Ένοπλες Συρράξεις

Προφητική εξέλιξη: Οι Τούρκοι έκλεισαν τα νερά του Ευφράτη! Ερχεται Αρμαγγεδώνας με 200 εκατ Στρατό...

Ακριβώς μετά από μερικές ημέρες και το «ασυνήθιστο» ταξίδι του γνωστού Αμερικανού γερουσιαστή  Τζον Μακέιν στη Συρία και την Τουρκία, η τουρκική κυβέρνηση έκοψε την ροή του νερού στον ποταμό Ευφράτη προς την βόρεια Συρία, παραβιάζοντας όλες τις διεθνείς συμβάσεις για τα δικαιώματα του νερού.

Ενώ Ρώσοι , Αμερικανοί, Βρετανοί και άλλοι πολεμούν για την επαναφορά της σταθερότητας στην  βόρεια Συρία μετά την πρόσφατη απελευθέρωση από το συριακό στρατό της πόλης του Χαλεπίου και άλλων, «εξωτερικές δυνάμεις»  φαίνονται αποφασισμένες να συνεχίζουν να διατηρούν το  χάος , ανεξάρτητα από το κόστος σε αυτήν την περιοχή .

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα επιθετικής πολιτικής ξένης χώρας στην Συρία, είναι η Τουρκία, η οποία από καιρό διαδραματίζει ανταγωνιστικό ρόλο στην σχεδόν 6χρονη  σύγκρουση της Συρίας, διακόπτοντας την ροή του ποταμού Ευφράτη στη Συρία, και στερώντας τη χώρα από μία από τις  πρωτογενείς πηγές νερού.

Σύμφωνα με  κουρδικό ΜΜΕ, η Τουρκία διέκοψε τις παροχές νερού στη Συρία από  τις  23 του Φεβρουαρίου κλείνοντας το φράγμα στο  υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Tishrin , και μειώνοντας σημαντικά τα επίπεδα των υδάτων .

Η προμηθειών μέσω του φράγματος ύδατος στην βόρεια Συρία, και σε πόλεις όπως η Ιεράπολη αλλά και άλλες πόλεις που ζουν Κούρδοι προκαλεί οργή και αγανάκτηση.

Το φράγμα είναι ένα από τα πολλά μεγάλα φράγματα κατά μήκος του ποταμού Ευφράτη. Αυτό  προμηθεύει το Χαλέπι με το  περισσότερο πόσιμο νερό , καθώς και νερό άρδευσης για πάνω από 640.000 εκτάρια (2.500 τετραγωνικά μίλια)  γεωργικής γης.

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία  στερεί στην Συρία  από το πολύτιμο  νερό,  ως μέσο για την προώθηση των πολιτικών της στόχων  στην περιοχή.

Η Τουρκία έχει κόψει προηγουμένως το νερό του ποταμού Ευφράτη τον Μάιο του 2014, μειώνονταν τα επίπεδα των υδάτων στη λίμνη Άσαντ περισσότερο από 20 πόδια και δημιουργώντας τις συνθήκες για εξόντωση των Σύρων πολιτών  μέσω της αφυδάτωσης.

Με τον αποκλεισμό του ποταμού, η Τουρκία απειλεί και τους Ιρακινούς αμάχους καθώς και μεγάλα αστικά κέντρα όπως την Μοσούλη, η οποία  εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις δεξαμενές που τροφοδοτούνται από τον Ευφράτη ποταμό.

Οι νεο-οθωμανοί συμπεριφέρεται ήδη σαν μια ηγέτιδα δύναμη σε ολόκληρη την Νοτιοανατολική Μεσόγειο, αποκαλύπτοντας τα σχέδια τους για αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, αλλά θα μείνουν σίγουρα  με τα όνειρα .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...