Διατροφή

FDA: Εξετάζει τη σύνδεση της έξαρσης Ηπατίτιδας Α με βιολογικές φράουλες

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ξεκινά μια έρευνα σε φρέσκες βιολογικές φράουλες που πιθανώς συνδέονται με ξέσπασμα ηπατίτιδας Α σε πολλές πολιτείες.

Σύμφωνα με το Fox, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά και η Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων ερευνούν επίσης τις φράουλες.

«Οι μάρκες φράουλας FreshKampo και HEB που αγοράστηκαν μεταξύ 5 Μαρτίου και 25 Απριλίου διερευνώνται για σύνδεση με ξέσπασμα στις ΗΠΑ και τον Καναδά», ανέφερε η FDA σε δελτίο τύπου. «Οι καταναλωτές που αγόρασαν τα φρούτα κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου καλούνται να τα πετάξουν.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι φράουλες πωλούνται σε πολλές μεγάλες αλυσίδες λιανικής, συμπεριλαμβανομένων των Walmart, Costco, Trader Joe's, Kroger και Safeway.

Η ηπατίτιδα Α μπορεί να προκαλέσει ήπιες και σοβαρές ασθένειες, και σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει ηπατική νόσο, ακόμη και θάνατο, σύμφωνα με τον FDA, αν και οι περισσότεροι άνθρωποι που μολύνονται αναρρώνουν πλήρως μέσα σε λίγες εβδομάδες.

«Αν δεν είστε σίγουροι για το ποια μάρκα αγοράσατε, πότε αγοράσατε τις φράουλες σας ή από πού τις αγοράσατε πριν τις καταψύξετε, οι φράουλες θα πρέπει να πεταχτούν», δήλωσε ο FDA.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 17 κρούσματα και 12 νοσηλείες που συνδέονται με τις φράουλες. Συνολικά αναφέρθηκαν 15 κρούσματα στην Καλιφόρνια, ενώ η Μινεσότα και η Βόρεια Ντακότα είχαν από ένα κρούσμα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...