Διατροφή

Διατροφή: 3 "κανόνες" για να χάσετε κοιλιακό λίπος καθώς μεγαλώνετε–Τι λένε διαιτολόγοι

Αυτό συμβαίνει επειδή το λίπος κάθεται γύρω από τα ζωτικά εσωτερικά σας όργανα, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ορισμένων ασθενειών, σύμφωνα με το https://www.eatthis.com και το iatropedia.gr.

Δυστυχώς, καθώς μεγαλώνετε, ο κίνδυνος να έχετε υπερβολικό σπλαχνικό λίπος στην πραγματικότητα αυξάνεται. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι μέσω της άσκησης και της ενσωμάτωσης υγιεινών διατροφικών συνηθειών, μπορείτε να αρχίσετε να χάνετε το υπερβολικό σπλαχνικό λίπος γύρω από την περιοχή της κοιλιάς σας.

Δείτε τις 3 βασικές διατροφικές αρχές που συνιστώνται από τους ειδικούς και οι οποίες θα σας βοηθήσουν:

Αποφύγετε τα υπερβολικά σάκχαρα

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Morgyn Clair, η μείωση της ζάχαρης (ιδιαίτερα των ζαχαρούχων ποτών) είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χάσετε το λίπος στην κοιλιά καθώς μεγαλώνετε. “Οι μελέτες δείχνουν σταθερά ότι η υπερβολική ζάχαρη οδηγεί σε ανεπιθύμητο λίπος, ειδικά λίπος που είναι αποθηκευμένο στην κοιλιά”, λέει.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Nutrition έδειξε ότι η τακτική κατανάλωση ροφημάτων με ζάχαρη συσχετίστηκε με αύξηση του όγκου του κοιλιακού λίπους στους ενήλικες.

Παρακολούθηση θερμίδων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια άλλη συμβουλή που έχει η Clair για όσους προσπαθούν να χάσουν λίγο λίπος στην κοιλιά καθώς μεγαλώνουν είναι να παρακολουθούν τις θερμίδες τους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και παρόλο που μερικοί μπορεί να είναι επιφυλακτικοί με αυτή τη διαδικασία, η Clair λέει ότι ίσως χρειαστεί να το κάνετε μόνο για λίγο, για να έχετε μια καλή ιδέα για το τι χρειάζεται το σώμα σας.

«Πολλοί υποτιμούν το πόσο πραγματικά τρώνε, γι’ αυτό προτείνω να παρακολουθείτε τις θερμίδες που καταναλώνετε για τουλάχιστον μια εβδομάδα, ώστε να μπορείτε να έχετε μια καλή εικόνα των συνηθειών σας. Αυτό καθιστά ευκολότερο να επισημαίνετε τα γεύματα και τις ημέρες που οι θερμίδες σας είναι πολύ υψηλές, γεγονός που συμβάλλει στην αποθήκευση υπερβολικού λίπους”, λέει η Clair.

Προτιμήστε δημητριακά ολικής αλέσεως

Είναι σώφρον να παρατήσετε το άσπρο ψωμί και τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Elizabeth Ward, “η κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως αντί για εξαιρετικά επεξεργασμένα δημητριακά σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο για υπερβολικό κοιλιακό (σπλαχνικό) λίπος».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί αιφνιδίασαν ξανά την ρωσική αεράμυνα κτυπώντας Κούρσκ και Ντονιέτσκ-Κινδυνεύει και η Μόσχα αναρωτιούνται Ρώσοι ειδικοί (Βίντεο)

Η Ουκρανία κάνει χρήση σοβιετικής εποχής μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων-UAV Tupolev Tu-141 Strizh (πύραυλος τύπου...