Τύμπανα πολέμου: Εξαφάνισαν το Καστελόριζο οι Τούρκοι και θεωρούν δική τους την ΑΟΖ μεταξύ Ρόδου και Κύπρου- Που θα επιτεθεί ο Ρ.Τ.Ερντογάν για να σταματήσουν οι γεωτρήσεις;

Δημοσίευση: 17 Ιουλίου 2017, 3:45 μμ

Εντονος προβληματισμός, αναστάτωση και ανησυχία έχει προκαλέσει το περιστατικό που αποκάλυψε αργά χτες το βράδυ το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS George H.W. Bush»  να μπλοκάρει την συχνότητα τουρκικών μαχητικών που πετούσαν στην περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ.

Η ανησυχία εντείνεται καθώς το Σάββατο οι περισσότερες τουρκικές εφημερίδες δημοσίευσαν τον χάρτη με τις τουρκικές διεκδικήσεις στην ΑΟΖ που αναδημοσιεύουμε παρακάτω.

Όπως βλέπετε η Αγκυρα έχει «εξαφανίσει» το Καστελόριζο και θεωρεί ολόκληρη τη χρυσοφόρα ΑΟΖ μεταξύ Ρόδου και Κύπρου δική της.

Η Τουρκία επίσης θεωρεί δική της και όλη τη δυτική ΑΟΖ της Κύπρου, δηλαδή τα οικόπεδα 4,5,6 και 10. Και όχι τυχαία.

Οπως αποκάλυψε χτες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, «Όσον αφορά τον πιθανό πλούτο που θα μπορούσε να περιέχουν το block 6, το οποίο παραχωρήθηκε στην κοινοπραξία Total-Eni, η χαρτογράφηση των PGS & Spectrum δείχνει παρουσία δύο υπεργιγάντιων στόχων κοιτασμάτων, έναν “τύπου Λεβιάθαν” διπλάσιο σε μέγεθος από το Λεβιάθαν και έναν δεύτερο στόχο “τύπου Ζορ” πενταπλάσιο σε μέγεθος από το “Zoρ”

«Σε περίπτωση ανακάλυψης φυσικού αερίου στους στόχους αυτούς, η αναμενόμενη ελάχιστη, μέση και μέγιστη συνολική ποσότητα πόρων αερίων υδρογονανθράκων των στόχων κοιτασμάτων που βρίσκονται στο block 6 αλλά και μέρους αυτών που βρίσκονται μέσα στο block 7 (Εικ.2) υπολογιζόμενες με ελάχιστες 75 Tcf, μέσες 130 Tcf, και μέγιστες 185 Tcf. Θα μπορούσαν να δώσουν τοπική ακαθάριστη αξία των αναμενομένων ποσοτήτων μεταξύ 300 και $1,09 Τρισεκατομμυρίων δολαρίων»…

Οι Τούρκοι ήδη πριν από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων του Κραν-Μοντανά είχαν διαμηνύσει ότι «ενεργειακό παιχνίδι» στην Ανατολική Μεσόγειο δίχως τη συμμετοχή τους θα πρέπει να αποκλείεται. Μέσω του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, υπουργού Ενέργειας και γαμπρού του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχουν προαναγγείλει προμήθεια γεωτρύπανου και πλατφόρμας για έρευνες.

Εξ όσων προκύπτουν έως αυτή τη στιγμή, οι Τούρκοι δεν ενδιαφέρονται για το οικόπεδο 11, ωστόσο θεωρούν αδιαμφισβήτητη την κυριαρχία τους στο τεμάχιο 6, το οποίο βρίσκεται βορειότερα και έχει, επίσης, παραχωρηθεί στη γαλλοϊταλική κοινοπραξία Total – Eni.

Οι τουρκικές ασκήσεις και διεκδικήσεις σε μια περιοχή η οποία ξεκινά πέντε μίλια δυτικά της Πάφου και φθάνει να περιλαμβάνει σχεδόν όλη την περιοχή από εκεί έως τον 28ο μεσημβρινό, ο οποίος τέμνει νοητά τη Ρόδο στη μέση, δεν αποτελούν νέα πρακτική αλλά συνιστούν επανάληψη παγίων απόψεων, γνωστών στην Αθήνα και τη Λευκωσία.

Τι αναφέρει ο Μ.Ιγνατίου σε άρθρο του

Η απόφαση της Λευκωσίας να μην υποκύψει σε απειλές και εκβιασμούς και να προχωρήσει στους ενεργειακούς της σχεδιασμούς στην κυπριακή ΑΟΖ, είναι τολμηρή και θαρραλέα.

Πρόκειται για απόφαση που στηρίζεται απόλυτα από την Αθήνα και την πλειοψηφία των κυπριακών πολιτικών δυνάμεων. Διότι υπάρχουν και οι αιώνια δειλοί, οι οποίοι θα επιθυμούσαν αναβολή των γεωτρήσεων από την TOTAL, αλλά δεν έχουν το κουράγιο να εκφράσουν την αντίθεσή τους δημόσια. Είναι τόσο προβλεπτοί και δειλοί…

Η Διάσκεψη του Κραν Μοντανά της Ελβετίας, βασικά σχεδιάστηκε για να επιβάλει την αναβολή των γεωτρήσεων, αλλά όταν ετέθη εμμέσως από τους Βρετανούς και στη συνέχεια πιο επιτακτικά από τους Τούρκους, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έκοψε την κουβέντα, συνεπικουρούμενος και από τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά.

Εάν η απάντηση ήταν διαφορετική, ο κ. Νίκος Αναστασιάδης γνώριζε ότι «έκαιγε» την πολιτική του καριέρα, καθώς ουδείς στην Κύπρο θα πίστευε ότι η αναβολή των γεωτρήσεων θα ήταν μία σοφή πράξη.

Όπως το 2003, έτσι και το 2017, η Κύπρος έλαβε την μεγάλη απόφαση να μην φοβηθεί την ισλαμική Τουρκία. Τότε ο μακαρίτης Τάσσος Παπαδόπουλος προχώρησε με πλήρη μυστικότητα τους σχεδιασμούς του, και δεν φοβήθηκε την Άγκυρα. Το ίδιο συνέβη και τώρα, το ίδιο έπραξε και ο Νίκος Αναστασιάδης. Για να είμαι δίκαιος, πριν από τον Τάσσο Παπαδόπουλο, έπραξε το καθήκον του, στο θέμα αυτό και ο μακαρίτης Γλαύκος Κληρίδης.

Έχουν μεγάλη σημασία οι λεπτομέρειες. Μία μικρή χώρα, το 40% της οποίας είναι υπό την παράνομη κατοχή της Τουρκίας, αθόρυβα και συντονισμένα, σχεδιάζει και υλοποιεί. Για να μην αδικήσω τον Δημήτρη Χριστόφια, πρέπει να καταθέσω ότι προχώρησε τους ενεργειακούς σχεδιασμούς μακριά από κάθε ιδεολογία και ιδεοληψία.

Οι Κύπριοι πολιτικοί κάνουν ακριβώς το ανάποδο από τους Έλληνες συναδέλφους τους. Σχεδιάζουν, υλοποιούν και μετά ανακοινώνουν. Στην Ελλάδα, τρόπος του λέγειν σχεδιάζουν, ανακοινώνουν με λόγια μεγάλα, αλλά ψεύτικα, και ΔΕΝ υλοποιούν ποτέ. Πρόκειται για μία δυσάρεστη πραγματικότητα. ΕΠΙΣΗΣ: Οι Έλληνες πολιτικοί κυριαρχούνται από κομπλεξισμό και φόβο έναντι της Τουρκίας. Οι Κύπριοι πολιτικοί, αντιμετωπίζουν τους Τούρκους, όπως ακριβώς είναι. Ξέρουν ότι απειλούν, εκβιάζουν και στο τέλος υποχωρούν.

Το 2017 σίγουρα δεν είναι 1974 και αυτό πρέπει να το κάνουμε βίωμα, να το χωνέψουμε και να μην φοβόμαστε.

Το μέγα ερώτημα των τελευταίων ημερών είναι αυτό: Τι θα πράξει η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν τώρα που τελείωσαν τα πανηγύρια για το σικέ πραξικόπημα της περασμένης χρονιάς.

Θα επιτεθεί στην Κύπρο για να σταματήσουν οι έρευνες της TOTAL στην κυπριακή ΑΟΖ;

Προσωπικά δεν αποκλείω τίποτα διότι ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας κυριαρχείται από ψυχασθενικές συμπεριφορές. Θα απαντήσω στο ερώτημα με …ερώτηση:

Μπορεί ο Ερντογάν να καταφύγει σε στρατιωτική ενέργεια; Το οικόπεδο 11, όπου βρίσκεται το γεωτρύπανο West Capella -οι γεωτρήσεις επρόκειτο να ξεκινήσουν χθες το βράδυ- ανήκει σε μία γαλλική εταιρεία. Πρόκειται για τον ενεργειακό κολοσσό της TOTAL. Έλαβε μέρος στο διεθνή οργανισμό ύστερα από συνεννόηση με τον προηγούμενο πρόεδρο της Γαλλίας, τον Φρανσουά Ολάντ και αυτό σημαίνει ότι έλαβε και την υπόσχεση για πλήρη υποστήριξη από τη γαλλική διπλωματική και στρατιωτική μηχανή. Ας μην έχουμε καμία αμφιβολία επ’ αυτού.

Με τα παραπάνω δεδομένα, μετά βεβαιότητας θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε, ότι απέναντι στην Τουρκία βρίσκεται η Γαλλία, όχι η Κυπριακή Δημοκρατία. Έτσι γίνονται οι δουλειές, μου είπε ένας Κύπριος αξιωματούχος που ασχολείται καθημερινά με το θέμα. Η Κύπρος έπαιξε το παιγνίδι των «μεγάλων παιδιών». Και δεν πρόκειται να χάσει. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουν όλοι μαζί οι Κύπριοι πολιτικοί, απ’ εδώ και πέρα, είναι να μην χάσουν, αλλά να θωρακίσουν, την Κυπριακή Δημοκρατία.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο στόχος του χουντικού πραξικοπήματος, που έγινε με εντολή της τότε Αμερικής του Χένρι Κίσιγκερ, ήταν η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν το πέτυχαν οι πραξικοπηματίες, ούτε οι Τούρκοι με την εισβολή και την κατοχή των 43 χρόνων. Δεν το πέτυχαν με τα όπλα. Είναι δυνατόν να τους επιτραπεί να διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία στο διαπραγματευτικό τραπέζι, σε μία στιγμή που στη γειτονιά μας μπορούν να αλλάξουν και σύνορα; ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ…

Οι Αμερικανοί παραδέχτηκαν χτες εμμέσως πλην σαφώς την ψυχασθενική συμπεριφορά του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Ανέφεραν ότι δεν γνώριζαν το είδος αλλά και το εύρος πιθανής αντίδρασης της Τουρκίας και γι αυτό χρησιμοποίησαν τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και έθεσαν εκτός μάχης τους Τούρκους πιλότους.

Ο χάρτης των Τούρκων

 

 • Θεσσαλονικιός

  1ος …
  Αρχίσαμε … να σταματήσουν να φυλάνε την ξένη γεώτρηση και να πάει ο στόλος και τα υποβρύχια στο Καστελόριζο αμέσως :::

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   αξιοοοος ο καρντασης!!!!!!

   • Θεσσαλονικιός

    Ευχαριστώ φίλε μου.

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   εκει γυρω ειναι αδερφε ειμαι σιγουρος οτι εχουν αμολα κατα μηκος του αιγαιου τουλαχιστον τρια

   • Θεσσαλονικιός

    Μακάρι ..

  • Γιώργος fs.

   Άξιος Θεσσαλονικιέ!!

   • Θεσσαλονικιός

    Μερσί Γιώργη !!

  • paris georgiou

   ΑΞΙΟΣ

   • Θεσσαλονικιός

    Ευχαριστώ Πάρη.

    • paris georgiou

     Να είσαι καλά φίλε μου

 • AthanRules

  • Θεσσαλονικιός

   Άφησε να χωνέψω τον κόκκορα ρε κακούργε …

  • DiscussioneR

   Κατ’ αρχήν οι δηλώσεις ΔΕΝ είναι από Καστελλόριζο! Δες το φόντο από πίσω, τα σκάφη ακίνητα. Φωτογραφία είναι!…

   • DiscussioneR

    Ακούγονται και κορναρίσματα από πίσω, στο 4:50′ χαχαχαχαχα
    Σε μποτιλιάρισμα θα είχε πέσει…

    • paris georgiou

     Καλά ρε σταματήσει την κυκλοφορία; δεν παίζεσαι με τίποτα λέμε χαχαχα

     • DiscussioneR

      Άκου Πάρη στο 4:50’……. το κορνάρισμα πάει σύννεφο!!

     • DiscussioneR

      Και οι βάρκες στο λιμάνι ΑΚΙΝΗΤΕΣ!

  • ASVOS

   Βαλτε τον ΓΑΠ πισω στην ναφθαλινη

 • DiscussioneR

  Οι αποκαλύψεις της ημέρας….

  • Κωνσταντίνος Κομνηνός

   ..ημέρα των αποκαλύψεων

   • DiscussioneR

    Του 5ντα, όχι του Ιωάννη!…

    • Κωνσταντίνος Κομνηνός

     ..ελήφθη..

 • Lalakis o ηέλιος

  για χιλιοστη φορα θα μας μαζεψει Cυπρο, για να κανει οτι χτυπα μεγαλο νησι προς τα πανω πχ Λεσβο και να μπουκαρει Καστελλοριζο. Δεν εχει αλλη επιλογη. Μια και μοναδικη ειναι.

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   εχουν γνωση οι φυλακες οι αξιωματικοι μας δεν ειναι βλακες μπορει να αναγκαζονται να υποταχθουν σε κομματικους μηχανισμους αλλα η πιστη στην Πτριδα και το Εθνος ειναι ακεραια και αδιαπραγματευτη!(δακρυσα γμτ)

   • Θεσσαλονικιός

    Αυτοί θα πεθάνουν εκεί .. το ζήτημα είναι να μην βρεθούν «ηγέτες» να κάψουν το «πανί» και να ευχριστήσουν ξανά …

    • HaraldHadrada MERCYLESS

     θα γινει επανασταση αν ξανακανουν τετοιο πραγμα θα γινει εμφυλιος δεν θα μεινει τιποτα στο λεω

     • Walle-e

      Δεν θα καταφερουμε τιποτε φιλε.Οι πιο πολλοι ειναι αναισθητοι και ζαμανφου.Μη σου πω οτι οταν βλεπουν τη κατασταση να αγριευει,πιεζουν τους καλοπολιτικους για υποχωρηση και σκασιλα τους για τα »υπολοιπα».Σαπισε πολυ η κοινωνια μας…

    • Walle-e

     Δεν θελω να σε στεναχωρησω,αλλα πολυ το φοβαμαι…

   • brοukios

    ΤΟ ΔΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Κ ΣΤΑ ΙΜΙΑ

   • Lalakis o ηέλιος

    εχω διπλα μου καποια παιδια και γνωριζω !!!

    • HaraldHadrada MERCYLESS

     τα χαιρετισματα μου απο συναδελφο ενστολο εχουμε πιστη και ψυχη!!!!!!!

  • ASVOS

   Οπου και να κτυπησει το κωλ@ρ@κι του θα σκησει

  • brοukios

   ΟΠΟΥ Κ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ, ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ. ΤΟ. ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Ή ΤΗ ΑΜΥΡΝΗ ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ

 • Doctor

  Εδω στους χαρτες οταν λενε τον καιρο δεν εχω δει ποτε το Καστελλοριζο,οι Τουρκοι δεν θα το εξαφανισουν;

  • Lalakis o ηέλιος

   εχεις δει που ειναι το Καστελλοριζο; Ειναι πιο μακρυα και απο την Κυπρο. (που λεει ο λογος)

   • brοukios

    ΕΓΩ ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΙΚΡΟΣ. ΑΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΧΑΜΕ. ΧΑΡΤΗ ΜΕ. ΤΗΝ. ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ.
    ΠΕΣ ΜΟΥ. ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ. ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

   • HaraldHadrada MERCYLESS

    γνωριζει κανεις που ειναι οι δικοι μας Σ300?

    • brοukios

     ΚΡΗΤΗ
     ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕ ΞΕΡΩ

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      σου εβαλα λαϊκ γιατι εισαι γατος,ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ το μονο που θα σου πω ειναι οτι τους εχω κανει συνοδεια προπομπος ,καλυμμενα τα φορτηγα με μουσαμα

     • brοukios

      ΤΙΓΡΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ?

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      αποστρατος διαγραφτηκα 2015 ελα ρε αδερφουλη!!!!!!!!!!!

     • brοukios

      ΕΛΑ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ.
      ΤΑΕ ΚΑΤΩ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑ.
      Κ. ΕΓΩ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑ.
      ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑ ΜΙΑ. Κ. ΚΑΛΗ ΟΛΟΥΣ. Κ ΕΦΥΓΑ.
      ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΤΟ 2014

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      εφαγες και συ παλτο κει κατω ,ειναι τρελλοκομεια οι κρητικοι,αμεση δραση 10 χρονια,ατ ομονοιας αλλα 4 και μετα επαρχια κατι τροχαιες ειχα κατι θεματα υγειας και πηρα την αποστρατεια

     • brοukios

      ΕΓΩ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΙΜΑΙ ΡΕ.
      ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑ.
      ΑΤ ΖΩΓΡΆΦΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΔΙΠΛΑ. ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΔΕΡΦΕ

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      αντε θα χουμε συναντηθει σιγουρα εχω κανει περιπολιες Ζωγραφου παλιοτερ πουτοχανε καψει κιολας ,τροπος του λεγειν ριχνανε μολοτοφ απ το πανεπιστημιο ειμαι πρωτη σειρα 1990

     • brοukios

      ΤΟ. 96 ΔΕΝ. ΜΠΗΚΑΝΕ. ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΡΕ?

     • brοukios

      Α ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΛΕΣ ΠΟΤΕ ΜΠΗΚΑΝΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΕΛΛΗ ΙΕΣ. ΓΡΑΨΕ ΛΑΘΟΑ

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      εγω φταιω που γραφω χωρις κοματα

     • brοukios

      ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ.
      ΤΟ 2008-2009

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      ειχα φυγει απο αθηνα απο το 2004

     • brοukios

      ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ. ΕΓΩ ΈΚΑΤΣΑ ΣΤΠΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ.
      ΜΕΤΑ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ Κ. ΜΕΤΑ ΛΑΣΙΘΙ

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      στου γρηγοροπουλου με ξανανεβασαν για ενισχυση,μυλοποταμο ε?ειχα φιλο φανταρο απ τον αημονα καλο παιδι αγνο Φλουρης

     • brοukios

      ΕΤΥΧΕΣ ΣΕ ΚΑΛΟ. ΕΚΙΑ ΠΑΝΩ ΟΛΟ ΚΟΠΡΕΣ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΩΣ

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      δεν ειχα την τυχη να κατεβω κρητη οποτε κανονιζα μου καθοτανε κηδεια ,εξ απο μας,την εχω πολυ ψηλα αλλα πολλα καλα παιδια μου λενε αλλα,εσεις ξερετε καλυτερα,αλλα και γενικα στην Ελλαδα παιζουμε με ποσοστα,παντου εχει τρομπες του χρονου θα παρω την μηχανη και θα κατεβω ,θελω να δω τα αρχαια να γυρισω την Κρητη,να πιω τσικουδιες μεχρι να μου γινει το σκωτι σφουγγαρι και να ακουω ολη μερα λυρα και μαντιναδες και ριζιτικα (πεθαινω) και φυσικα τους απιθανους μεζεδες

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      μπραβο εκεινη την εποχη οτι ειχα φυγει απο την ομαδα Σ και ειχα επιστρεψει στον τομεα τοτε ειχαν πρωτοπεταξει μολοτοφ,καλα εκει στο πανεπιστημιο χαχα!εμπαινα μεσα με το περιπολικο και παθαινανε κολουμπρα τα κουμουνια κηνυγουσα τσαντακηδες,μια μερα επιασα δυο αναρχια και τα βαλα στο πορτ μπαγκαζ

     • Walle-e

      Ακουστηκε οτι τους πηραν απο εκει και τους βγαλαν τσαρκα στο Αιγαιο,να παρουν κι αυτοι οι κακομοιρηδες τον αερα τους… Μπορει να τους πηγαν και σε …κρουαζιερα…

  • Γιώργος fs.

   https://uploads.disquscdn.com/images/837d3ed8155db29f2ce15b83ddad38503881418f68b64755715bb70ad8c64ab2.jpg Γιατρέ…δεν βλέπεις τον καιρό από την σωστή παρουσιάστρια!!

 • ASVOS

  ΑΣ ΤΟΝ ΤΡΕΛΟ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΤΟΥ

 • Anti Bullying

  πρεπει να κανουμε αμεσα συμφωνια με κυπρο, αιγυπτο

  αλλά οι αιγυπτιοι προφανως ζητανε μεγαλα ανταλλαγματα (τους συμφερει σε τχ να εξαλεοφθει το Καστελοριζο) παρολο που τα εχουν σπασει με τον ερντο,

  • brοukios

   ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ. ΣΥΜΦΕΡΕΙ? ΔΕ ΧΑΝΟΥ ΤΠΤ ΑΥΤΠΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

   • Anti Bullying
    • brοukios

     Ε ΔΕΣ ΤΟ. ΔΕ ΧΑΝΟΥΝ ΠΡΑΜΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ. ΜΙΛΑΜΕ ΤΩΡΑ

     • Κωστας Μπροζος

      απο τις φωτογραφιες φαινεται οτι οι αυγυπτιοι εχουν μεγαλυτερη αοζ αν «εξαφανιστει » το καστελοριζο

      δυτικα πλησιαζουν περισσοτερο στην κρητη, στο μεγαλυτερο κοιτασμα της μεσογειου…μην κοιτατε μονο προς κυπρο μερια…

     • brοukios

      ΚΑΤΙ ΨΙΛΑ. ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ. ΚΑΝΕΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗ.
      ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΣΑΝ. ΠΗΓΑΔΙ. ΕΙΝΑΙ. ΑΝ ΧΤΥΠΗΣΕΣ ΦΛΕΩΑ ΤΡΑΒΑΣ Κ ΑΠΟ ΑΟΖ ΑΛΛΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

     • Κωστας Μπροζος

      το μεγαλυτερο κοιτασμα αεριου του κοσμου ειναι νοτιοανατολικα της κρητης. η λεκανη του Ηροδοτου.
      η αιγυπτος δεν ειναι ηλιθια να μην θελει να βαλει χερι εκει φιλε μου…τα κοιτασματα των κυπριων ειναι βρεφη μπροστα στου Ηροδοτου

     • brοukios

      ΟΝΤΩΣ. ΑΛΛΑ ΠΟΙΑΝΕΙ Κ. ΜΕ. ΤΟ. ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ
      ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΟΖ. Κ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ. ΜΕΤΑ

     • Κωστας Μπροζος

      ρε τι περιμενετε τωρα…τι συζηταμε συνελληνες…περιμενετε απο αυτη την κυβερνηση αοζ?
      ο τσιπρας ας μαθει πρωτα που βρισκεται η θρακη, που το προξενειο το τουρκικο εχει μεταλλαχθει σε τοπικο κοινοβουλιο της τουρκιας και μετα ας φτιαξει και αοζ.
      ποιος τσιπρας να φτιαξει αοζ…δουλευομαστε…
      ο κοτζιας με τον πακη τελικα θα δωσουν διαβατηρια στους βλαχους του κρουσοβου? η θα περιμενουν την ανακυρηξη της αοζ πρωτα?…

     • ASVOS

      Κανενας μας δεν θα δει τπτ ολα οι εταιρες οι πολυεθνικες θα τα εκμεταλλευτουν

     • Κωστας Μπροζος

      δεν ξερω αν θα δουμε τιποτα και ποσα και ποτε, αλλα σιγουρα δεν θελω να δουν ποτε οι κωλοτουρκοι ουτε σταγονα

     • ASVOS

      Αυτοι ειναι σε διαδικασια εξωδου προς αναζητιση κοκκινων μηλων

     • Anti Bullying

      εκτός αν κάνουμε ότι και οι νορβηγοί αλλά εδώ είμαστε μέσα στην απάτη, όλα οι ξένοι και οι έλληνες λαμόγια θα τα φάνε

     • ASVOS

      ακριβως ετσι

     • brοukios

      Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 90 ΗΤΑΝ. ΠΑΜΠΤΩΧΗ.
      ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ

     • ASVOS

      ΚΑι δεν ειναι ουτε στη ΕΕ

     • brοukios

      ΚΑΛΥΤΕΡΑ

     • Κωστας Μπροζος

      εχουν και την τυχη να μην ασχολειται κανεις μαζι τους-ακομα

     • ASVOS

      Δεν εξαφανιζετε ομως απο εκει θα ερθει το τελος της τουρκιας

     • Anti Bullying

      ίσως απλά να περιμένουν κ αυτοί τις δοκιμαστικές γεωτρησεις γιατι αν τελικα τα κοιτασματα εκει γυρω αποδειχτουν μεγάλα και το τελευται τχ θα μεταφράζεται σε πολλά λεφτα

 • brοukios

  ΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ.
  Η ΣΚΙΑΘΟΣ Κ Ο ΝΤΑΝΟΣ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ.
  ΖΗΤΩ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ.
  ΖΗΤΩ Ο ΝΤΑΝΟΣ ΜΑΣ

  • Assurbanibal

   ΠΕΣ ΤΑ!

   • brοukios

    ΕΓΩ ΤΑ ΛΕΩ ΑΛΛΑ Κ. Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΝΑ ΝΤΑΝΟ ΔΕΝ ΕΖΕΙ ΒΓΑΛΕΙ
    ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΠΑΝΑΛ ΠΙΑ

    • Γιώργος fs.

     Η Μύκονος βγάζει…κορμιά!!😆😃😅😄

     • DiscussioneR

      Που με τη σειρά τους βγάζουν μάτια!…
      (πρόλαβες να δεις αυτό που έβαλε ο Δρυς?)

     • Γιώργος fs.

      Ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!

     • DiscussioneR

      Κάπου κάπου είναι κακό να πατάμε το Φ5 χαχαχαχαχα

  • ΝΙΚΗΤΑΣ

   Ποιος είναι ο Ντάνος;

   • brοukios

    ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ.
    Ο ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
    Ο ΝΤΑΝΟΥΛΗΣ, ΤΟ ΝΤΑΝΙΟ. ΤΟ. ΔΙΚΟ ΜΑΣ. ΠΑΙΔΙ
    ΤΟ. ΕΙΔΩΛΟ.
    ΕΛΕΟΣ ΡΕ.
    ΑΠΟΒΑΛΛΕΣΑΙ

    • ΝΙΚΗΤΑΣ

     Εντάξει να αποβληθώ αν το λες αλλά πες μου για ποιου τη χάρη θα αποβληθώ.

     • brοukios

      ΕΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΟΜΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΡΒΑΗΒΟΡ.
      Κ ΕΓΩ ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΑ.

     • ΝΙΚΗΤΑΣ

      Είδα που έγραψες ντάνος και νόμιζα ότι έκανες παραφθορά το ντιγκιντάyκας.

     • Κωστας Μπροζος

      δεν φταινε οι παιχτες. ενα παιχνιδι πηγαν να παιξουν και απο οτι ειδα αυτος πρεπει να ειναι και χαμηλων τονων. αυτοι που φταινε ειναι τα καναλια που τους προβαλουν υπερβολικα και ο μεσος βλαξ εφηβος που τους εχει κανει ινδαλματα, χωρις καν οι ιδιοι να το επιδιωξουν

     • brοukios

      ΣΩΣΤΟΣ
      ΑΝ. Κ. ΔΕΝ. ΤΟΥΣ. ΞΣΡΩ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟ. ΡΛΛΑΔΑ ΝΑ ΔΩ
      ΟΧΙ. ΟΤΙ ΘΑ ΕΒΛΕΠΑ ΠΟΤΕ

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      μακαρι ολα τα παιδια να του μοιαζαν τουλαχιστον στην μαχητικοτητα του,γυμνασμενος συνειδητοποιημενος….

     • ΝΙΚΗΤΑΣ

      Που μπλέξαμε; Τρoμπες από τη μια, τράμπες από την άλλη…..

     • τριβέλι Ρόη (Πάνου)

      Μέχρι κι εγώ βρε, Νικήτα, το πληροφορήθηκα μέσω του διαδικτύου… (8,5 χρόνια χωρίς τηλεόραση)

     • ΝΙΚΗΤΑΣ

      Μα κι εγώ έχω πετάξει τη τηλεόραση αλλά στο διαδίκτυο βλέπω επιλεκτικά, πλέον.

     • ASVOS

      17 εγω

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      εγω την εχω μονο για πλεϊστεϊσον

    • HaraldHadrada MERCYLESS

     μια χαρα παλληκαρι ειναι το παιξε και λιγο τον προωθησαν ,ολα στημενα,εγω τον συμπαθησα παρτ ολο που βλεπω και πισω απ την κουρτινα

    • Δημητρης Πριοβολος.

     Και εγω δεν καταλαβαινω. Ποιος ειναι
     ο ΝΤΑΝΟΣ;;

 • Θεσσαλονικιός

  Αυτό το οποίο πρέπει να γίνει είναι άμεσος ανακήρυξη ΑΟΖ και την ίδια στιγμή ανάθεση ερευνών σε εταιρείες με «πλάτες» ….

  • Κωνσταντίνος Κομνηνός

   ..αφού δεν έγινε ανακήρυξη ΑΟΖ, όλοι παρανομούν ή κάνω λάθος;;;

   • Κωστας Μπροζος

    δεν χρειαζεται να γινει ανακυρηξη ΑΟΖ για να βγαλεις πετρελαια…απλα με την ΑΟΖ διασφαλιζεις μια μεγαλη περιοχη ως δικη σου οικονομικη αποκλειστικη ζωνη, για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. πχ αλιεια

  • DiscussioneR

   Ανακήρυξη Κλειστού Αρχιπελάγους, άμεσα! τα υπόλοιπα έπονται…

 • Γιώργος fs.

  Δεν χάλασε ο καιρός στην Μύκονο;;;

  • Ίυγξ Δρυς

   :)

   • Γιώργος fs.

    Πρόλαβα και είδα τα τούμπανα που ανέβασες!!!

    • DiscussioneR

     Εγώ δεν έχω κανει ριφρες ακόμα! χαχαχαχαχαχαχα

     • Ίυγξ Δρυς

      χαχαχαχαχαχ!!!

  • DiscussioneR

   Δεν έχουν κατέβει ακόμα οι γοργόνες…. Τώρα μαζεύονται σιγά-σιγά…

   • Ίυγξ Δρυς

    πάμε για χτύπημα;

    • HaraldHadrada MERCYLESS


     εχεις τετοιο?

     • Ίυγξ Δρυς

      ΌΧΙ, τέτοιο δεν έχω…αλλά αυτά που έχω δεν τα λέω για να μην περιαυτολογώ

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      τοτε χαιρομαι γιατι αυτα αξιζουν περισσοτερο αλλα θα χαιρομουν τα μαλα αν ειχες και μια βαλιτσα λεφτα,

     • ASVOS

      κανενας δενειναι φτωχος οταν βαλει χαλιναρι στις επιθυμιες του

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      για μυκονο μιλαμε στην υπολοιπη Ελλαδα ειν αλλιως (?)

 • Spyros Spyropoulos

  Το Καστελλοριζο δεν «εξαφανιζεται» σουλτανισκε ο,τι και να κανεις!!! Καρφος στα ματια σου θα ειναι εσαει!

  • DiscussioneR

   Μα δε θα κάνει τίποτα αυτός Σπύρο μου, οι από μέσα κάνουν!….

  • Walle-e

   45-νταρα προκα στο χαρτη!

 • ΝΙΚΗΤΑΣ

  Όποιος πιστεύει πραγματικά δεν ανησυχεί καθόλου. Τόσοι αιώνες και η Ελλάδα μόνη αυτή επιζεί (και μεγαλουργεί με τον τρόπο της) τώρα θα χαλάσει η «συνταγή»;

  • brοukios

   ΑΔΕΡΦΟΥΛΗ. ΔΕ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΕΝΑΝ. ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΡΆΓΟΝΤΑ.
   ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ.
   ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΘΕ ΥΓΕΙΕΣ ΚΥΤΤΑΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 • ΝΙΚΗΤΑΣ

  Παλιό αλλά πάντα επίκαιρο https://www.youtube.com/watch?v=XebfZpjVVp0

 • ΝΙΚΗΤΑΣ

  Πάρτε κι άλλον προφήτη (από τους LGBT) https://www.youtube.com/watch?v=7ZrjwsUyavw

 • Dimitris

  Εδώ οι Τούρκοι αμφισβητούν την Κυπριακή ΑΟΖ που έχει οριοθετηθεί από χρόνια. Την δικία μας ΑΟΖ (μεταξύ Ρόδου – Κύπρου) την θεωρούν σίγουρη. Οι Τούρκοι ας κάνουν ότι θέλουν, το θέμα είναι εμείς τι κανουμε στο θέμα ΑΟΖ.

  • Κωστας Μπροζος

   τιποτα απολυτως

 • Mercury

  Εδώ ολόκληρο πρωτυπουργκό μας και θα νομίζει οτι το Καστελόριζο είναι σπεσιαλλιτέ ρυζόγαλο της Μυτιλήνης που το φτιάχνουν επίσης στη Λέσβο αλλά ακανέλοτο, τι λέτε τώρα

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   χαααααααααααααααααχααααααα!φτιαξε με

   • Mercury

    Το πολύ πολύ να το σκεπάσουν με κανα τεράστιο τσούρμο επενδυτών το καϋμένο το νησάκι, να στείλει ο Ερντο μερικές χιλιάδες σε δυο μέρες να δούμε εμείς

    • HaraldHadrada MERCYLESS

     πεστο ψεματα

  • ASVOS

   Ξενο ειναι το παιδι που να ξερει

 • Κωστας Μπροζος

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   το εγκλημα της μεταπολιτευσης ,ενας μεγαλος ηρωας που πληρωσε την αγαπη του για την πατριδα,στην Κυρο επερεπε να του στησουν αγαλμα για τους τουρκους που σφαξε

 • BLAC PIT

  ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΟΙ <>!!!…..ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΤΙΤΕΣ!!!…ΨΕΥΤΕΣ!!!….ΚΑΙ….ΠΑΛΙΟΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ!!!…ΕΥΡΩ-ΠΕΟΙ!!!..ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!!!….ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ!!!…ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΟΙ!!!!…ΜΕΓΙΣΤΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!!!..S-400!!!…ASTER 30!!!…F-35!!!….ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΣΤΑΚΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!…ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΟΖ ΜΑΣ!!!…ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΙΣΤΕ ΦΡΑΣΤΙΚΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!… ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ!!!…..ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΩΝΤΩΝΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΑΣ!!!…ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ!!!..ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΙ????!!!!!!….

  • Ίυγξ Δρυς

   δεν έχουμε συμμάχους, μόνο αφέντες

 • HaraldHadrada MERCYLESS

  Ο Αυτοκρατορας κοιμαται ,ο παρακοιμωμενος ειναι διπλα του,ο πρωτοβεστιαριος αγνοειται καπου στα π@ρνεια ,εγω ξεμεινα απο κρασοσακκουλες,παναθεμα κανενας σ αυτη την Αυτοκρατορια δεν σκεφτεται εναν ταλαιπωρο Βαραγγο που ξεμεινε απο κρασι?πρεπει να τρεχω μονος μου κοτζαμ επικεφαλης φρουρας?Παω για κρασο βαστατε την Κερκοπορτα και προσοχη στους οβριους και την Γκαρεμπια

  • Ίυγξ Δρυς

   γύρνα το σε τσίπρα….

   • Lalakis o ηέλιος

    πεφτει βαρυ

   • HaraldHadrada MERCYLESS

    ασε ειμαστε καμμενοι

 • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

  Θα μας κλάσουν τα γεωτρύπανα !
  Ας ψάξουν καλύτερα την υφαλοτρυπίδα τους που είναι χεσμένη…

  Κρίμα, πολύ κρίμα που σε τέτοιες συγκυρίες δεν έχουμε «αυτούς» που πρέπει, αλλά για να έχουμε αυτούς που μας πρέπουν, θα έπρεπε να ήμασταν ευπρεπείς.

  Μας κυβερνούν οι στοές, σ’ αυτές που έζησαν όλοι αυτοί, τότε που εμείς οι φωτισμένοι εξολοθρευόμασταν από την διχόνοια.

 • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

  Ο «Παπανικολής» μόλις μπήκε στη Σούδα…

  • Lalakis o ηέλιος

   βερυκιε εσυ;

   • Ίυγξ Δρυς

    εκ των έσω :)

  • Θεσσαλονικιός

   Βγάλε καμμία φωτογραφία πατρίδα ..

   • Lalakis o ηέλιος

    οχιιιιιιιι !

    • Θεσσαλονικιός

     Γιατί βρε ;;

     • Lalakis o ηέλιος

      ειναι σε υπηρεσια.
      μετα καλυτερα οταν θα επιστρεφει

    • Κωνσταντίνος Κομνηνός

     ..την Σούδα εννοεί, όχι τον ιερέα…

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  Το αβαπτιστο να ανακυριξη αοζ τωρα…

  Τωρα που βραζει η χυτρα ..

  • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

   Ναι, σιγά μην πάρει φόρα !

 • Lalakis o ηέλιος

  Σχεδον καθαρισε ο ουρανος πανω απο το σπιτι μου στα ανατολικα
  https://uploads.disquscdn.com/images/25a12faaa021d81e93c7d61fddf804d024f21efead60b058435b5bd242c02098.png
  δυτικα που ειναι η Αθηνα εχει ακομη πολυ συννεφο

  • Lalakis o ηέλιος

   ποια να παρω τηλεφωνο, εχω 3 ωρες ακομη στην καρτα που ληγουν τα μεσανυχτα.

   • HaraldHadrada MERCYLESS

    ολες κι οποια κατσει κι αμα κατσουν ολες βαλε σειρα

   • Κωνσταντίνος Κομνηνός

    Κάπου κάπου να τους γράφεις και μια κάρτα,
    το παρόν ποτέ δεν είναι αρκετό.
    Πριν τελειώσετε, τελειώνει η τηλεκάρτα,
    δεν προφταίνεις να τους πεις, το «σ’ αγαπώ».

    • Lalakis o ηέλιος

     ΤΟ ασμα

     συγκινηθηκα τωρα …

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      εγω Τσιτσανη ειμαι τωρα

     • Θεσσαλονικιός

      ++++++++++++++++++++

  • Anti Bullying

   πορνό επιτρεπεται εδω? διαβαζει και το παιδί μου, σορρυ αν ειναι να του πω να μην μπαινει.

   • Lalakis o ηέλιος

    Αννα εσυ;

    • Anti Bullying

     μπήκε στο μπλόκερ, ντροπή σας

     • Lalakis o ηέλιος

      για Anti Bullying πολυ μπουλινγκ συμπεριφορα διακρινω.

     • Anti Bullying

      το αντίθετο ακριβώς. μπλοκ τωρα

     • Spyros Spyropoulos

      Αντε γειααααααα…………

     • Lalakis o ηέλιος

      σοβαρα να σου πω οτι με το μοντεριλικι εμαθα να δινω σημασια σε στοιχεια που παλαιοτερα δεν με απασχολουσαν.
      δεν ειναι ενα ΙΡ η ο τροπος γραφης. Πια ειναι αυτο που αναφερεται στην ψυχολογια ως behavioral patterns και compulsive behavior. Ειναι δηλαδη ενα συνδυαστικό πια συστημα που χρειαζεται να εφαρμοσεις για να μπορεσεις να αποκωδικοποιησεις αυτα/ αυτους που βρισκονται γυρω σου ειδικα εδω μεσα που δεν υπαρχει και αμεση επαφη. Γινεται ενδιαφερον αλλα τρωει χρονο.

     • Κωνσταντίνος Κομνηνός

      .υπάρχει άμεση επαφή..άλλου είδους αλλά άμεση…εύγε για τα άλλα..

     • Lalakis o ηέλιος

      ευχαριστω.

     • Ίυγξ Δρυς

      έβαλα θετική πριν μου εξηγήσεις τα εγγλέζικα….

     • Lalakis o ηέλιος

      να με συμπαθας αλλα στα εγγλεζικα τα διδαχθηκα και τα βιβλια που εχω στα εγγλεζικα ειναι :-) και δεν τα χρειασθηκα ποτε επαγγελματικα να τα χρησιμοποιησω στην Ελλαδα οποτε εμειναν ως εχουν στο μυαλο.

     • Ίυγξ Δρυς

      κοινωνιολογία;

     • Lalakis o ηέλιος

      καποια επιλογης που ειχα παρει απο ψυχολογια
      ηλ/μηχ ειμαι βρε.

     • Ίυγξ Δρυς

      αα, ναι εντάξει, υπάρχουν και άσχετα στις σχολές :)

     • Lalakis o ηέλιος

      πηρα και 3 σε οικονομικα και αλλα 2 σε μουσικη :-))

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   Μιλο Μαναρα?

  • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

   Μου θυμίζει »Montatore» μιας άλλης εποχής !

   • Lalakis o ηέλιος

    αν αναφερεσαι στο σκιτσο, ειναι Μilo Msnara

    • HaraldHadrada MERCYLESS

     τοπα!κορυφαιος!δωσε λαΪκ!

  • Γιώργος fs.

   Ωραία ατμόσφαιρα!!!

  • ΙΩΝ 1942

   ΓΟΥΔΙ ΗΛΥΣΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ …???
   ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΗ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ …???

   • Lalakis o ηέλιος

    οχι, πολυ μακρια. Ανατολικη αττικη ειμαι.

 • ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΓΚΑΣ

  Πάλι οι Τουρκοι με το θα θα θα θα θα θα θα μην σκίσουν κανένα καλσόν στο τέλος οι Τουρκοι! Σκυλί που γαυγίζει δεν δαγκώνει….

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   τα δικα μου κανουν καιτα δυο αλλα ειναι Ελληνικα

 • Κωστας Μπροζος

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   1000000000000000000000000000000000 λαίκ γιατι ξερει τι λεει και το τεκμηριωνει και κανεις δεν του βγαινει,και οποιος θελει λεπτομερειες που δεν ανακοινωνονται να του τις πω,δεν συμφωνω σε ολα με τον Μεγαλο Πλευρη αλλα κανεις δεν μπορει να πει οτι λεει ψεματα ή οτι κολωνει στην συζητηση

   • Κωστας Μπροζος

    μεγιστος

   • Θεσσαλονικιός

    Εγώ συμφωνώ σε όλα ..

    • Κωστας Μπροζος

     και γω

    • HaraldHadrada MERCYLESS

     δεν συμφωνω στο θεμα οτι ο χριστος ηταν Ελληνας και σε σε κατι κακιουλες που ειχε πει οτι οι ποντιοι δεν πολεμησαν

     • Κωστας Μπροζος

      δεν θυμαμαι να ειχε πει ποτε οτι οι ποντιοι δεν πολεμησαν…
      ο Πλευρης ειναι απο την Σμυρνη και σε ενα βιντεο του ειχε κανει κριτικη στους συντοπιτες του για αυτο το θεμα. μαλλον αυτο εννοεις.

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      σε πολυ προσφατο βιντεο ,επειδη καποια ενωση Ποντιων κατι του εκανε ,τους τα χωσε ,τον πιασανε οι γεροντοκακιες,του στειλα μαιλ υπενθυμιζοντας του τι ειχε πει παλαιοτερα για τον ηρωϊσμο των Ποντιων,δεν ελαβα απαντηση καποια στιγμη συντομα θα παω να τον δω ,γιατι και αυτος και ο Αλφαντακης ηταν φιλοι με τον συγχωρεμενο τον πατερα μου,εχουν κανει πολλα για το Εθνος δεν υπαρχει τετοια προσωπικοτητα ,αν φυγει θα μεινουμε ορφανοι

     • τριβέλι Ρόη (Πάνου)

      Ο Χριστός δεν έχει εθνικότητα!!! Η Παναγία ήταν το μέσο για να ενσαρκωθεί και την άφησε Αειπάρθενο!!!

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      Κυρια Ροη μιλαμε για καταγωγη,και θρησκευτικες πεποιθησεις μεσω ιστορικων γεγονοτων,ο Ιησους ο Χρισμενος ,εξ ου και Χριστος ή το κανονικο Jehoshua Bar Josef ηταν εβραιος στην καταγωγη και αυτο το μαρτυρουν ολοι οι Ευαγγελιστες στα εισαγωγικα των Ευαγγελιων για να καταδειξουν την απαραιτητη καταγωγη απο τον οικο του Δαυϊδ ( στο οποιο αποτυγχανουν διοτι η σειρα και τα ονοματα ειναι εντελως διαφορετικα στον καθενα) η οποια ειναι και η απαραιτητη προϋποθεση για να ειναι καποιος μεσσιας και να μην ξεχναμε οτι την πρωτη Ιανουαριου εορταζουμε την ΠΕΡΙΤΟΜΗ του Ιησου,δεν μπορουμε λοιπον να επικαλουμαστε Ελληνικη καταγωγη.Γεγονος ειναι οτι βασει αυτης της γενεαλογιας ο Χριστος ηταν διαδοχος της βασιλικης γενιας και γι αυτο τον μισησαν οι υπολοιποι και τον σταυρωσαν

  • Ίυγξ Δρυς

   τι έβαλες στην φωτογραφία;

   • Κωστας Μπροζος

    τον «πελεκι» του Μεταξα

    • HaraldHadrada MERCYLESS

     επιβεβαιωνω οτι ειμαι σε σωστο μερος , μπραβο!!!!!

  • Anti Bullying

   ο δάσκαλος ειναι σεβαστός

 • HaraldHadrada MERCYLESS

  https://www.pentapostagma.gr/2017/07/%CE%B7-%CE%BD%CF%85%CF%87%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CF%80%CF%84.html
  ωραιο θεμα και τα ξερω απο πρωτο χερι εχω ανθρωπο που ειναι εν ζωη και περυσι πλακωσε στο ξυλο δυο αλβανα 68 χρονων ανθρωπος 1,70 θεριο ανημερο οσους ξερω που πολεμησαν Κυπρο γυαλιζει το ματι τους

 • Walle-e

  Τους Τουρκους δεν τους φοβαμαι.Αλλα τους Βρετανους,ναι.Αυτοι ειναι πιο υπουλοι και πιο επικινδυνοι.Η Κυπριακη ηγεσια πρεπει να τιμωρηση την Βρετανια,με το να παρουν τον πουλο απο την Κυπρο οι κολοβασεις τους.Πρεπει να δινουν πληροφοριες στους Τουρκους συνεχως,αυτα τα βρωμοσκυλα… και να κλασει ο Αναστασιαδης,το μαθαινουν αμεσως οι Τουρκοι.Τι δουλεια εχουν πια σε Ευρωπαϊκο εδαφος…οι Βρετανοι;

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   σωστος ,αλλα οι συμβασεις αλλα λενε ,οι αγγλοι (δεν τους βαζω κεφαλαια και δεν τους λεω Βρεττονους γιατι δεν ειναι,ειναι μπασταρδοι) εχουν κυριαρχικα δικαιωματα εκει,δεν φευγου να χτυπαμε τον πολο μας

   • Walle-e

    Καλα… Ας περασει τωρα η μπορα και αν με το θελημα του Μεγαλοδυναμου παθουν γερο στραπατσο οι Τουρκοι και ξεκουμπιστουν απο τα κατεχομενα,μετα αν υπαρχει θεληση απο τους Κυπριους,υπαρχουν και ειρηνικοι/πολιτικοι τροποι,που δεν θελω να τους αναφερω τωρα.

 • <>

  Η φάση θα είναι , ότι αυτά που θα »αγοράσει» , θα στραφούν εναντίον της.
  Εκεί να δεις »αγορά» !

  • Κωνσταντίνος Κομνηνός

   ..να δεις κι «αυτά» που δεν θα αγοράσει, με ποιον τρόπο θα στραφούν εναντίον της..

   • Αυτά θα βγάλουν το άχτι τους……..ΚΑΙ στους ΝΑΤΟικούς……

    • Κωνσταντίνος Κομνηνός

     ..ελήφθη..

     • Κωνσταντίνος Κομνηνός

      ..για να πω την αλήθεια μ’ έχει φάει η περιέργεια για να δω αυτό το άχτι…υγεία να ‘χουμε πρώτα…

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΕΛΑΤΕ ΜΕΜΕΤΙΑ…

  • Ίυγξ Δρυς

   βουρ στον πατσά!!!

 • Κωνσταντίνος Κομνηνός
  • Lalakis o ηέλιος

   μετα που μπηκα στο θεμα καταλαβα το «μαλλον» που εγραψες.
   καλο! χαχααχα

 • makis2105 .

  O Eρντογάν είναι ψυχοπαθής ενώ ο Τραμπ με τη Μελανια που ετοιμάζονται να επιτεθούνε στη Ρωσία, στην Κίνα και στην Β. Κορέα ταυτόχρονα τα χουνε τετρακόσα.. Αντι να καθίσουμε τόσα χρονια να επενδύσουμε σε νέες τεχνολογίες, σε κυψέλλες υδρογόνου, σε φωτοβολταικά που υπάρχουνε επιστήμονες και έτοιμη υποδομή και τοσα paper, σε ένα καθαρό ατελειωτο καύσιμο που θα δώσει πραγματικά θέσεις εργασίας και θα αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής μας, καθόμαστε και ασχολούμαστε πόσα θα πάρει η Τοταλ και ο κάθε κερατάς που πάει εκεί και πιέζει να πάνε στην Ελβετία να καταργήσουνε το κυπριακό κράτος με μερικές υπογραφές για να φάει με την ησυχία του ό,τι πετρελαια βρει.

  Ο,τι κέρδη θα έχει η Κύπρος από τα γκαζια θα πάνε όλα για αγορά εξοπλιστικών μόνο και μόνο για να φυλάνε τις εξέδρες της Τοταλ και της ΕΝΙ και του κάθε Αμπραμοβιτς ή δεν ξέρω ποιανού κερατά Αμερικάνου κολλητού του Τραμπ πετρελαιά. Οι Κύπριοι θα καταλήξουνε να κανουνε 3-4 χρόνια στρατιώτες για να βλέπουνε μην πάει ο Ερντογάν να επιτεθεί στις εξέδρες.

  Οπου υπάρχει πετρέλαιο υπάρχει σαπίλα, διαφθορά, ραχάτι και μαλάκυνση του εγκεφάλου του πληθυσμού και ύστερα όταν παρέλθουν μερικά χρόνια και αρχίζει να μειώνεται πέφτει τέτοια κακομοιριά που είναι απερίγραπτη διότι όλοι οι άλλοι τομείς της οικονομίας νεκρώνουνε. Αυτό έπαθε η Βενεζουελα. Αυτο κινδυνευει να πάθει η Ρωσία και αυτό βλέπω να παθαίνει και η Αμερική με το shale gas.

  • Lalakis o ηέλιος

   http://www.hellagen.gr παρε οσο υδρογονο θες.

   • makis2105 .

    Αυτός λέει και κάνει τα δικά του, τα οποία ως φυσικός δεν θεωρώ ότι ειναι σοβαρά. Αλλοι έχουνε κάνει τα σοβαρά και δουλεύουνε δεκαετίες στο θέμα έχοντας αποκτήσει πολύ σοβαρή τεχνογνωσία. Μετατρέπουνε την υγρασία της ατμόσφαιρας σε νερό, το νερό σε υδρογόνο με ηλεκτρισμο από φωτοβολταικά και ανεμογεννήτριες και μετά το καθαρίζουνε με ακτινοβόληση χρησιμοποιώντας θεωρίες μεταστοιχείωσης από πυρηνική φυσική, το αποθηκεύουνε καθαρισμένο και πλέον είναι ασφαλές, σταθερό, έτοιμο προς καύση όπου καθαρό πλέον καίγεται και δίνει ως καυσαέριο αποσταγμένο νερό. Με ολίγα λόγια το νερό που αρχικά μετατρέπεις σε υδρογόνο το ξαναπαίρνεις πίσω σε αέρια μορφή ατμών. Ενέργεια που δεν τελειώνει ποτέ, με ελάχιστο κόστος και με μηδενικά καυσαέρια. Απλά πράγματα, δουλεύει απάνω στην τεχνολογία αυτή η Ιαπωνία, η Ολλανδία, η Δανία, η Σουηδία και πολλοί άλλοι εδώ στην Ελλάδα αλλά το ελληνικό κράτος ασχολείται πώς θα τελειώσει την κυπριακή δημοκρατία για να αρπάξουνε καμπόσοι τις μίζες από τον κάθε πετρελαιά.

    • Lalakis o ηέλιος

     που να στα πω αναλυτικα.. εισαι εντελως λαθος.

     γνωριζεις τι ειναι ο συντονισμος; αυτο ειναι! συντονιζεται το μοριο και ετσι δεν χρειαζεσαι ενεργειες για να το διασπασεις.

     αν θες αμπερια και χημικα για κλασσικη ηλεκτρολυση, δεν πας πουθενα. Οι γερμανοι το κανουν λεει με πυρηνικους αντιδραστηρες που ειναι οικολογικοι. Βλακειες για χαπατα.

     Επαναλαμβανω,, συντονισμος και τιποτε αλλο. Αφου εισαι φυσικος γνωριζεις τι ειναι.

     • makis2105 .

      Aμα θες να δεις τον πλέον σοβαρό κατά τη γνωμη μου στην Ελλάδα απάνω στο υδρογόνο δες τον Καλογεράκη το Μιχάλη που δεν κρύβεται και ό,τι κάνει το κάνει ανοικτά χωρίς πατέντες και μπούρδες. Εγώ είχα δουλέψει κάποτε στην έρευνα για τον καθαρισμό του μίγματος στο τελικό στάδιο και δύναμαι να καταλάβω ποιος λέει τα σοβαρά και ποιος λέει τα δικά του.

     • Lalakis o ηέλιος

      και εισαι φυσικος ….

      ανεμογεννητρια και φωτοβολταϊκο ειναι ΑΜΠΕΡ… ειναι ισχυς και θες ηλεκτροδια και χημικα για την ηλεκτρολυση.

      Ο σκοπος ειναι να βρεις ηπιο συστημα για τον πλανητη για να μην μολυνεις και να μην δινει χρημα για φωτοβολταϊκα και ανεμογεννητριες (και τα δυο εχουν προβληματα «ρυπανσης») στους γερμανους.

      Ο Καλογερακης ο ανθρωπος κανει εφαρμογη. Καλα κανει. Αλλα δεν κανει κατι διαφορετικο. Κανει αυτα που γνωριζουμε εδω και 100 χρονια.

      Μαθε τι ειναι συντονισμος και θα κερδισεις. Αυτος εναι ο μονος τροπος για να αλλαξεις την εννοια της καυσης.

     • makis2105 .

      Δεν χρειάζεται να δίνεις χρήματα για φωτοβολταικά και ανεμογεννήτριες. Μπορεί αυτό το κωλόκρατος να τα κατασκευάσει. Υπάρχει η τεχνογνωσία και είναι επιστήμη των τελευταίων 40 ετών δεν είναι καμιά υπερεπιστήμη να καθίσεις να βγάλεις το μόλυβδο στο Λαύριο να φτιάξεις μπαταρίες και επαφές ηλεκτροδίων. Φαντάσου πόσοι άνθρωποι θα δουλεύανε για να φτιαχνούνε φωτοβολταικά, ηλεκτροβαλβίδες, σκάστρες, μπαταρίες, ανεμογεννήτριες, μετρητές πιέσεως, βολτόμετρα, αμπερόμετρα, γεννήτριες σημάτων, μετασχηματιστές, καυστήρες υδρογόνου, συστήματα αναμίξεως.. Το μεγάλο κοστος είναι στους καταλύτες παλαδίου, λευκόχρυσου και λοιπών ευγενών μετάλλων αλλά έχει βρεθεί ο τρόπος καθαρισμού χωρίς αυτά. Αυτό είναι που πλέον κάνει την ενέργεια αυτή φθηνή και εφικτό να παραχθεί πλέον σε βιομηχανικη κλίμακα με χαμηλό κόστος. Μέχρι τώρα με κατάλυση γινόταν η παραγωγή και ο καθαρισμός και το κόστος των καταλυτών ήταν τεράστιο. Χωρίς πανάκριβους καταλύτες σε μια χώρα με την ηλιοφάνεια της Ελλάδος, το ενεργειακό λύνεται.

      Πριν 100 χρόνια το υδρογόνο το βγάζανε από την αντίδραση θειικού οξέος με σκουριές σιδήρομεταλεύματος παρουσία ακριβών καταλυτών. Ο Ζωγράφος χρησιμοποιεί κράμματα μετάλλων.. Τι κράμματα είναι αυτά δεν μας λέει. Και επειδή δεν μας λέει μπορώ να υποθέσω ότι χρησιμοποιεί κάποιο κράμμα πανάκριβο που οικονομικά είναι ασύμφορο να παραχθεί ή δεν υπάρχει σε αφθονία στη φύση της Ελλάδος. Από κράμματα με διάφορες αντιδράσεις παράγεται υδρογόνο δεν κομίζει γλαύκα εις τας Αθήνας. Το μέγα ζητημα είναι να καθαρίσει το υδρογόνο για να γίνει ασφαλές χωρις χρήση ακριβών μεταλλικών ηλεκτροδίων και εδώ είναι το σπουδαίο που βρήκε ο Καλογερακης και δεν είναι επιστήμη 100 ετών.

     • Lalakis o ηέλιος

      θες να τα μπερδευεις η δεν καταλαβες τι κανει;

      ασε την ηλεκτροπαραγωγη. Σκετο υδρογονο λεμε. Καθαρο υδρογονο απο την δασπαση του νερου. Ολα τα αλλα ειναι για αλλη δουλεια.

      ΕΔΩ! Καθαρα. Υδρογονο απο το νερο χωρις αμπερ, καταλυτες και ηλεκτροδια μεσω συντονισμου του μοριου για να διασπαστει.

      Σε αυτο συμφωνεις ;

     • makis2105 .

      Ποιου συντονισμού και πώς το συντονίζει για να σπασει τους δεσμούς van der wals και τον ομοιοπολικό? Τι κάνει, γιατί αυτό που κάνει δεν γράφει ένα paper να το πει στην επιστημονική κοινότητα, γιατί δεν λέει τι κράμματα χρησιμοποιεί, και σε ποια θερμοκρασία κάνει τη διασπάση ταλάντωση.. Πριν κάποια χρόνια φίλε μου είχανε βγει 2-3 ομάδες από διάφορα επιστημονικά κέντρα της Αμερικής και λέγανε ότι πέτυχαν την ψυχρή σύντηξη του υδρογόνου και λύσανε μια για πάντα το ενεργειακό. Για μήνες μονοπωλούσαν την επικαιρότητα και πολλά σοβαρά περιοδικά φυσικής ανακοινώνανε ότι επιτεύχθη η ψυχρή σύντηξη. Οι Ρώσοι είχανε τρελαθεί διότι σε αυτόν τον τομεα μαζι με τους Ιάπωνες είχανε τα πρωτεία μακράν και γνωρίζανε τις δυσκολίες του θεματος πάρα πολύ καλά, είχανε βάλει όλα τα μέσα κατασκοπίας που είχανε να δούνε τι ανακαλύψανε οι Αμερικάνοι που το χανε και απόκρυφο μυστικό. Τελικά ήτανε μια μπαρούφα και σε λίγους μήνες αποδείχθηκε όπως το ινστιτούτο Λεμπέντεφ απέδειξε που τους ξεβράκωσε μαζί με άλλες ομάδες επιστημόνων απο την Ευρώπη.

      Οσο κρατάει ο κύριος αυτός μυστικό το τι πράττει, για εμένα είναι μπαρούφας. Απλώς έχει τον Τριανταφυλόπουλο και μερικούς άλλους που ουδείς από αυτούς είναι φυσικός και μας λέει ότι δεν το λέει διότι φοβάται ότι θα διαρεύσει η πατέντα και θα χάσει η Ελλάς την ευκαιρία να γίνει υπερδύναμη. Ποια ευκαιρία? Αμα έχεις βρει τη λύση για τζάμπα ενέργεια τι φοβάσαι? Δώσε τη στην ανθρωπότητα να τελειώνει μια και καλή από τη φτωχεια και τη δυστυχία και τους πολέμους και τους σκοτωμους. Θα γίνεις ο νέος Προμηθέας και θα σε δοξάσουνε πάντα τα έθνη.

     • Lalakis o ηέλιος

      σπαει το γυαλι οταν τραγουδα η κυρία;
      πεφτει η γεφυρα οταν παν με βημα οι στρατιωτες;

      ολα γινονται να συντονιστουν αλλα το νερο ειναι προβλημα;

      Ενας Ελληνας το βρηκε, κατεθεσε πατεντα και την πηρε και δεν θα δωσει δωρεαν την δυναμη σε ολους τους βαρβαρους απο την στιγμη που μπορει να βοηθησει την Ελλαδα.

      Θα το εχει η ανθρωποτητα οταν της το δωσει η Ελλας.

      Αν πεταξεις κατι στο ιντερνετ που λεν πολλοι, το εξαφανισαν και το απαγορευσαν. Πολυ απλα. Αυτο αγγιζει την προδοσια κατα την αποψη μου.

      Εχει η Ελλας ολη την δυναμη στα χερια της. Αυτο πρεπει να καταλαβουν οσοι απλα θελουν να γυρισουν στο 2006 χωρις κοπο.

     • Lalakis o ηέλιος

      αν ηταν ευκολο να τα καταλαβει τελικα καποιος (ασε εμενα, ειμαι αλλιως) θα το ειχαν πετυχει τα εργαστηρια των δισεκατομυριων που εχουν οι ξενοι σε διαφορα μερη του πλανητη.
      Το εγγραφο απο την ενωση φυσικων ειναι σαφεστατο παντως, μονο την συχνοτητα δεν γνωριζουν και παλι θελω να αναφερθω μονο στην διασπαση και οχι στην ηλεκτροπαραγωγη. Για την διασπαση τα πραγματα ειναι απλουστατα και το μονο που χρειαζεται ειναι να βρει καποιος την/τις συχνοτητες. Οποιοδηποτε συστημα ερθει σε κατασταση συντονισμου, σπαει. Και να να φτιαξεις μια συχνοτητα δεν χρειαζεσαι ισχυ. Μια ταλαντωση χρειαζεσαι και ενα ηχειο (στην περιπτωση αυτη οπως μας εχει πει ειναι μια κεραια τυπου horn με πολυ μεγαλη απολαβη) για να «τραγουδησει» στο μοριο.
      Ειναι μεγαλειωδες οτι επετευχθη. Και δεν υπαρχουν θεματα ανταγωνισμου με κανεναν. Ειναι ενα εργαλειο και μια δυναμη που εχει ΜΟΝΟ η Ελλας αυτην την στιγμη και μπορει οχι μονο να βοηθησει την χωρα να βγει απο την κινουμενη αμμο των μνημονιων αλλα και να βοηθησει ολην την ανθρωποτητα και τον ιδιον τον πλανητη που καταστρεφεται απο τους υδρογονανθρακες.
      Οτι τα 5-10 ατομα που ελεγχουν την ενεργεια στον πλανητη, δεν θελουν αυτο το πραγμα να γινει κοινη γνωση ειναι κατανοητο. Μηπως ομως εχει ελθει η ωρα ο πλανητης να αλλαξει πορεια;
      Ο Π.Ζ. και την μικροτερη προσφορα που του εχει γινει να ειχε αποδεχθει, θα μπορουσαν και τα δισεγγονα του να ζησουν στην χλιδη και σε οποιο μερος του κοσμου θα ηθελαν. Για να θελει αυτην την εφευρεση να την εχει η Ελλας (και οχι αυτος προσωπικα) και να την εκμεταλλευτει προς ωφελος της χωρας, κατι πολυ μεγαλυερο υπαρχει. Ο υπουργος ειπε οτι «ειναι κρατικο μυστικο» στον Χατηνικολαου. Η κυβερνηση ακομα μελετα ποτε θα περασει μια τροπολογια για την εφευρεση αλλα … ολα ειναι παγωμενα. Ακριβως γιατι με αυτο το «οπλο» αλλαζουν τα παντα.
      Στο κομματι της φυσικης -επανερχομαι- δεν υπαρχει κανενα λαθος συμφωνα με τους φυσικους. Τις συχνοτητες δεν γνωριζουν αν και ενα κομματι της λειτουργιας των συχνοτητων (τεσσερεις αναφερονται) περιγραφεται στην πατεντα.
      Αυτο που εχει βρει ο ΠΖ δεν ειναι το υδρογονο. Ειναι ο νεος πολιτισμος που η Ελλας θα προσφερει στον πλανητη ολοκληρο αλλαοντας την εικονα της καυσης που γνωρισε ο ανθρωπος τα τελευταια 300.000 χρονια. Πρεπει σιγα – σιγα να βγουμε απο το σπηλαιο του Πλατωνος γιατι το φως ειναι εξω απο αυτο και ο ΕΝΑΣ δεσμωτης που μας δειχνει τον δρομο ειναι ο Πετρος Ζωγραφος.

     • Lalakis o ηέλιος

      ειναι επιστημη 200 ετων η ηλεκτρολυση αρα δεν ειναι 100 ετων. Ναι.

   • Agnostimus

    Αστα όλα …. Game of Thrones 7η σεζόν 1ο Επεισόδιο …. ΑΠΑΙΧΤΟ !!!

  • Gerasimos Mikroulis
 • καποιος

  αφου γλυτωσαμε τον εμφυλιο μεχρι στιγμης μετα απο τοση προπαγανδα ,που θα σημαινε την εξαφανιση της ελληνικου κρατους ,βαζουν τωρα τα πιστα σκυλια τους τουρκους για τη βρωμοδουλεια.που τα βρηκαν οι τουρκοι τοσα λεφτα ξαφνικα και αφου τα βρηκαν γιατι δεν αγοραζουν ενα οικοπεδο να βγαζουν οσο πετρελαιο θενε ηρεμα και ωραια χωρις πολεμους?