Υγεία
Ενημερώθηκε στις:

Δημήτρης Παπανικολάου: "Όταν μίλησα για το σύνδρομο Άσπεργκερ, η κόρη μου μου είπε να μιλήσω και για εκείνη"

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» κι αρχικά, εξήγησε πώς πήρε την απόφαση να μιλήσει δημόσια για το πρόβλημά του.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου έδωσε συνέντευξη και μίλησε για το σύνδρομο Άσπεργκερ, από το οποίο πάσχει ο ίδιος και η κόρη του.

«Το έκανα για την προστασία του παιδιού μου, γιατί συνέβαιναν διάφορες περίεργες συμπεριφορές, με bullying και τέτοια. Όταν δημοσιοποιείς ένα τέτοιο θέμα και λόγω του ότι είμαι ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο, τότε οι καλοί γίνονται καλύτεροι κι οι κακοί κάνουν πίσω. Οι καλοί όμως, υπερισχύουν», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, εξήγησε πώς διαχειρίστηκε ο ίδιος και η γυναίκα του τη δική του διάγνωση. «Είχα διαγνωσθεί κι εγώ με το σύνδρομο Άσπεργκερ. Τότε πήγαινα με τη γυναίκα μου για ψυχοθεραπεία, γιατί αν δεν είμαστε εμείς καλά, δεν είναι κανείς γύρω μας. Έπρεπε να ξέρουμε πώς θα είμαστε εμείς καλά με ένα τέτοιο θέμα στο σπίτι, για να στηρίξουμε και το παιδί και τον εαυτό μας. Έλεγα για πολλούς μήνες στη γυναίκα μου να μιλήσουμε δημόσια για την κόρη μας και δεν ήθελε για να μη στιγματιστεί το παιδί», σημείωσε.

Ωστόσο, η κόρη του ήταν εκείνη που αποφάσισε να γίνει δημόσια γνωστό το πρόβλημά της. «Σκέφτηκα ότι αφού ο γιατρός μου είπε ότι έχω στοιχεία Άσπεργκερ, θα βγω και θα πω για εμένα. Το ίδιο βράδυ λοιπόν, η κόρη μου κι η γυναίκα μου ήρθαν μαζί και μου είπαν να μιλήσω ανοιχτά για την Άρια», αναφέρει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Πύρρεια νίκη” των Rafale F4 για τη “Συμφωνία του Αιώνα”: Η εντατική “Παρισινή διπλωματία” εξασφάλισε 200 μαχητικά που θα αντικαταστήσουν τα F-15C/D Eagles του Ριάντ

Στα μέσα Ιουλίου κατέστη σαφές ότι η Γερμανική κυβέρνηση είχε ματαιώσει την πώληση σαράντα οκτώ μαχητικών αεροσκαφών...