Κόσμος

Όλοι με το δάχτυλο στη σκανδάλη - Διαταγή στη ρωσική αεράμυνα στη Συρία να καταρρίψει αμερικανικά αεροσκάφη και πυραύλους cruise - Νέα επίθεση από το Ισραήλ

Σαφή εντολή από το ρωσικό γενικό επιτελείο προς τις επίγειες δυνάμεις στην  Συρία και στις δύο ρωσικές βάσεις, να καταρρίπτουν οποιοδήποτε αμερικανικό μη επανδρωμένο όχημα  καθώς και πυραύλους Cruise καθώς και να προετοιμαστούν για επίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών σε συριακές αεροπορικές βάσεις, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Στρατιωτικών Επιστημών της Μόσχας  και σύμβουλος του Πούτιν Σεργκέι Μοντέστο.

https://youtu.be/nOAKIbQq0pY?t=1

«Αντιδρούμε με αυτή την «ήπια» μορφή , αναλαμβάνοντας  την εξουδετέρωση των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και πυραύλων , ώστε να μην προκαλέσουμε  ακόμη πιο σκληρή αντιπαράθεση και  επιδείνωση»,  δήλωσε ο S.Modestov.

«Μπορούμε  να καταρρίψουμε πυραύλους cruise και γι αυτό κατ 'αρχήν, θα είναι δύσκολο  να μας κατηγορήσει οποιοσδήποτε , γιατί τότε θα είναι δύσκολο να αποδειχθεί ότι αυτοί δεν στόχευαν τις εγκαταστάσεις μας»,  πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα S.Modestov,  Ρωσία και  Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στα πρόθυρα  «νέας έντασης» ακόμα πιο σκληρής από τις προηγούμενες στην Συρία.

Σύμφωνα με τον Ρώσο εμπειρογνώμονα, η συριακή κυβέρνηση θα πρέπει να επιτρέψει σε διεθνείς παρατηρητές να «επισκεφθούν οποιαδήποτε συριακή αεροπορική βάση, για να ελέγξουν όλες τις αποθήκες όπλων προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν χημικά όπλα σε αυτές τις περιοχές.»

«Πρέπει πιο ενεργά τα μέσα ενημέρωσης και οι εκπρόσωποι της διεθνούς κοινότητας  να αποδείξουν  την παρουσία  χημικών όπλων στη Συρία,»  είπε ο εμπειρογνώμονας.

Το τηλεοπτικό  κανάλι  CNN ανέφερε ότι τα στρατεύματα των ΗΠΑ είναι έτοιμα να επιτεθούν στις συριακές δυνάμεις, αν προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα.

Σύμφωνα με το κανάλι, η Ουάσιγκτον  πρόκειται να επιτεθεί στη Συρία, αλλά και στην περιοχή της Μεσογείου, ενώ  σήμερα  ένα αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, δύο Φρεγάτες και δύο καταδρομικά εξοπλισμένα με πυραύλους cruise «Tomahawk», είναι έτοιμα να ανοίξουν πυρ.

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ, τόνισε ότι σε  περίπτωση νέων χημικών επιθέσεων, ο ίδιος «θα πληρώσει  υψηλό τίμημα.» Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η δραστηριότητα των Σύρων  είναι παρόμοια με την εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε πριν από τη χημική επίθεση στις 4 Απριλίου.

Την ίδια στιγμή οι δυνάμεις του συριακού αραβικού στρατού   ανέστειλαν  την επίθεσή τους στα Υψώματα του Γκολάν, αφού δέχθηκαν επίθεση από  ισραηλινά  αεροσκάφη.

Όπως σημειώθηκε χθες το βράδυ, η ισραηλινή αεροπορία εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση σε  θέσεις των τζιχαντιστών στους οικισμούς της Αλ-Hamid Al-Samdanya και Al-Gharbia, αλλά στην ουσία χτύπησε τον συριακό τακτικό στρατό.

Κυβερνητικά στρατεύματα ανέκτησαν  τον έλεγχο των εδαφών που είχαν χαθεί κατά τη διάρκεια των προηγούμενων έξι ημερών,  ενώ αποκατέστησαν και την κυκλοφορία στην περιοχή.

Παρ 'όλα αυτά, κατά τη διάρκεια της προώθησης του συριακού στρατού οι Σύροι βρέθηκαν  κάτω από τα «χτυπήματα» της ισραηλινής αεροπορίας .

Το περιστατικό συνέβη στην εθνική οδό που συνδέει τις πόλεις της Αλ-Samdanya και Al-Sharqiya.

Σύροι στρατηγοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περαιτέρω πρόοδο, έτσι ώστε να μην υποστούν μεγάλες απώλειες.

Ως απάντηση,  το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ άφησε να διαρρεύσει ότι  η αεροπορική επιδρομή ήταν αντίποινα για την επίθεση με όλμους τυχαία, στα υψώματα του Γκολάν .

Η  Δαμασκός αρνείται οποιεσδήποτε καταγγελίες στο θέμα αυτό.

Αυτή ήταν  η τέταρτη υπόθεση ισραηλινής αεροπορικής  επίθεσης στον συριακό στρατό.

Όλες οι περιπτώσεις σχετίζονται με παρόμοιες  επιθέσεις Σύρων σε θέσεις τζιχαντιστών .

https://youtu.be/pPdqO8wHNGI?t=1

Υπενθυμίζουμε ότι ελάχιστα 24ωρα πριν,  είχαμε ισραηλινές  ενισχύσεις στο Γκολάν με άρματα μάχης Merkava Mk. IV τα οποία βρίσκονται απέναντι από τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ και των Ιρανών εξοπλισμένοι με ρωσικά αντιαρματικά ενώ η ισραηλινή Αεροπορία «στρώνει το έδαφος» πραγματοποιώντας επιδρομές για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Η ανάφλεξη θεωρείται δεδομένη γιατί η Τεχεράνη απέκτησε αεροπορική βάση κάτι που δεν πρόκειται να δεχτεί το Ισραήλ.

 Κίνηση τεράστιας σημασίας για το μέλλον της Συρίας έλαβε χώρα εδώ και μερικές ημέρες όταν η Μόσχα προχώρησε στην απαλλοτρίωση περιοχής κοντά στα σύνορα Ιράκ και Ιορδανίας, για την δημιουργία βάσης με στόχο τον έλεγχο της περιοχής. 

Οι αμερικανικές δυνάμεις είναι σε αναμονή ήδη ενώ οι Ιρανοί απέκτησαν αεροπορική βάση στην περιοχή Al-sin, θέλοντας να «στριμώξουν»  τον αμερικανικό συνασπισμό ανάμεσα σε δύο «πυρά» .

Η Ρωσία έχει εισέλθει στην αρένα σύγκρουσης μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν στην συριακή  περιοχή της  Badia, καθώς η Μόσχα δημιούργησε μια στρατιωτική βάση στην ανατολική πλευρά της χώρας Δαμασκό παράλληλα με την κίνηση της Τεχεράνης  να μετατρέψει το αεροδρόμιο Al-sin σε βάση των  Επαναστατικών  Φρουρών του Ιράν, αναφέρουν οι Ισραηλινοί που «γνωρίζουν» τα τεκταινόμενα σε ολόκληρη πλέον την περιοχή.

 ΗΠΑ και Ισραήλ εντείνουν τις επιθέσεις τους στην Συρία με μεγάλο κίνδυνο εμπλοκής όλων εναντίον όλων . Αυτό θα σημάνει απλά την έναρξη ενός πολέμου με παγκόσμιες διαστάσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ