Διατροφή

Φάτε άφοβα γλυκά - Μυστικά απόλαυσης χωρίς υπερβολές

Καλά τα νέα για ανθρώπους που λατρεύουν τα γλυκά. Δεν χρειάζεται να τα στερούνται, αρκεί να ακολουθούν συγκεκριμένα μυστικά απόλαυσης...

Η διατροφολόγος Έλενα Σολομάτινα σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο Sputnik εξήγησε ποιες λιχουδιές μπορεί να κάνουν καλό στην υγεία και μας μίλησε για το μυστικό εκείνο που θα μας βοηθήσει να τρώμε λιγότερα γλυκά, αλλά με μεγαλύτερη απόλαυση.

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο, μπορούμε να βάλουμε στο πρόγραμμα της διατροφής μας τρόφιμα που καλύπτουν την αίσθηση της γλυκιάς γεύσης, αλλά ταυτόχρονα να είναι φυτικά και υγιεινά. Δηλαδή, το μυστικό βρίσκεται στην επιλογή των γλυκών.

«Τα φυτικά προϊόντα περιέχουν φυτικές ίνες οι οποίες περιορίζουν την απορρόφηση της ζάχαρης με αποτέλεσμα να παράγεται λιγότερη ποσότητα ινσουλίνης, η οποία είναι υπεύθυνη για τον σχηματισμό λίπους. Μπορείτε να τρώτε σορμπέ, ζελέ, μαρσμέλοου, λουκούμια, όλα τα είδη σπιτικών μαρμελάδων» δήλωσε η Σολομάτινα.

Ωστόσο, μας πρότεινε να μην χρησιμοποιούμε τη φρουκτόζη αντί για κανονική ζάχαρη σε προϊόντα σπιτικής ζαχαροπλαστικής, όπως μαρμελάδα και συμβούλεψε να μην το παρακάνουμε και να μην τρώμε πολλά φρούτα και μούρα.

«Μπορείτε να τρώτε φρούτα και μούρα ως υγιεινό σνακ, περιέχουν όμως πολλή φυτική ζάχαρη, οπότε δεν πρέπει να το παρακάνετε» επισήμανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Σολομάτινα εξήγησε πώς μπορούμε να περιορίσουμε την κατανάλωση των γλυκών χωρίς μεγάλη ψυχολογική πίεση. Το μυστικό είναι απλό: πρέπει να κρατάμε το γλυκό στο στόμα μας για αρκετή ώρα για να καταλάβουμε σωστά τη γεύση.

«Βάλτε ένα μικρό κομμάτι του γλυκού στο στόμα σας, για παράδειγμα, ένα κομμάτι σοκολάτας και κρατήστε το όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε οι υποδοχείς γεύσης να έρθουν σε επαφή με αυτό το γλυκό. Δεν έχουμε υποδοχείς στο στομάχι μας, όποτε όσο περισσότερο κρατάμε κάτι στο στόμα μας τόσο πιο ερεθισμένοι θα είναι οι υποδοχείς, τόσο περισσότερη ευχαρίστηση θα νιώθουμε» εξήγησε.

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι οι οποίοι καταπίνουν γρήγορα τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη, καταναλώνουν περισσότερα γλυκά από αυτούς που τρώνε αργά, τόνισε η διατροφολόγος.

Αν πίνετε πολλά υγρά, αυτό βοηθάει επίσης στη δημιουργία της αίσθησης ότι καταναλώνετε πολύ περισσότερη ζάχαρη απ’ ό,τι στην πραγματικότητα, πρόσθεσε.

«Να πίνετε υγρά μαζί με το γλυκό. Έτσι, θα έχετε την αίσθηση ότι φάγατε όχι ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας, αλλά τουλάχιστον μισή σοκολάτα αν όχι ολόκληρη» κατέληξε η Σολομάτινα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...