Υγεία

Ερευνητής: Σταματήστε τώρα τους μαζικούς εμβολιασμούς κατά του Covid-19!

Οι παγκόσμιες προσπάθειες εμβολιασμού όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων για να σταματήσουν τη συνεχιζόμενη πανδημία θα μπορούσαν να καταλήξουν σε καταστροφή. Αυτό ισχυρίζεται ο Βέλγος ερευνητής εμβολίων Geert Vanden Bossche. "Η ανθρωπότητα κινδυνεύει να μετατρέψει έναν μάλλον ακίνδυνο ιό σε τέρας", γράφει.

Ο Geert Vanden Bossche ήταν αρχικά γιατρός κτηνιατρικής και μετά από έρευνα για σχεδόν δύο δεκαετίες στην ιολογία, την ανοσολογία και τη μοριακή βιολογία, εντάχθηκε στο Ίδρυμα Bill and Melinda Gates το 2008 για να εργαστεί στο παγκόσμιο πρόγραμμα εμβολίων του ιδρύματος. Από το 2012, εργάζεται ως ανεξάρτητος σύμβουλος εμβολιασμού.

Τώρα ο Vanden Bossche ανησυχεί ότι ο μαζικός εμβολιασμός κατά του Covid-19 μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από τον επιθυμητό. Ταυτόχρονα, πιστεύει ότι το εμβόλιο είναι αβλαβές σε ατομικό επίπεδο και παρέχει βραχυπρόθεσμα οφέλη για όσους εμβολιάστηκαν. Ωστόσο, ο μαζικός εμβολιασμός θα αποτελέσει απειλή για την παγκόσμια υγεία σε επίπεδο ολόκληρου του πληθυσμού. Σε ένδεκα σελίδες έγγραφο , ζητά την άμεση παύση του εμβολιασμού καθώς κινδυνεύει να οδηγήσει σε "παγκόσμια καταστροφή για τη δημόσια υγεία".

Ο Βέλγος ερευνητής παραδέχεται ότι το κείμενό του δεν έχει αξιολογηθεί από ομοτίμους ή διορθωτές διότι πιστεύει ότι το μήνυμά του είναι πολύ σημαντικό για να περιμένει. "Προσπαθώ απλώς να παρουσιάσω αρκετά πειστικά επιστημονικά στοιχεία για να σημάνω τον συναγερμό", γράφει.

Η κριτική του Geert Vanden Bossche αφορά κυρίως τον παραδοσιακό εμβολιασμό ως μέρος της προφυλακτικής μεθόδου, δηλαδή προληπτικής, ιατρικής εργασίας. Όχι ως αντίδραση έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια μιας συνεχιζόμενης πανδημίας με ευρεία εξάπλωση ενός μεταλλαγμένου ιού. Οι κορονοϊοί που προκαλούν το Covid-19 μεταλλάσσονται γρήγορα, δηλαδή αλλάζουν τον γενετικό τους κώδικα, ο οποίος προκάλεσε τις πολλές διαφορετικές παραλλαγές του.

Ο Vanden Bossche φοβάται ότι ο μαζικός εμβολιασμός κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης πανδημίας μπορεί να ευνοήσει πιο επιθετικές και ιογενείς μορφές του ιού. Ο λόγος είναι ότι κανένα εμβόλιο δεν έχει σχεδιαστεί για να σκοτώνει όλες τις πιθανές μεταλλάξεις του κορονοϊού, αλλά εστιάζει στις πιο κοινές.

Ο Geert Vanden Bossche ισχυρίζεται επίσης ότι η φυσική αντίσταση του ανθρώπου στις ιογενείς ασθένειες "αντισταθμίζεται" από τα αντισώματα που σχηματίστηκαν κατά τον εμβολιασμό. Αυτό είναι κάτι που ωφελεί περαιτέρω τις πιο επιθετικές μεταλλάξεις ιών.

"Αυτό θα επηρεάσει ειδικότερα τη φυσική ανθεκτικότητα των νεότερων ανθρώπων που, χάρη σε ένα καλά εκπαιδευμένο έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα, κατάφεραν να ξεφύγουν από την ασθένεια κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος", γράφει.

Ο Geert Vanden Bossches φτάνει στο σημείο να αποκαλεί τις τρέχουσες εκστρατείες εμβολιασμού «εγκληματικές». "Η ανθρωπότητα κινδυνεύει να μετατρέψει έναν μάλλον ακίνδυνο ιό σε τέρας ", γράφει .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Ψήνεται" κλιμάκωση! “Μακελειό” για Aμερικανούς από ιρανικό drone στη Συρία-Απάντηση των ΗΠΑ με σφοδρές αεροπορικές επιδρομές

Η επίθεση και η απάντηση των ΗΠΑ απειλούν να ανατρέψουν τις πρόσφατες προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην...