άγχος
Διατροφή
Ενημερώθηκε στις:

Άγχος: Οι τροφές που βοηθούν στην καταπολέμησή του

Σύνδεση μεταξύ της ανεπαρκούς κατανάλωσης λαχανικών και της ανάπτυξης της διαταραχής άγχους ανακάλυψαν επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Τορόντο στον Καναδά ανέλυσαν στοιχεία από 27.000 ανθρώπους ηλικία από 45 έως 65 ετών, που συμμετείχαν στην καναδική έρευνα από το 2010 έως το 2015.

Ειδικότερα, βρέθηκε πως η μη κατανάλωση της ενδεδειγμένης ημερήσιας ποσότητας λαχανικών αυξάνει τον κίνδυνο άγχους κατά 24%.

Την ίδια στιγμή, η πιθανότητα ανάπτυξης και ενίσχυσης της διαταραχής αυξάνει εάν υπάρχει πλεονάζον λίπος στον οργανισμό. Ειδικότερα, εάν ο δείκτης λίπους ξεπεράσει το 36%, ο κίνδυνος αυξάνεται κατά ακόμη 70%.

Εξάλλου, οι επιστήμονες σημειώνουν ότι το άγχος σχετίζεται και με την μοναξιά. Συγκεκριμένα, ο κίνδυνος για όσους συζούν φτάνει μόλις στο 7,8%, ενώ για τους εργένηδες στο 13%.

Η εν λόγω έρευνα δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Environmental Research and Public Health.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ