Υγεία

Κορονοϊός–FDA: Έδωσε το «ΟΚ» στη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου για όλους τους ενήλικες

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές έδωσαν σήμερα, Παρασκευή, το «πράσινο φως» για μια τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού για όλους τους ενήλικες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως τουλάχιστον έξι μήνες πριν.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως αυτή η άδεια επείγουσας χρήσης στην Pfizer και τη Modernaθα συμβάλει «ώστε να παρασχεθεί μια συνεχόμενη προστασία κατά της Covid-19 και κατά των σοβαρών συνεπειών που μπορεί να επέλθουν, όπως η νοσηλεία ή ο θάνατος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δύο φαρμακευτικοί όμιλοι είχαν ανακοινώσει λίγο νωρίτερα ότι εξασφάλισαν την άδεια του FDA, σύμφωνα με το AFP.

«Αυτή η άδεια επείγουσας χρήσης έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή ενώ μπαίνουμε στους χειμωνιάτικους μήνες και αντιμετωπίζουμε μια αύξηση του αριθμού των μολύνσεων από Covid-19 και των νοσηλειών σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο επικεφαλής της Moderna Στέφαν Μπάνσελ.

Επισημαίνεται πως όσοι είναι 18 ετών και άνω και έχουν λάβει το εμβόλιο της Johnson & Johnson στις ΗΠΑ μπορούσαν ήδη να λάβουν και δεύτερη δόση, δύο μήνες μετά την πρώτη.

Για εκείνους που έχουν εμβολιαστεί με το Pfizer και το Moderna, η τρίτη δόση αφορούσε προηγουμένως μόνο ορισμένες κατηγορίες του πληθυσμού: τους άνω των 65 ετών, τους ενήλικες που κινδυνεύουν να αναπτύξουν σοβαρή μορφή της νόσου, ή εκείνους που έχουν μεγάλη έκθεση στον ιό εξαιτίας, για παράδειγμα, της εργασίας τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ