Υγεία

Κορονοϊός-Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Έντονη ανησυχία για την πορεία της πανδημίας

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων παρά την προσπάθεια που έχει γίνει από την Πολιτεία για να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη.

Με σημερινή ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος ζητά την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και στο πλαίσιο αυτό εκφράζει την αντίθεσή του για την προσφάτως ψηφισθείσα διάταξη σχετικά με την κατάργηση του δικαιώματος συνταγογράφησης στους ανασφάλιστους ασθενείς από ιδιώτες γιατρούς, καθώς εκτιμά πως θα οδηγήσει σε περαιτέρω επιβάρυνση των δημόσιων δομών υγείας.

«Παρά την προσπάθεια που έχει γίνει για τη στήριξη των δομών υγείας προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες της πανδημίας, παραμένει επιτακτικό το αίτημα για ενίσχυση και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που παίζει πρωτεύοντα ρόλο στη διαχείριση της Covid λοίμωξης, στην αποτροπή των επιπλοκών των ασθενών και στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. Η ΠΦΥ είναι βασικός πυλώνας του συστήματος υγείας, στην κρίσιμη μάχη που δίνει η χώρα με την πανδημία», τονίζει ο ΙΣΑ.

«Το ΕΣΥ πιέζεται ασφυκτικά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επισημαίνει, ακόμα, πως «το σύστημα υγείας, τόσο στη χώρα μας, όσο και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πιέζεται ασφυκτικά. Εκατοντάδες ασθενείς διασωληνωμένοι δίνουν τη μάχη για τη ζωή. Η διασφάλιση κλίνης σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τους ασθενείς που το έχουν ανάγκη, αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την πρόγνωση του ασθενή, και η Πολιτεία οφείλει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να το διασφαλίσει».

Τέλος, ο ΙΣΑ καλεί τους πολίτες, ειδικά εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού, να τηρούν με σχολαστικότητα τα μέτρα προφύλαξης αλλά και «να ενημερώνονται αποκλειστικά από τα έγκριτα μέλη της επιστημονικής κοινότητας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ