Υγεία

Σισμανόγλειο: Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην μετατροπή του σε νοσοκομείο covid για δεύτερη φορά - Στάση εργασίας

Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο, ενώ συγκέντρωση θα γίνει στην πύλη του νοσοκομείου το πρωί της Τρίτης.

Οι εργαζόμενοι, όπως τονίζουν στις ανακοινώσεις τους, αντιδρούν στη «μετατροπή του για δεύτερη φορά σε Ειδικό Νοσοκομείο κορονοϊού, χωρίς κανένα σχεδιασμό, χωρίς επαρκή στελέχωση, επιβάλλοντας υπερεργασία και υπερεφημεύρευση στο προσωπικό». Τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών του Σισμανόγλειου στηρίζει και η ΠΟΕΔΗΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναβάλλονται τα προγραμματισμένα ραντεβού

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων στη Βόρεια και Ανατολική Αττική σήμερα δεν υφίσταται Γενικό Δημόσιο Νοσοκομείο για περιστατικά πλην κοροναϊού, σημειώνοντας ότι «στο Σισμανόγλειο σταμάτησε η λειτουργία εξετάσεων, θεραπειών, χειρουργικών επεμβάσεων γενικών περιστατικών», ενώ αναβάλλονται τα προγραμματισμένα – εδώ και μήνες- ραντεβού θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών αυτών.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει, επίσης, ότι στο εν λόγω νοσοκομείο «αναπτύχθηκαν 290 κλίνες για περιστατικά κοροναϊού σε 7 κλινικές με μόνο 26 παθολόγους και πνευμονολόγους στο σύνολο. Εξαιτίας αυτού για ασθενείς με κορονοϊό εφημερεύουν και τους παρακολουθούν γιατροί άλλων ειδικοτήτων (χειρουργοί, ουρολόγοι, οφθαλμίατροι, αλλεργιολόγοι κ.λπ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης, υπάρχουν δύο νοσηλευτές σε κάθε βάρδια για 30 – 40 ασθενείς με κοροναϊό μεταξύ αυτών και διασωληνωμένων.

Τέλος, υπογραμμίζει: «Η ΜΕΘ 18 κλινών είναι πάντα γεμάτη με αρκετούς ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ σε απλές κλινικές και διερωτάται: «Μετά αναρωτιούνται για την υψηλή θνητότητα. Δεν κρύβονται όσο και εάν προσπαθούν οι λόγοι που χάνουμε 90 ασθενείς με κοροναϊό την ημέρα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Zvezda - Ρώσοι αλεξιπτωτιστές καθάρισαν ισχυρό ουκρανικό οχυρό
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σαν Βιντεοπαιχνίδι: Ρώσοι κομάντος «καθάρισαν» πάνοπλο ουκρανικό οχυρό (Βίντεο)-Ανατινάχθηκε ΤΟΜΠ γεμάτο Ουκρανούς στρατιώτες (Βίντεο)

Δύο εντυπωσιακά πλήγματα προκάλεσε ο ρωσικός στρατός στις ουκρανικές δυνάμεις, με τον απολογισμό για το Κίεβο να είναι...