Υγεία

Πως θα σταματήσετε την ξαφνική ζαλάδα

Καμιά φορά μας πιάνουν ίλιγγοι ξαφνικοί και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δεν μπορούμε ούτε καν να κουνήσουμε από το κρεβάτι. Είναι τόσο ανυπόφορο που πραγματικά δεν ξέρουμε πώς να το αντιμετωπίσουμε. Είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση γενικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το ratpack.gr, βρήκαμε όμως έναν πολύ παράδοξο τρόπο να σταματάμε τη ζαλάδα. Είναι πολύ εύκολο να το κάνεις και δεν χρειάζεται κανέναν ειδικό εξοπλισμό.

Δείτε βίντεο του CBS Colorado:

Είναι ένας τρόπος που θα σε βοηθήσει να ανταπεξέλθεις στην μανία του ιλίγγου που σε πιάνει ξαφνικά.

Είναι πραγματικά πολύ απλό να το κάνεις.

Δες το παρακάτω πως θα σταματήσεις τον ίλιγγο:

  •  Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ωτορινολαρυγγολογίας, Κάρολ Φόστερ M.D., από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κολοράντο, γνωρίζει το κόλπο που χρειάζεστε για τον ίλιγγο. Σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ σε σταθμό του Ντένβερ, η τεχνική αυτή, που ονομάζεται ελιγμός ημιπεριστροφής, έχει βοηθήσει όσους πάσχουν από ίλιγγο, τόσο στο Ντένβερ όσο και πολύ μακριά, μέχρι τη Σαουδική Αραβία. Για να αντιμετωπίσετε τον ίλιγγο, αρχικά γονατίστε. Γυρίστε το κεφάλι σας προς τα πάνω, βλέποντας το ταβάνι και στη συνέχεια τοποθετήστε το στο πάτωμα, σαν να προετοιμάζεστε να κάνετε κωλοτούμπα. Στη συνέχεια, γυρίστε το κεφάλι σας στο πλάι σαν να βλέπετε τον αριστερό σας αγκώνα. Σταματήστε και πάρτε ανάσες μέχρι να φύγει η ζαλάδα. Γυρίστε το κεφάλι σας στο κέντρο και σηκώστε το έτσι ώστε να ευθυγραμμιστεί με την πλάτη. Σηκωθείτε γρήγορα και ο ίλιγγος, ως εκ θαύματος, θα έχει εξαφανιστεί. Η Δρ. Φόστερ αστειεύεται λέγοντας πως «ελπίζει να εξαφανίσει όλη τη ζαλάδα από τον κόσμο». Η τεχνική αυτή ίσως σας βοηθήσει.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σύμβουλος Ερντογάν απειλεί 3 μεγάλα νησιά μας-Προσομοίωση ανακατάληψης νήσου από Γάλλους και Έλληνες πεζοναύτες προκαλεί σοκ σε Άγκυρα

Ι.Καραγκιούλ : (Θα κάνουμε δικά μας) Μοσούλη, Κιρκούκ, Χαλέπι, Τζαραμπλούς, Αφρίν, Ρόδο, Χίο, Λέσβο-Τουρκικός εθνικός...