Λίπος
Διατροφή

Συμβουλές για να απαλλαγείς από το λίπος μία και καλή

H απώλεια βάρους αλλά κυρίως λίπους δεν είναι μια απλή υπόθεση. Οι μέθοδοι- express δεν έχουν πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα ή αυτό είναι παροδικό. Για τη σωστή καύση του λίπους απαιτείται προσπάθεια, επιμονή και χρόνος. Ο personal trainer Rob Aitken έχει να σου πει 5 σημαντικά πράγματα. Και σύμφωνα με αυτόν, ορίστε οι πιο σωστοί τρόποι για να πεις «αντίο» στο σωσίβιο μια και καλή.

Πρόσεχε τι τρως

Οι πιο πολλοί άντρες λανθασμένα πιστεύουν πως όσο πιο περίπλοκη είναι μια δίαιτα, τόσο πιο αποτελεσματική αποδεικνύεται. Στην πραγματικότητα αυτό που χρειάζεσαι σε κάθε γεύμα είναι καθαρή πρωτεΐνη και πολύχρωμα λαχανικά. Όσο πιο πολύ τα καταναλώνεις τόσες λιγότερες συνολικά θερμίδες θα λάβεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να είσαι ρεαλιστής

Δεν αρκεί να κάνεις διατροφή ας πούμε για ένα μήνα κάθε χρόνο. Το αντιλαμβάνεσαι πως κάτι τέτοιο δεν θα έχει αποτέλεσμα. Πρέπει να δημιουργήσεις ένα ορθό και ισορροπημένο πρόγραμμα. Για παράδειγμα, μπορείς να τρως σωστά τουλάχιστον από Δευτέρα έως Παρασκευή. Έτσι και θα τρέφεσαι όπως πρέπει και θα μπορείς να το ρίχνεις έξω τα Σαββατοκύριακα. Οφείλεις ωστόσο να το τηρείς συνεχώς.

 

Δεν είναι μόνο το φαγητό

Ακόμη και ο πιο προσεκτικός μπορεί κάποια στιγμή να ξεχαστεί όσον αφορά τις θερμίδες που λαμβάνει. Και αυτές δεν υπάρχουν μόνο στα φαγητά, αλλά και στα ποτά. Αυτός είναι και ένας κρυφός κίνδυνος όσον αφορά τη διαχείριση του λίπους και του βάρους, γι αυτό και απαιτεί το κατάλληλο management. Το να μπορείς να αντικαταστήσεις μια μπύρα με νερό ή πράσινο τσάι μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά ίσως αποδειχτεί σωτήριο.

 

Κάντο για σένα

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους επιθυμεί κάποιος να χάσει βάρος. Ο σημαντικότερος όμως είναι να κατανοήσεις εσύ ο ίδιος γιατί θέλεις να το κάνεις. Το να θέλεις να ρίξεις τη μπάκα ενόψει καλοκαιριού είναι ok, αλλά για να έχεις μακροπρόθεσμα και μόνιμα αποτελέσματα απαιτείται μεγάλη αυτοσυγκράτηση. Βάλε ένα στόχο και προσπάθησε να τον πετύχεις, εντάσσοντας στο πρόγραμμά σου βήματα τα οποία θα ακολουθήσεις.

 

Αναθεώρηση και επανεκκίνηση

Κάθε στόχος που πετυχαίνεις οφείλει να γίνεται κίνητρο για τον επόμενο. Όταν ρίχνεις την μπυροκοιλιά, βάλε στόχο να δημιουργήσεις κοιλιακούς κ.ο.κ. Τα κίνητρα πάντα είναι σημαντικά και σου δίνουν εκείνη την ώθηση που έχεις ανάγκη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ