εμβολιασμός υγειονομικών
Υγεία
Ενημερώθηκε στις:

"Μεγάλη Δευτέρα" για την τρίτη δόση του εμβολίου - Ποιοι προηγούνται

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τρίτη δόση εμβολίου στους άνω των 60 και υγειονομικούς, όπως ενημέρωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε πως αναμένονται οι τελευταίες διευκρινίσεις από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επί του θέματος, αλλά ξεκαθάρισε πως τη Δευτέρα θα γίνουν οι ανακοινώσεις.

«Τη Δεύτερα θα ανακοινωθούν όλα, το χρονοδιάγραμμα και το πώς θα ανοίξει (σ.σ. η πλατφόρμα)» σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Ξεκαθάρισε πως η τρίτη δόση θα χορηγηθεί μόνο με τα εμβόλια της Pfizer και τη Moderna και διαβεβαίωσε πως αυτά καλύπτουν και τη μετάλλαξη Δέλτα.

Αυτό αφορά και όλους όσους έχουν κάνει τα εμβόλια των Astazeneca και Johnson&Johnson, είπε, ακόμα, και ενημέρωσε πως θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για αυτές τις περιπτώσεις.

Ερωτώμενος για το εάν αυτή η τρίτη δόση θα πρέπει να χορηγηθεί ύστερα από έξι ή οκτώ μήνες από τη δεύτερη, απάντησε: «Μετά από 6 μήνες από μία ηλικία και πάνω».

Για το πότε θα επεκταθεί η τρίτη δόση σε όλες τις ηλικίες και εάν αυτό θα γίνει από τον Οκτώβριο, είπε ότι υπάρχουν επιχειρησιακά θέματα και ζήτησε υπομονή για τις επίσημες ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ