Υγεία

Καρδιακές παθήσεις: Πώς συνδέονται με την ποιότητα ύπνου

Ο πολύς ύπνος μπορεί να είναι εξίσου επιβλαβής με τον λίγο ύπνο, καθώς και οι δύο περιπτώσεις, μπορεί να συνδέονται με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, σύμφωνα με έρευνα.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις επιπτώσεις του υπερβολικού ύπνου στην υγεία. Για να γίνει αυτό, οι ερευνητές ανέλυσαν το μοτίβο ύπνου 14.000 ανθρώπων, στο οποίο αναλύθηκαν παράγοντες όπως οι διατροφικές συνήθειες, η ρουτίνα άσκησης-γυμναστικής, το κάπνισμα, τα πρότυπα ύπνου και οι ιατρικές παθήσεις.

Για επτά χρόνια, οι ερευνητές εξέτασαν τους συμμετέχοντες για παράγοντες κινδύνου για καρδιακή προσβολή, καρδιακή ανεπάρκεια, εγκεφαλικό επεισόδιο και τα επίπεδα της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης, ενός βασικού δείκτη που σχετίζεται με τις καρδιακές παθήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι, συμπέραναν ότι οι άνθρωποι που κοιμόντουσαν λιγότερο από 6 ώρες και εκείνοι που κοιμόντουσαν περισσότερες από 7 ώρες είχαν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιακή νόσο.

Εν τω μεταξύ, οι συμμετέχοντες με το χαμηλότερο ποσοστό κινδύνουήταν εκείνοι που κοιμόντουσαν τακτικά μεταξύ 6 και 7 ωρών κάθε βράδυ, αν και είναι μια τυπική σύσταση που δεν ισχύει για όλους, καθώς πολλά εξαρτώνται από την ποιότητα του ύπνου που έχει κανείς και την ώρα που πέφτει για ύπνο.

Σύμφωνα με τη μελέτη, εάν αισθάνεστε έντονη υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι πολύ πιθανό να μην κοιμάστε αρκετά. Εάν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε για μία ώρα ή περισσότερο, συνεχόμενα, σημαίνει ότι περνάτε περισσότερο χρόνο ξαπλωμένοι στο κρεβάτι και λιγότερο χρόνο κοιμισμένοι.

Πώς θα βελτιώσετε την ποιότητα ύπνου

  • Η βελτίωση της ποιότητας του ύπνου είναι δυνατή εφόσον:
  • Ακούτε το σώμα σας και δεν αγνοείτε τα σημάδια που αυτό σας δείχνει.
  • Δροσίζετε λίγο το δωμάτιο πριν πέσετε για ύπνο.
  • Κρατάτε το ξυπνητήρι μακριά από το κρεβάτι.
  • Τσεκάρετε το πόσες ώρες κοιμηθήκατε και το πώς νιώθετε.
  • Προσπαθήσετε να διατηρείτε το δωμάτιο σκοτεινό την ώρα του ύπνου και φωτεινό όταν ξυπνάτε.
  • Τρώτε τροφές που δεν ενοχλούν το στομάχι σας.
  • Καθαρίσετε το μυαλό σας πριν κοιμηθείτε, δεν σκέφτεστε ή προσπαθείτε να προγραμματίσετε την επόμενη μέρα.
  • Αντισταθείτε στην επιθυμία να κοιμηθείτε πολύ.
  • Σκέφτεστε λανθασμένα ότι ο περισσότερος ύπνος θα σας κρατήσει πιο σφριγηλούς.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...