Υγεία

«Καμπανάκι» κινδύνου για τους νέους: Ένα στα τρία κρούσματα κορονοϊού είναι 19–40 ετών

Η διευθύντρια της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας κρούει «καμπανάκι» κινδύνου στους νέους σχετικά με τον κορονοϊό, προειδοποιώντας τους πως δεν είναι άτρωτοι.

«Καμπανάκι» κινδύνου στους νέους κρούει η Αθανασία Λουρίδα, διευθύντρια της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Η κ. Λουρίδα, μέσω της ΕΡΤ, στέλνει το μήνυμα πως κανείς δεν είναι άτρωτος απέναντι στον κορονοϊό, εξηγώντας πως πλέον ένας στους τρεις διαγνωσθέντες είναι νέος ηλικίας 19 με 40 ετών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ίδια εξέφρασε προβληματισμό για την εικόνα διασποράς στη χώρα, ενώ επανέλαβε πως ο ιός προσβάλει όλο το ηλιακό φάσμα, από νεογέννητα μέχρι υπερήλικες.

«Απλώς τα παιδιά νοσούν σπανιότερα και ελαφρότερα. Δεν σημαίνει ότι δεν νοσούν τα παιδιά, ούτε οι νέοι. Και οι νέοι μπορεί να νοσήσουν και μπορεί να νοσήσουν σοβαρά».
Μιλώντας σχετικά με τους γάμους σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη όπου εντοπίστηκαν εστίες διασποράς, σημείωσε πως το θετικό της υπόθεσης είναι πως εντοπίστηκαν τα κρούσματα και έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης. 


«Ωστόσο, έχουμε και πολλά κρούσματα που έχουν διασπαρεί σε όλη τη χώρα, δηλαδή υπάρχει διασπορά του ιού στην κοινότητα. Αυτό είναι που μας ενοχλεί και μας προβληματίζει».


Νέος συναγερμός για γάμο στη Λάρισα


Να σημειωθεί πως στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει ακόμη ένας γάμος, αυτή τη φορά στη Λάρισα. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τοπικού μέσου onlarissa.gr στην περιοχή έχουν καταγραφεί τρία κρούσματα και το ένα εξ αυτών είχε βρεθεί ως καλεσμένος σε γαμήλια τελετή που τελέστηκε σε ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Το γεγονός προκάλεσε ανησυχία για διασπορά του ιού και αναμένεται ιχνηλάτηση των επαφών του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ