Προσωπικός ιατρός
Υγεία

Γρίπη: Ξεκίνησε η διενέργεια εμβολίων χωρίς ιατρική συνταγή από τα φαρμακεία

Ξεκίνησε η διενέργεια και καταχώρηση των αντιγριπικών εμβολίων χωρίς ιατρική συνταγή, από τα φαρμακεία της χώρας. Το αντιγριπικό εμβόλιο παρέχεται δωρεάν και αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης έναντι της γρίπης, είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο όταν χορηγηθεί έγκαιρα, συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας» υπενθυμίζει με ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού Ενηλίκων, οι πολίτες που είναι άνω των 60 ετών ή ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου με χρόνια ή/και σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς και όσοι φροντίζουν άτομα που ανήκουν στις προαναφερθείσες κατηγορίες, καλούνται να εμβολιαστούν, προκειμένου να θωρακίσουν την υγεία τους.

Οι φαρμακοποιοί έλαβαν χθες τις οδηγίες που απέστειλε η ΗΔΙΚΑ για την είσοδο και την καταγραφή των πολιτών που μπορούν να εμβολιαστούν στο Μητρώο Αντιγριπικού Εμβολιασμού και η εφαρμογή λειτουργεί κανονικά.

Αναμένεται, ωστόσο, εντός των ημερών, νέα βελτιωμένη έκδοση της εφαρμογής, μετά από τις προτάσεις του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...