κιρσοί ευρυαγγείες
Υγεία

Έτσι θα απαλλαγείτε από τους κιρσούς και τις ευρυαγγείες

Το να μεγαλώνεις σίγουρα σε φέρνει αντιμέτωπο με ένα σωρό θέματα υγείας. Και αν και μερικά μπορεί να είναι σοβαρά, άλλα είναι απλά ενοχλητικά, άβολα, ή απεχθή.

Οι κιρσοί και οι ευρυαγγείες εμφανίζονται καθώς μεγαλώνουμε. Πράγματι, σύμφωνα με το Chicago Vein Institute, «Πάνω από 40 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ πάσχουν από κιρσούς.»

Αν και δεν είναι λόγος πανικού, οι κιρσοί είναι εξαιρετικά άβολοι και ακόμα και επώδυνοι. Και αν και οι ευρυαγγείες δεν προκαλούν πόνο, μπορεί να είναι πολύ άσχημο θέαμα.

Ευτυχώς, όπως υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να αφαιρέσουμε τις εκβλαστήσεις του δέρματος, υπάρχουν και πολύ απλοί τρόποι για να τις ξεφορτωθούμε.

Αυτή η αποκλειστική λίστα για μεθόδους καταπολέμησης των κιρσών και των ευρυαγγειών είναι τέλεια για κάποιον σαν εμένα που δε θέλει να πληρώνει ακριβές κρέμες, θεραπείες ή επισκέψεις στο γιατρό.

Και αν και ποτέ δεν πρέπει να κάνουμε κάτι χωρίς ιατρική συμβουλή, ανυπομονώ να τα δοκιμάσω. Είναι τόσο απλά, και τα περισσότερα από αυτά δεν κοστίζουν τίποτα!

Κιρσοί

Σύμφωνα με το WebMd, «Οι κιρσοί είναι μεγάλα και πρησμένα αγγεία που στρέφονται και συστρέφονται.»

Εμφανίζονται γενικά στα πόδια και μπορεί να είναι πολύ άβολοι ή επώδυνοι. Ευτυχώς, οι μέθοδοι είναι τέλειες για την καταπολέμηση αυτών των απαίσιων αγγείων!

Ευρυαγγείες

Από την άλλη, σύμφωνα με το WebMD, «Οι ευρυαγγείες είναι μικρά, κόκκινα, μοβ και μπλε αγγεία που επίσης στρέφονται και συστρέφονται.»

Οι ευρυαγγείες μπορεί να εμφανιστούν σε διάφορα σημεία του σώματος και δεν είναι τόσο άβολες οι επώδυνες όσο οι κιρσοί.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωπο μπορεί να αγχώνονται για την εμφάνιση των ευρυαγγειών.
Δείτε παρακάτω πώς να εξαφανίσετε αυτές τις παθήσεις για τα καλά. Οι μέθοδοι είναι τέλειες για την καταπολέμηση και των δύο!

1. Φοράτε χαμηλά παπούτσια

Αυτές οι παθήσεις είναι συχνά αποτέλεσμα κακής κυκλοφορίας και έτσι, το να αλλάξετε τα παπούτσια σας θα φέρει άμεση βελτίωση.

2. Σηκώστε τα πόδια σας

Ένας εύκολος τρόπος για να μειώσετε την πίεση στα πόδια σας είναι να τα σηκώσετε στο επίπεδο της καρδιάς.

3. Φορέστε κάλτσες συμπίεσης

Βοηθάνε στη βελτίωση της κυκλοφορίας, πιέζοντας τα πόδια σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

4. Βάλτε μηλόξυδο

Βουτήξτε ένα πανί ή μία γάζα σε μηλόξυδο και τοποθετήστε το στην περιοχή που έχει πρόβλημα. Αφήστε το για 20 με 30 λεπτά. Το μηλόξυδο έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, και μπορεί να είναι καλό για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και τη μείωση των πρησμένων αγγείων.

5. Κάντε ένα κρύο ντους

Το κρύο προκαλεί συστολή των αγγείων της επιφάνειας του δέρματος με άμεση διέγερση των μαλακών μυών που καλύπτουν αυτά τα αγγεία. Είναι γενικά μια εύκολη θεραπεία για να δοκιμάσετε στο σπίτι σας.

6. Ξεσταυρώστε τα πόδια σας

Μην κάθεστε με τα πόδια σταυρωμένη για πολύ ώρα γιατί κόβεται η κυκλοφορία του αίματος.

7. Αποφύγετε τα παντελόνια με στενή μέση

Αποφύγετε τα στενά ρούχα, ειδικά αυτά που μπορεί να κόβουν την κυκλοφορία του αίματος γύρω από τη μέση, τα πόδια και τη βουβωνική χώρα.

8. Κόψτε το αλάτι

Το πολύ αλάτι στη διατροφή μπορεί να είναι σοβαρή αιτία εμφάνισης κιρσών.

9. Παρακολουθείτε το βάρος σας

Διατηρώντας το βάρος σας σε διαχειρίσιμα επίπεδα, και ακολουθώντας ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής και συχνής άσκησης, μπορείτε να κρατήσετε την πίεση των αγγείων στο ελάχιστο.

10. Καταναλώστε καυτερές τροφές

Οι καυτερές τροφές βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ