Υγεία

Έντερο: Τρία αναπάντεχα σημάδια που μαρτυρούν ότι υπάρχει πρόβλημα

Κάποια από τα σημάδια που θα μας βοηθήσουν να αναγνωρίσουμε τις εντερικές διαταραχές είναι η διάρροια και οι κράμπες στο στομάχι.
Έχει ήδη αποδειχτεί επιστημονικά ότι ο εγκέφαλος και το έντερο συνδέονται, με έναν μηχανισμό που περιγράφεται ως άξονας εντέρου εγκεφάλου και εκφράζει ένα δίκτυο επικοινωνίας ανάμεσα στα δύο όργανα. Από αυτή και μόνο τη λειτουργία μπορούμε να καταλάβουμε ότι, όταν το έντερο δε λειτουργεί ορθά, ο οργανισμός μας θα μας προειδοποιήσει με ποικίλους τρόπους.

Κάποια από τα σημάδια που θα μας βοηθήσουν να αναγνωρίσουμε τις εντερικές διαταραχές είναι η διάρροια και οι κράμπες στο στομάχι. Υπάρχουν, όμως, και άλλα γενικότερα γνωρίσματα του οργανισμού, που οφείλονται στις δυσλειτουργίες του εντέρου. Η Λονδρέζα διαιτολόγος Anna Pettit με εξειδίκευση στην υγεία του πεπτικού αποκαλύπτει τα συμπτώματα που θα μπορούσαν να διαφύγουν της προσοχής μας και να είναι ενδεικτικά της διαταραγμένης υγείας του εντέρου.

Φούσκωμα και αέρια 

Ο μέσος άνθρωπος έχει εντερικά αέρια περίπου 40 φορές την ημέρα, σύμφωνα με τη φιλανθρωπική οργάνωση Guts UK. Παρόλα αυτά, εάν το φαινόμενο εντείνεται μετά την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων, γι’ αυτό θα μπορούσε να ευθύνεται κάποια διαταραχή στη διάσπαση της τροφής.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ