Διατροφή
Ενημερώθηκε στις:

Σκέτος θάνατος αυτές οι τροφές - Δώστε προσοχή

Η παρακάτω λίστα θα σας βοηθήσει να αποφεύγετε τροφές που προκαλούν καρκίνο και περιέχουν ουσίες, οι οποίες έχουν κατηγορηθεί από επιστημονικές έρευνες ως καρκινογόνες αλλά και ως ιδιαίτερα επιβλαβείς για την υγεία, όπως αναφέρει το tonwtiko.com

Γενετικά Μεταλλαγμένοι Οργανισμοί (GMOs)  

Εννοείται ότι οι Γενετικά Μεταλλαγμένοι Οργανισμοί δεν έχουν θέση στην υγιεινή διατροφή, ειδικά τώρα που έχει αποδειχτεί ότι και τα χημικά που τους βάζουν κάνουν τους καρκινικούς όγκους να μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Δυστυχώς, έρευνες δείχνουν ότι οι GMOs είναι παντού, όπως για παράδειγμα στα παράγωγα τροφών από καλαμπόκι (άμυλο, λάδι, αλεύρι, σορβιτόλη (Ε420), γλυκόζη, φρουκτόζη, κ.α) και σόγια (αλεύρι, πρωτεΐνες, λεκιθίνη, φυτικά έλαια, κλπ). Μπορείτε να τους αποφύγετε με το να αγοράζετε πιστοποιημένα βιολογικά αλλά και τοπικά παραγόμενα προϊόντα.

Επεξεργασμένη ζάχαρη  


Η επεξεργασμένη ζάχαρη ανεβάζει απότομα τα επίπεδα ινσουλίνης και τρέφει τα καρκινικά κύτταρα. Επιπλέον, τα γλυκαντικά πλούσια σε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

φρουκτόζη, όπως το σιρόπι φρουκτόζης καλαμποκιού (HFCS) είναι πολύ επικίνδυνα και ενισχύουν τον καρκίνο, όπως υπογραμμίζουν έρευνες. Έτοιμα μπισκότα, τούρτες, κέικ, χυμοί, σάλτσες, δημητριακά και πολλά άλλα επεξεργασμένες τροφές μπορεί να είναι γεμάτα HFCS -ελέγχετε τις ετικέτες πριν τα αγοράσετε!

Η ιατρική κοινότητα πάντα υποστήριζε ότι η σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση ορισμένων τροφών και στην εμφάνιση καρκίνου είναι “αδύναμη”. Κι αυτό γιατί  δεν έχουν ακόμα βρεθεί έγκυρα ιατρικά στοιχεία που να υποστηρίζουν μια τέτοια σχέση. Ωστόσο, καθώς συνεχίζεται η διαμάχη πάνω σε αυτό το ζήτημα, πολλοί επιστήμονες, γιατροί και εναλλακτικοί θεραπευτές έχουν διαπιστώσει ότι ένας αποτελεσματικός, ασφαλής και οικονομικός τρόπος αντιμετώπισης του καρκίνου είναι η μείωση της κατανάλωσης ορισμένων τροφών, όπως  για παράδειγμα της γλυκόζης, οι οποίες ίσως θρέφουν τους όγκους. Η συγκεκριμένη θεραπευτική στρατηγική έχει στόχο να κάνει τους όγκους να “λιμοκτονήσουν” τροποποιώντας τη διατροφή του ατόμου. Αυτό είναι κάτι που αποτελεί κλειδί για τη νίκη στη μάχη κατά του καρκίνου.

Μη οργανικά/βιολογικά φρούτα  και λαχανικά

Πολλοί πιστεύουν ότι κάνουν υγιεινή διατροφή επειδή αγοράζουν μήλα, σταφύλια και φράουλες από το σούπερ-μάρκετ. Αν, όμως, τα φρούτα αυτά δεν είναι βιολογικά ή πιστοποιημένα χωρίς φυτοφάρμακα, τότε αποτελούν από μόνα τους μεγάλο κίνδυνο καθώς μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο. Έχει βρεθεί σε έρευνα ότι το 98% των προϊόντων καλλιέργειας είναι μολυσμένα με καρκινογόνα ζιζανιοκτόνα.

Επεξεργασμένα κρέατα  

Τα περισσότερα επεξεργασμένα κρέατα, όπως το μπέικον και τα λουκάνικα, περιέχουν σύμφωνα με έρευνες, χημικά συντηρητικά που τα κάνουν να

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

είναι πολύ νόστιμα, αλλά δυστυχώς προκαλούν και καρκίνο. Το νιτρικό και το νιτρώδες νάτριο αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου, και για άλλες μορφές καρκίνου. Προσέξτε τα κρέατα που αγοράζετε να είναι μη-επεξεργασμένα, και ακόμη καλύτερα να είναι ελευθέρας βοσκής.

Trans λιπαρά  

Χρησιμοποιούνται για να συντηρήσουν επεξεργασμένα τρόφιμα, ωστόσο αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για την ανάπτυξη καρκίνου. Κάποιοι έχουν σταματήσει την χρήση τους και τα αντικαθιστούν με φοινικέλαιο, αλλά τα trans λιπαρά εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως στα επεξεργασμένατρόφιμα. Έρευνες υποδεικνύουν ότι κάνουν τεράστιο κακό στην υγεία και πρέπει να αποφεύγονται.  

Επεξεργασμένο αλεύρι  

Μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Cancer Epidemiology, έδειξε ότι η κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων τριπλασιάζει τον κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου του μαστού. Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως είναι το επεξεργασμένο λευκό αλεύρι, ανεβάζουν απότομα τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα, γεγονός που «βοηθά» στην ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Ο ρόλος της διατροφής στον καρκίνο

Όλοι μπορούν να κάνουν κάτι για να προλάβουν τον καρκίνο. Και είναι εύκολο να απαλλαγούν από τους προφανείς ενόχους, όπως είναι η περίπτωση της επεξεργασμένης ζάχαρης. Είναι σαφές ότι η διατροφή δεν αποτελεί το μόνο παράγοντα που οδηγεί στη συγκεκριμένη νόσο. Οπωσδήποτε όμως παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, ακόμα και αν μερικοί δεν το πιστεύουν.

Πρέπει να γνωρίζουμε το κακό που μπορεί να κάνουμε στον οργανισμό μας καταναλώνοντας υπερβολικά μεγάλη ποσότητα καρκινογόνων τροφών. Και θα πρέπει επίσης να προσπαθήσουμε να μειώσουμε την κατανάλωσή τους ή να τις αφαιρέσουμε εντελώς από τη διατροφή μας. Να θυμάστε ότι η επεξεργασμένη ζάχαρη είναι παρούσα σε πολλές από τις τροφές που καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση. Μερικές από αυτές είναι: κέικ, καραμέλες, μπισκότα, επιδόρπια, δημητριακά, ψωμιά και σάλτσες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ