Υγεία

Ξεκίνησε η δεύτερη φάση εμβολιασμού του Sputnik V στη Μόσχα

Σημειώνεται ότι, το εμβόλιο Sputnik V, που είναι το πρώτο κατά τον κορονοϊό παγκοσμίως, καταχωρήθηκε στις 11 Αυγούστου από τη Ρωσία.

Οι συμμετέχοντες στις κλινικές δοκιμές μετά την καταχώρηση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V έχουν ήδη ξεκινήσει να λαμβάνουν τη δεύτερη δόση, έξι άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια δήμαρχος της Μόσχας, Αναστασία Ρακόβα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Μόσχα ξεκίνησε στις 7 Σεπτεμβρίου τις κλινικές δοκιμές μετά την καταχώρηση του εμβολίου, ενώ οι πρώτοι συμμετέχοντες έλαβαν το εμβόλιο στις 9 Σεπτεμβρίου. Συνολικά 19 ιατρικά κέντρα στην πρωτεύουσα της Ρωσίας συμμετέχουν στις μελέτες.

«Έξι συμμετέχοντες στις δοκιμές έχουν ήδη λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Σχεδιάζουμε να εμβολιάσουμε περίπου 20 άτομα σήμερα. Το Sputnik V είναι εμβόλιο δύο δόσεων και ο δεύτερος εμβολιασμός είναι αναγκαίος για την ενίσχυση της ανοσολογικής απόκρισης που λαμβάνεται μετά τον πρώτο εμβολιασμό. Μετά τον πρώτο εμβολιασμό, που έχουν λάβει περισσότεροι από 5.700 άτομα, διαπιστώνουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία (σ.σ. εκείνων που έχουν εμβολιαστεί) αισθάνονται καλά» δήλωσε.

Η δεύτερη φάση εμβολιασμού έχει ήδη ξεκινήσει σε τέσσερα ιατρικά κέντρα της Μόσχας και τις επόμενες ημέρες όλα τα κέντρα που συμμετέχουν στη διαδικασία θα ξεκινήσουν δοκιμές, εξήγησε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ