Υγεία

Σαρηγιάννης για κορονοϊό: Φοβάμαι ότι θα ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα την ημέρα (βίντεο)

«Εδώ και 10 μέρες βαδίζουμε στο χειρότερο σενάριο... να ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα την ημέρα! Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα», δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στο OPEN TV ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημήτρης Σαρηγιάννης.

Με τον ίδιο δραματικό τόνο ο καθηγητής είχε κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου από την Τετάρτη κάνοντας όμως τότε αναφορά για 1.000 κρούσματα ημερησίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, ο καθηγητής διευκρίνισε, αναφορικά με την προοπτική ενός lockdown: «Συζητάμε για μερικά lockdown. Συζητάμε με ποιο σχήμα μπορεί να γίνει αυτό για να μην επηρεαστεί η κοινωνική και οικονομική ζωή. Πρέπει να είμαστε πιο γενναίοι με τα μέτρα», ενώ πρότεινε ενδεικτικά τη μείωση επαφών και την τηλεργασία. 

Τέλος, ο Δ. Σαρηγιάννης τόνισε πως πρέπει να υπάρξει παρέμβαση έως τις 20 Οκτώβρη για να σταματήσει η αυξητική τάση των κρουσμάτων, καθώς η δυναμική τους μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 312 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14.041, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες. 2462 (17.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5972 (42.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια ώρα, 67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 20 (29.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ