Τσιπρα για μελετη

  • Deadpool_Nikeus

   My dudeness left me.

 • Assurbanibal

  HE GOT ME OUT
  WHITEFACED

 • ΕΡΝΤΟΓΚΕΪ

  ΜΠΡΕΕΕΕ ΤΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ;;
  “ ΜΠΑΜΠΕΣ ΜΠΑΠΟΡ”

  • Deadpool_Nikeus

   τι κάνει νιάου νιάου στη μέση του Ωκεανού?

   Η Φρεγάτα

 • HaraldHadrada MERCYLESS
 • SHAKA_ZULU

  SISTERS AND PALICARS,ΤΗΕΥ BECAME YARN AND SKEINS.

  • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

   AMET !!! COME TO EAT YOUR EGG …

 • Deadpool_Nikeus

  Whatever we eat, whatever we drink and whatever snatch our ass!

  • SHAKA_ZULU

   I am writing you on my old shoes.

   • Deadpool_Nikeus

    It will take you and it will lift you up!

    • SHAKA_ZULU

     I’ll take you to my wedding so that you’ll say next year.

 • Κωνσταντίνος Κομνηνός

  …γουεδερ μπρινκσ δε σοσατζεσ, γουεδερ δε σαϊντμπερντς…

  • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

   Ωπ !!! Αλέξη εσύ ;;; Μεγάλη μας τιμή …

 • SHAKA_ZULU

  Anyway, I’m not spoiling my sugary.

  • SHAKA_ZULU

   Keep playing your violin.

   • SHAKA_ZULU

    Better donkey tying, rather than donkey searching.

    • SHAKA_ZULU

     What have you had John? What have I had always!

   • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

    …bird ..

    • SHAKA_ZULU

     Not John, LITTLE John.

    • Doctor

     Θρι μπερτνς αρ σιτινγκ…

  • Κων. Συνέσιος

   Τell Tsipras that He wiil take from three the biggest….

 • Κων. Συνέσιος

  Ἡ ἀλήθεια εἶναι πὼς οἱ προτιμῶντες τὴν ἀποτέφρωση στέλνονται στὴν Βουλγαρία μὲ κόστος 8.000 εὐρὰ ( γιατὶ νὰ τὰ λαμβάνουν οἱ βούλγαροι ; ) . Ἀπό τὴν ἄλλη , ἀπὸ ὅλα τὰ κόμματα μόνο ἡ Χρυσὴ Αὐγὴ καταψήφισε τὴν διάταξη γιὰ τὴν ἀποτέφρωση , δεδομένου ὅτι ἡ πατερικὴ μας παράδοση βασίζεται στὸ » χοῦς εἶ καὶ εἰς χοῦν ἀπελεύσῃ » ….Καλησπέρα σὲ ὅλες/ὅλους .

  • Δανάη Πολυχρονίου

   Το θέμα είναι , μήπως αυτό είναι το πρώτο βήμα, για να κάνουν την καύση υποχρεωτική, επικαλούμενοι έλλειψη χώρων και συνθήκες υγιεινής, ή να κάνουν βαθμιαία την επιλογή της ταφής με υπερογκο κόστος, για τους ίδιους δήθεν λόγους..
   Μέχρι τώρα, μόνο καλές προθέσεις δεν απέδειξαν…

 • Γιώργος fs.
  • Δανάη Πολυχρονίου

   Άραγε αν μπορούσε να γυρίσει πίσω, θα μας έλεγε τα ίδια;;;

 • 👼VLAD.. the IMPALER👼

  Να πανε να ευθανασιαστουν πρωτα κ μετα να ΚΑΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ!!
  ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΜΑΣ!
  Δε θα τους φαμε στη μαπα Κ στην ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!

 • Εμπεδοκλής

  να μην ανακατεβεται η εκκλησια που περνει λεφτα απο κηδειες. ισα ισα να γινει ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

  να γινεται και ευθανασια στα ατομα που το χρειαζονται
  και να γινει επιτελους εδω καυση νεκρων. αντι να πηγαινει ο κοσμος στη βουλγαρια.

  ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ!

  ΚΑΤΩ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ! ΚΑΤΩ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ! ΚΑΤΩ Η ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ!

  • Μεγάλη Ελλάδα

   Και γιατί είσαι τόσο σίγουρος οτι αν χάσουν λεφτά οι παπάδες θα κερδίσει ο λαός; Μήπως το ελληνικό κράτος (προτεκτοράτο των Μεγάλων Δυνάμεων απο τότε που ιδρύθηκε) προασπίζει τα δικαιώματα του πολίτη περισσότερο απο την Εκκλησία; Μήπως όταν πετούν για 1.400 ευρώ τους συνταξιούχους έξω απο τα σπίτια τους φταίει η Εκκλησία; Μήπως σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για όλους η Εκκλησία είναι ένα καταφύγιο και ειδικά για ανθρώπους που χάνουν τα πάντα; Τι γνωρίζεις για αυτά τα θέματα; Και γιατί ένας άνθρωπος να μην αξίζει να φερθούν στο σώμα του με αγάπη και σεβασμό ακόμη και μετά τον θάνατο του, τι κακό υπάρχει σε αυτό; Έτσι θέλουν οι χριστιανοί, να πληρώνουν και να τους περιποιούνται εσένα τι σε ενοχλεί; Σε τι σε βλάπτει προσωπικά αυτό που κάνει η Εκκλησία; Και τι σημαίνει Εκκλησία για σένα; Μήπως νομίζεις οτι είναι οι ναοί; Οι άνθρωποι είναι η Εκκλησία. Όταν κατηγορείς με τέτοια ένταση την Εκκλησία μην ξεχνάς οτι την αποτελούν συνάνθρωποι σου.

 • Εκκλησία;
  Ποιά εκκλησία;
  Δεν υπάρχει εκκλησία, εκτός απο κάποιους αγωνιστές Ιερείς και πιστούς του Πατρίου ημερολογίου.

 • ΝΑΙ στην αποτέφρωση – ΝΑΙ στην ευθανασία – ΟΧΙ στο σκοταδισμό της ορθοδοξίας
  https://uploads.disquscdn.com/images/d1c1cf099533c3c6c04700ac068d795a2eec1e00dcfaa885a763c9cac37231df.jpg

 • Μάνος Χατζηγιάννης: Προφανώς στο αριστερομπερδεμένο μυαλό κάποιων δεν χωράει πως θεμέλιος λίθος της ορθόδοξης πίστης μας είναι η Ανάσταση του Κυρίου μας και η Δευτέρα Παρουσία.

  Νικόλαος Τζαβάρας: Προφανώς στο ορθοδοξομπερδεμένο μυαλό σου δεν χωράει πως δεν μας καίγεται καρφάκι για τα παραμύθια της ορθοδοξίας σου και την ορθόδοξη πίστη σου! Στο 2017 είμαστε, επιτέλους ξύπνα…