Διατροφή

Αυτές οι τροφές μπορούν να βοηθήσουν στην αϋπνία

 Αν και η κύρια αιτία της αϋπνίας συχνά σχετίζεται με την ψυχική μας υγεία, πολλές μελέτες δείχνουν ότι η έλλειψη ορισμένων θρεπτικών συστατικών μπορεί να αποτελεί μέρος του προβλήματος.

Η διακοπή της καφεΐνης, για παράδειγμα, λίγες ώρες πριν από τον ύπνο μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες ενός καλού ύπνου. Ωστόσο, ο καλός ύπνος δεν έχει να κάνει μόνο με την αποφυγή των λάθος τροφών ή ποτών, αλλά και με ορισμένες τροφές που μπορούν να βελτιώσουν τον ύπνο.

Τέτοιες τροφές είναι τα καρύδια Βραζιλίας και τα αμύγδαλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα ύπνου, τα καρύδια Βραζιλίας και τα αμύγδαλα είναι μερικές από τις καλύτερες πηγές σεληνίου, ενός σημαντικού μικροθρεπτικού συστατικού του ανθρώπινου οργανισμού που λείπει από τους ανθρώπους που πάσχουν από αϋπνία.

Οι ξηροί καρποί περιέχουν επίσης μέταλλα όπως φώσφορο και μαγνήσιο. Έξι έως οκτώ καρύδια περιέχουν περίπου 544 μικρογραμμάρια σεληνίου.

Από την άλλη πλευρά, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι είναι σημαντικό να προσέχετε να τρώτε μια μερίδα βραζιλιάνικων ξηρών καρπών μόνο μερικές φορές την εβδομάδα για να αποφύγετε την τοξικότητα. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν χρειάζεται υπερβολικές ποσότητες σεληνίου, καθώς ο μέσος ενήλικας χρειάζεται μόνο 5 μικρογραμμάρια την ημέρα.

Οι έγκυες γυναίκες, από την άλλη πλευρά, χρειάζονται 60 έως 70 μικρογραμμάρια σεληνίου.

Άλλες πηγές σεληνίου είναι το βόειο κρέας, η γαλοπούλα, τα εμπλουτισμένα δημητριακά, το ψωμί ολικής άλεσης, τα φασόλια, οι φακές και τα αυγά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Η κυβέρνηση δεν δίνει παράταση, δίνει τελεσίγραφο! Αν δεν εκδώσετε τον Προσωπικό Αριθμό εως τις 5 Νοεμβρίου θα "μπλοκάρουν" οι συναλλαγές σας με το Δημόσιο

Ή τον ενεργοποιείς ή θα αποκλειστείς από το δημόσιο.Θα αποκλείεστε από κάθε συναλλαγή με το Δημόσιο – από φόρους και...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Είμαστε κοντά σε πρωτοφανή γεγονότα- Τι ετοιμάζουν Κίνα και Ρωσία αμέσως μόλις χτυπήσουν στρατιωτικά οι ΗΠΑ την Βενεζουέλα και τον Μαδούρο;

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας και ο ηγέτης χώρας ζητά μετακίνηση Ρώσων και Κινέζων...